Идеи за ремонт на мансарда и избор на подходящи покривни прозорци

Планиране на покривни прозорци

Естествената светлина е изключително важна за един дом, затова колкото повече от нея си осигурите, толкова по-добре ще се чувствате. Съобразете наклона на покрива, покривния материал, размера и формата на таванското помещение. След това решете коя част на помещението трябва да се освети най-добре – може би бюрото, кухненският плот или детският кът? Това ще ви помогне да решите от колко прозореца имате нужда и къде да ги поставите. Никога не можете да сложите прекалено много прозорци.

 

Изложението също има значение

Южният прозорец получава директна слънчева светлина и нагрява дома Ви, т.е. това е допълнителен източник на топлина за студените месеци. През лятото можете да регулирате притока на топлина и светлина с помощта на вътрешни и външни щори и сенници. Прозорецът със север но изложение по-малко се огрява директно от слънцето и изпълва стаята с непряка естествена светлина.

 
 
 

Таванско помещение

Тъмният стар таван може да се промени така, че да стане неузнаваем и да се превърне в любимото помещение на всички в къщата. Количеството дневна светлина в от ключово значение. Поставете прозорец-балкон GDL Cabrio и ще имате всички удобства наведнъж.

Отворен таван

Tози модерен просторен тип мансарда Ви предоставя дневна светлина и свеж въздух в изобилие. Високо поставените прозорци осветяват и най-отдалечените кътчета на помещението, а наличието на прозорци на две нива създава т.нар. коминен ефект, за по-добра естествена вентилация.

Добавете светлина

Ако имате последен етаж под необитаемото таванско помещение можете да изградите конструкция през него, за да пуснете дневна светлина в стаите под него. Това ще създаде изключително чувство за комфорт през целия ден.

 
 

Плосък покрив

Поставете покривни прозорци за плосък покрив на последния етаж! Разчупете шаблона и използвайте слънцето за осветление, отопление и проветря ване. Има и електрически модел, с който правите всичко това с едно натискане на бутона.

Комбинация с вертикален прозорец

Комбинирането на покривен прозорец VELUX с оригинален VELUX вертикален елемент ще промени коренно стаята – панорамната гледка напред и допълнителната светлина създават усещане за по-силна връзка с обкръжаващия свят.

Светлинен тунел

Ето как можете да имате естествена светлина дори в най-тъмните кътчета на дома си като коридори, вътрешни помещения и бани, дори в мрачни зимни дни. Предлага се за скатен и за плосък покрив и може да стигне до 6 м.