Как изглежда животът в мансарда?

ЖИТЕЛИТЕ НА МАНСАРДИ – ВОЛНИ ПТИЦИ ИЛИ ПРАКТИЧНИ ХОРА?

Какво ли виждат птиците, когато летят в небето над нас? Вероятно, те се реят във въздуха, единствено водени от своя инстинкт, защото издигайки се нависоко, те виждат по-добре нещата, които са важни за тяхното съществуване – най-често храна, подслон или предстояща опасност. За нас обаче, техният полет символизира свободата и отърсването от ежедневните грижи. И именно затова често ни се иска да можем да правим като птиците –  да се издигнем високо в небето, да се полюбуваме на града и да погледнем по-надалече от всеки друг. Който е правил това, например делтапланеристите, ще потвърди, че усещането е невероятно и действа извънредно енергизиращо.

 
 
жителите на мансарди - Моята Мансарда

Възможно ли е да постигнем същия ефект, без да прибягваме до летателни средства? Как бихме могли да черпим ежедневно от този необятен източник на духовна енергия и позитивизъм? И къде човек би се насладил най-пълно на това усещане? Има решение, което все повече хора откриват за себе си – да живеят в мансарден дом.

Да живееш на „последния етаж“, „под покрива“, „под комина“, „сред гълъбите“ са все определения, познати на всички нас и носещи лек негативен нюанс. Но те вече дават път на нови определения, изречени от модерни и независими хора, които са се запознали с предимствата на скатния покрив  и описват мансардния си дом като „Моето гнездо“, „наблюдателницата“, „мястото, където се чувствам волен като птица“ или „далеч от шума на улицата“, „близо до природата“.

 
жителите на мансарди - Моята Мансарда

Тези хора откриват за себе си невероятните преимущества, които мансардният дом може да предостави:

 • По-разчупено вътрешно разпределение, което позволява човек да развихри своята креативност в създаването на оригинален дом, отговарящ най-пълно на неговите виждания
 • Усещане за уют
 • Повече настроение от гледките, които се откриват от по-високите мансардни етажи
 • Комфорт и настроение от по-обилната светлина, проникваща през покривни прозорци
 • По-креативна атмосфера, предразполагаща към нестандартни и ефективни решения в ежедневната ни дейност
 • Тишина и спокойствие
 • Несравнимата романтика да живееш на един покрив разстояние от звездите
 

Някой би възразил, че не всичко в тези домове е така прекрасно, но ние пък ще отвърнем, че строителната технология е толкова развита, че може да се справи със всяко неудобство, което предубедените хора биха съзрели.

Доказателство за това е фактът, че въпреки традициите на строителството в България, които неглижираха от дълго време подпокривните помещения и ги обричаха на забвение или негативно отношение, все повече нови сгради предлагат мансардни апартаменти, които дават възможност на хората да живеят в дом, какъвто винаги са си мечтали. Освен всичко друго, това променя градския пейзаж и внася цялостно усещане за баланс и хармония на града с природата.

жителите на мансарди - Моята Мансарда

Нарастващ е интересът и към еднофамилните къщи, в които последните етажи са напълно обитаеми и всяка площ се ползва, за да може жителите да се чувстват по-добре, да разполагат с повече пространство и да се повишат благоденствието си.

Съвременният човек гледа много практично на нещата и не би загърбил възможността да разшири жилищната си площ, ползвайки тавана. Възможностите на съвременните архитектура и строителство позволяват много смели решения, които ще трансформират стария таван в комфортна мансарда.

А вие замисляли ли сте се дали бихте искали да живеете над проблемите на деня и да сте волни като птиците?

 
ИЗОЛАЦИЯ
изолация Кнауф - Моята Мансарда
0800 15 551 | 02 489 90 53
изолация Кнауф - Моята Мансарда
ПРОЗОРЦИ
прозорци Велукс - Моята Мансарда
02 955 99 30 | 0885 00 20 32
прозорци Велукс - Моята Мансарда
ПОКРИВИ
покриви Брамак - Моята Мансарда
0700 119 20
покриви Брамак - Моята Мансарда