Създайте здравословна и уютна мансарда

Когато говорим за здравословния начин на живот, обикновено се съсредоточаваме върху правилното хранене и редовната физическа активност. Но дали обръщаме достатъчно внимание на домашната среда и как тя може да повлияе върху нашето здраве и настроението ни във всеки един момент? Домът е специално мястото, а когато прекарваме най-много време в него, съчетавайки различни дейности – работа от вкъщи, приготвяне на любимата храна, спортуване или игра с децата, здравословната среда е по-важен от всякога. Мансардното жилище е нашата крепост, която ни гарантира спокойствие и хармония дори през натовареното ежедневие. За да се откъснем от стреса и да се насладим на домашен уют и пълноценна почивка е важно непрекъснато да поддържаме здравословен микроклимат у дома и да превърнем мансардата в здравословно и уютно пространство. Разберете как да постигнете здравословна и уютна мансарда!

здравословно и уютно пространство - Моята Мансарда

Независимо с какво подпокривно пространство разполагаме, мансардата позволява прилагането на нестандартни решения и интересни идеи за освежаване на дома и създаване на подходяща вътрешна среда. В следващите редове споделяме няколко съвета, които гарантират домашен комфорт на цялото семейство, повече усмивки и здравословен климат в жилището.

 

Вкарайте ред в мансардата и дайте простор на чистия въздух

Прекарвайки повече време у дома, започваме да обръщаме внимание на старите и непотребни вещи, с които разполагаме. Освен че заемат много място, те събират и голямо количество прах върху мебелите. Пролетно почистване и освежаване на мансардата ще ви помогне да намалите част от замърсителите на въздуха в помещенията и да внесете свежест в интериори на дома. Почистете основно килимите и пътеките, тъй като те задържат прах, бактерии и създават среда за развитие на акари. Не забравяйте периодично да ги проветрявате навън, за да избегнете задържането на нежеланите частици и микроорганизми. Помислете и за пердетата и завесите. Върху тях също се натрупва значително количество прах, което е предпоставка за причиняване на здравословни проблеми и алергии. Съветваме ви да използвате слънчевите часове на деня, за да проверите всички стаи у дома за здравословна и уютна атмосфера. Мансардните помещения обикновено разполагат с покривни прозорци VELUX, които внасят много уют и светлина, а в комбинацията с фасадни прозорци създават отлична вентилация и по-добро качеството на стайния въздух в жилището. И определено могат да преобразят дома в здравословно и уютно пространство.

 
здравословно и уютно пространство - Моята Мансарда
 

Създайте цветна свежест и пролетно настроение за здравословна и уютна среда

Растенията ни доближават до природата и носят вдъхновение и уют във всеки дом. Те пречистват въздуха в помещенията заради свойството да поглъщат въглероден диоксид и да отделят кислород. Освен това стайните растения влияят положително върху настроението и психическото състояние на човек, защото се смята, че неутрализират отрицателните емоции. Причината за това е, че те отделят особени съставки във въздуха, които действат благотворно на човешкия организъм. Растения, които оказва благоприятно въздействие върху настроението, са градинския чай, лавандулата, известна още с отмарящото си действие или бостънската папрат.

здравословно и уютно пространство - Моята Мансарда

Прекарвайте повече време на слънце, дори когато сте у дома

С настъпването на пролетта имаме възможност да се наслаждаване по-дълго на приятните слънчеви лъчи. Балконът не е място само за складиране на вещи или сушене на дрехи. С малко въображение може да се превърне чудесно кътче за почивка, четене на книги ресторант с прекрасна гледка. За собствениците на мансардни жилища без обособено външно пространство VELUX предлага иновативно решение, което ще ви доближи до природата, естествената светлина и чист въздух. VELUX CABRIO® е прозорец, който се трансформира в балкон за секунди. Елементите се отварят навън и по този начин се осигурява допълнително пространство към мансардата и уникална панорамна гледка.

 
здравословно и уютно пространство - Моята Мансарда
 

Регулирайте температурата

Поддържането на постоянна вътрешна температура прави средата по-здравословна и създава комфорт на цялото семейство. Дори малките температурни промени могат да повлияят на организма и да могат да попречат на концентрацията и продуктивността по време на учене и работа. Тъй като прекарваме една огромна част от времето си в закрити помещение е важно да осигурим най-подходящите условия и приятна вътрешна температура у дома. Системата VELUX ACTIVE предлага лесен начин за поддържане на здравословен вътрешен климат. Сензорно-базираната система непрекъснато отчита температурата, влажността и нивата на CO2 в помещенията и се грижи за комфортната обстановка в мансардата през целия ден.

 

Създайте пространство за добри навици

Възползвайте се от усамотението, което предлагат подпокривните помещения и се отдайте на йога практика или интензивна тренировка. Покривните прозорци осигуряват достатъчно естествена светлина, която ще ви зареди с енергия и ще ви подейства мотивиращо да направите още няколко упражнения. Открехнете прозореца, за да си осигурите свеж въздух и приток на кислород за тялото си.

 
 Моята Мансарда

Погрижете се за почивката на цялото семейство

За пълноценна почивка през деня и през нощта се нуждаете от пълен контрол на светлината. Все повече хора използват спалните помещения като кътче за уединение, където да разговарят по телефона с близък приятел, да гледат телевизия или да се наслаждават на малките мигове на тишина и спокойствие. Повечето мансардни спални и детски стаи разполагат с покривни прозорци, към които могат да се монтират затъмнителни щори. Те позволяват постоянен контрол върху притока на слънчева светлина и са особено подходящо за децата, които прекарват голяма част от времето си в писане на домашни или пред компютъра. Много семейства използват следобедните часове за почивка или кратка дрямка. Осигуряване на тишина и спокойствие през деня вече е рядкост в по-големите градове. Трафикът по всяко време е интензивен, а обичайно съседите също са доста шумни. С поставянето на външни ролетни щори страничния шум значително се ограничава и вие получавате пълен контрол на климата в помещенията и възможност да си осигурите здравословно и уютно пространство за сън и почивка.

Моята Мансарда

Домът е мястото, което ни подслонява, защитава и вдъхновява през цялата година. Сега е моментът да помислим за как да освежим и преобразим, така че да създадем здравословна и уютна среда за живот под покрива.

ИЗОЛАЦИЯ

изолация Кнауф - Моята Мансарда

0800 15 551 | 02 489 90 53

изолация Кнауф - Моята Мансарда

ПРОЗОРЦИ

прозорци Велукс - Моята Мансарда

02 955 99 30 | 0885 00 20 32

прозорци Велукс - Моята Мансарда

ПОКРИВИ

покриви Брамак - Моята Мансарда

0700 119 20

покриви Брамак - Моята Мансарда
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram