За един идеален дом са нужни само въображение и няколко покривни прозореца

Стремежът към идеалния дом

 

Как да създадем своя идеален дом?

Тази къща се намира само на стотина метра от най-оживения булевард в София, любимо място за разходка на софиянци. В края на 2016 г., когато бива закупено, подпокривното пространство е приличало на истинска развалина. Макар и с голяма площ, помещението изглеждало мрачно и схлупено, поради съществуващия тогава каратаван. Но новият собственик, видял потенциал в него и се захванал с мащабно преустройство.

 

спалня в лилаво - Моята Мансарда
 

 

 

Идеята?

Основната му идея била да се вкара повече естествена светлина в помещенията. Допълнителен мотив, за да стартира ремонта се оказал и конкурсът „Създай своята къща с VELUX”, чрез който той видял реалната възможност за превръщане на тавана в светло и уютно място за живеене – като постави покривни прозорци, с които да освети помещенията.

Когато навлиза повече слънце, всяко подпокривно пространство променя напълно своя облик. Възможността за участие в конкурса допаднала на собственика, а спортната му натура го амбицирала да направи всичко възможно да спечели конкурса, което се случва в края на лятото на 2017 г.

 

идеи за спалня - Моята Мансарда
 

 

 

Резултатът

Резултатът от ремонта се оказал повече от впечатляващ. Обособени са всекидневна, три спални и две бани, всички те изпълнени с много светлина, проникваща през общо шестте покривни прозореца.

 

 

 

 

Коментарът на собственика

“Неповторимата атмосфера на апартамента се дължи основно на покривните прозорци” – споделя собственикът и допълва „Светлината е благодат за мен и моето семейство и малкото ни дете се чувства много жизнено и щастливо тук.“ “Проектът определено беше предизвикателство за всички въвлечени в него. А резултатът е повече от добър – дом с много светлина и уют, което е предпоставка за приятни моменти със семейството.” – разказва собственикът на обновения апартамент, който вече носи артистичното име V-loft.

Доказателство за добре проектирания и идеален дом и качествено свършената работа е и спечелването на конкурса „Моята къща с VELUX 2017”. Ремонтът е осъществен с ползване на услугите на арх. Борис Борисов, студио Борисов & Борисов архитект.

 

Включете се в конкурса Моята къща с VELUX 2018

Ако през 2018 г. ви предстои проект за строеж или реновация/ ремонт на къща, вземете участие във второто издание на конкурса Моята къща с VELUX 2018. Организаторите от ВЕЛУКС България за втора поредна година помагат за реализацията  на един  проект за строеж или ремонт на къща с покривни прозорци. Наградата е във вид на VELUX продукти на стойност до 10 000 лв., които ще ви помогнат да постигнете своя идеален дом.

За да участвате в конкурса, е необходимо само да ни изпратите проекта за новата ви къща или за ремонт на съществуващата. Единственото изискване е в плана да има заложени покривни прозорци или други VELUX решения.

как да подготвим мансардата

 
 

 

Документи се приемат от 1 април до 23 юли 2018 г. чрез формата на кандидатстване в нашия уеб сайт. Всички проекти, които бъдат подадени според условията и в срок ще бъдат предоставени за гласуване на фенове на ВЕЛУКС България във Фейсбук между 1 и 23 август. За да се гарантира прозрачността на конкурса и справедливата оценка, десетте проекта, събрали най-много гласове във Фейсбук, ще бъдат оценени от жури, съставено от признати професионалисти в областта на архитектурата и строителството. Победителят ще бъде обявен на 25-26 септември 2018 г.

За подробна информация и кандидатстване може да посетете уебсайта на конкурса: www.velux.bg/конкурс2018

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram