Превърнете изоставеното таванско помещение в топъл и комфортен кът за вашите деца.

7 ИДЕИ ЗА ПЛАНИРАНЕ НА ДЕТСКА СТАЯ В МАНСАРДАТА

 

Всеки родител полага специални грижи за детската стая. Особено когато детето е „на път“, се стараем предварително да подсигурим най-подходящата среда за развитието на мъничето. А запитвали ли сте се кои фактори са най-важни за поддържане на здравословна атмосфера в помещението? Определено на първо място се нарежда вътрешният климат.

Това е събирателен показател, който включва в себе си уют, подходяща температура, възможност за вентилация на въздуха, ниско ниво на шум и обилно количество естествена светлина. Като вложите подходящи материали още при строежа или ремонта на детската стая, ще гарантирате среда, в която децата ви ще се чувстват чудесно. А интериорът може да бъде ограничен единствено от границите, които вие си поставяте.

Помещенията на мансардния етаж са много удачни за вашите мъничета, особено когато са  изпълнени със спокойствие и положителна енергия. По-късно, когато децата пораснат подпокривното пространство може да бъде отново преобразувано според нуждите им.

Креативните идеи, които могат да се приложат при обзавеждането на таванско помещение, ще ви изненадат, а децата ви няма да искат да напуснат своя кът дори и за миг!

Подбрали сме 7 забележителни интериорни решения за детски стаи, намиращи се именно на мансардния етаж.

Чист въздух, светлина и комфорт! Понякога пространството,  с което разполагаме ни пречи да осъществим интериора, който винаги сме искали, но въпреки това има прекрасни идеи и за не толкова големите помещения. Малкият размер на стаята не бива да ви плаши, а този тавански кът е пример за това. Двуетажното легло определено спестява много място, а пък белите стени и светлите мебели винаги създават илюзия за просторно и озарено помещение.

Креативността, която всеки човек притежава в себе си, може понякога да ни изненада и да ни превърне в истински майстори на шедьоври. Тук виждаме много вдъхновяващ винтидж стил. С желание и малко повече усилия може да направите мебелите и сами, а тогава удовлетворението от постигнатото ще е още по-голямо. Пространството под подматрачните рамки на леглато може да се ползва за съхранение на завивки и дрехи.

Когато детето порасне и тръгне на училище ще е нужно в стаята му да има бюро, на което ще прекарва сравнително голяма част от времето си. Помислете къде е най-подходящо да го разположите, така че да има обилно количество естествена светлина и бърз достъп до свеж въздух, който ще ободрява ученика.

Идея за обзавеждане на мансардно помещение за истински принцеси.
Според психологията розовото носи надежда. Позитивен и топъл цвят, който успокоява, създава положителна емоционална енергия, премахва агресията и чувството за самота. Интериорът е семпъл, мебелите не са много и в същото време напълно достатъчни, за да гарантират множество щастливи дни.

Внимание! За всички малки художници – цяла стена на тяхно разположение! Прекрасна идея, която лесно може да бъде осъществена със съвременните матриали и бои.
Не всеки дом разполага с толкова обширна мансарда, което да се използва за детска стая, но ако може да си позволите голямо подпокривно пространство за вашето дете не е нужно да го отрупвате с мебели и ненужни предмети. Атмосферата на мансардната стая ще развихри въображението на детето ви и то само ще открие интересни игри и творчески занимания. А когато решите, че стаята е твърде голяма и имате нужда от допълнителни помещения, може да помислите за изграждането на няколко преградни стени. Така можете да прекроите подpoкривното пространство според вашите нужди.

Често пъти на тавана на мансардите има греди. Те създават допълнителен уют към интериора и позволяват използването им в различни аспекти. Когато момченцето ви кипи от енергия, защо да не му направите люлка, която при всяка игра може да се превръща в различна атракция – космическа совалка, наблюдателница от паубата на кораб, лияни в джунглата и какво ли още не. С помощта на подходящ текстил и детайли ще добавите още повече характер.

Решение, подходящо както за момичета, така и за момчета. Мебелите са произведени по поръчка, за да паснат най-добре на даденостите на стаята. Образуват се няколко къта, от които обикновено едно дете се нуждае – място за учене, място за почивка, място за спане и складови пространства. Добавеният оранжев цвят на една от стените е подходящ за детски стаи. Помещението оптически се увелича и става още по-сияещо и приветливо.

Зад вече готовата за обзавеждане стая, разбрахме, че стоят много други фактори, които са важни за спокойствието и комфорта на вашия дом. Когато всичко се прави с постоянство, загриженост и любов, всяко едно помещение ще се превърне в приятно, здравословно и уютно място.

Направете крачка напред, превърнете изоставеното таванско помещение в топъл и комфортен кът за живот!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram