Защо е по-добре спалнята да е на висок етаж?

Както знаете сънят е жизненоважен за здравето, настроението и справянето с ежедневните задачи. Златното правило гласи, че всеки човек се нуждае от поне 8 часа сън, за да бъде здрав и продуктивен. За хората с интензивен начин на живот или за младите родители осигуряването на достатъчно сън е истинско предизвикателство.

Щастливци обаче са собствениците на мансардни жилища. Те живеят на висок етаж и могат да си позволят уют, комфорт и истински релакс. Мансардата спалня е предпочитана най-вече заради невероятната гледка и разчупените форми. Наличието на прилежаща тераса към нея пък е истинска находка, която позволява на собствениците си да се радват на слънцето далеч от любопитни погледи на съседите.

висок етаж - Моята Мансарда

Спалнята трябва да предразполага към удобство и хармония, където по всяко време на деня човек да се наслади на заслужена почивка. По тази причина в днешната статия ще обърнем внимание на добрия сън и ще ви разкажем защо е препоръчително да спите на висок етаж.

 

В съзвучие с вашите желания 

При избора на жилище е необходимо да помислите за комфорта на цялото семейство и да създадете здравословна среда за живот. Малките деца се нуждаят от повече сън, включително през следобедните часове. За да осигурите необходимото спокойствие, без да се притеснявате от странични шумове, използвайте подпокривното пространство за спално помещение. Разположението на мансардния етаж гарантира уединение на всички под покрива. Единствените звуци, способни да нарушат тишината в жилището, ще бъдат песните на птиците.

висок етаж - Моята Мансарда

Мансардната спалня дава възможност за пълно усамотение по всяко време на деня. Ако обичате да се излежавате до късно през почивните дни или да подремвате необезпокоявано вкъщи, ви съветваме да поставите подходяща изолация.

Качествените изолационни трайно намаляват звуковото въздействие в подпокривното помещение и осигуряват здравословен микроклимат у дома.

Колкото и странно да звучи старият покрив може да се окаже по-шумен дори от вашите съседи. Когато вали силен дъжд, обикновеното метално покритие на покрива звучи като барабан. Уверете се, че покривът е достатъчно здрав, за да устои на проливните дъждове и силни бури. Поставянето на качествени бетонови керемиди и съпътстващите покривни принадлежности ще гарантира комфорт, а дъждът за вас е по-скоро релаксиращо преживяване.

 

Без досадни шумове от съседите

Един от често срещаните проблеми за живущите в общ имот са гръмогласните съседи. Особено семействата с малки деца, които непрекъснато плачат или лудуват. Шумовете в жилището се предават отгоре-надолу, така че ако обитавате таванския етаж, съседите не могат да ви събудят или нарушат вашата почивка. Високия етаж ви дава чудесна възможност да се отдалечите от проблемите на живеещите над вас. Допълнително предимство е, че в повечето случаи, освен че няма съседи над вас, вие сте и единствени на последния етаж, което прави домът ви още по-спокоен и тих. Със сигурност обаче добрата шумоизолация с минерална вата, е съвет, който не можем да пропуснем да ви дадем и този път. А изпълнение то и изисква няколко лесни стъпки.

Прохладно лято и топла зима под завивките

 Един от най-често срещаните митове за мансардни помещения е, че те са студени през зимата и горещи през лятото. Това твърдение а просто мит, а инвестицията във външна и вътрешна изолация и ремонт на покрива ще ви гарантират абсолютно спокойствие без да се притеснявате от температурата, мухъл или течове в спалнята. В зависимост града или квартала, в който сте избрали да живеете, мансардно жилище с подобни нужди за ремонт, може да ви компенсира доста по-добра цена на кв.м.

Успокояваща гледка към звездите

 Определено това е едно от най-романтичните предимства на мансардната спалня. В ясна нощ може да наблюдават хиляди блещукащи звезди в небето. Поставянето на покривни прозорци пък ще ви позволи да се любувате на тази гледка директно от прозореца на спалнята. Звездите озаряват приятно помещението. Те действат успокояващо на ума и помагат да заспите по-бързо вечер. Съветваме ви да поставите леглото точно под покривния прозорец. През топлите нощи оставите прозорците отворени. Въздухът на високите етажи е значително по-чист и помога да се унесете в сън по-бързо.

висок етаж - Моята Мансарда

Пълно затъмнение по време на сън

 Колкото по-висока е сградата, толкова по-малко осветеност достига до таванския етаж. Разбира се, от значение е и изложението на сградата, както и броят и вида на прозорците на помещенията. Често пъти светлината от сутрешното слънце може да се окаже по-скоро нежелана, когато искате да се наспите в неделя сутрин. Затова ви е необходим пълен контрол над светлината, за да си осигурите спокоен сън и приятно събуждане. Повечето мансардни помещения разполагат с покривни прозорци. Към тях лесно се монтират затъмнителни щори, които гарантират 100% тъмнина дори в най-светлите часове на деня. В разгара на зимата затъмнителни термо щори осигурят гъвкав светлинен контрол и намалят значително топлинните загуби. Друга възможности за постигане на пълно затъмняване в помещенията през нощта е монтирането на външни сенници и ролетни щори.

Несъмнено едно от големите предимства при живота на висок етаж е уединението и романтичното усещане за простор и свобода. В днешното натоварено ежедневие всеки човек заслужава истинска почивка. Отдайте се на здравословен сън през нощта и приятна дрямка през деня. Под покрива тишината и спокойствието са гарантирани по всяко време.

Ако изпитвате колебания относно ремонт или строителство на мансардно жилище, не се колебайте да поискате безплатна консултация от екипа на Моята мансарда.

Моята Мансарда
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram