Защо минералната вата не може без мембрани, когато изолирате подпокривното пространство?

Покривът на сградата е изложен в най-голяма степен на атмосферни влияния – дъжд, сняг, вятър, слънце. Затова, за да се постигне топлинен комфорт в помещенията, е от изключително значение да обърнем внимание защо минералната вата не може без мембрани.

LDS система (комбинация от каменна минерална ватастъклена минерална вата и подпокривни мембрани) допринася за отличната енергийна ефективност, паропропускливост, шумоизолация и пожарозащита на покривната конструкция. С тази система вие можете да постигате максимален комфорт на обитаване на подпокривното пространство – здравословен микроклимат в помещенията (Ecose® Technology) и топлинна защита на вашия дом.

Още за LDS системата за изолация на скатен покрив можете да научите тук.

защо минералната вата не може без мембрани - Моята Мансарда

Ако търсите дълготрайно решение за изолация, ще можете да го постигнете с минералната вата – тя е неподатлива на големите температурни амплитуди, на които е подложена покривната конструкция, дълговечен материал e, а също така е устойчива  на микроорганизми и вредни химикали.

Освен че се характеризира с отлични топлоизолационни характеристики, минералната вата същевременно е и звукопоглъщащ материал. Влакнестата ѝ структура абсорбира шума и благодарение на това постигате здравословна и уютна среда за живот, дори в големите пренаселени градове.

Още едно от предимствата на минералната вата е пожароустойчивостта ѝ. В случай на пожар е важно да сте сигурни, че материалите, с които е топлоизолиран покривът, предотвратяват разпространението на пламъците и не отделят вредни газове. Каменната и стъклена минерални вати са точно такива негорими материали, които осигуряват надеждна защита на цялото семейство.

Ако вече сте нетърпеливи да научите защо минералната вата не може без подпокривни мембрани, цялата информация ви очаква във видеото:

Открийте вашия покрив и най-подходящото изолационно решение тук.