Идеи за свети Валентин и как да преобразим дома си във вълшебно и романтично пространство

Прекарваме огромно количество време в домовете си – живеем, обичаме се, смеем се в тях. Между стените им създаваме спомени, които ги правят особено скъпи за нас и емоционално, не само функционално. Затова, както с всяка друга връзка, е важно да имаме добра основа, върху която да градим, след което е добре да инвестираме, за да превърнем дома си във възможно най-радващото и вдъхновяващо кътче за нас. С няколко лесни идеи за свети Валентин може да преобразите дома си във вълшебно пространство.

Светлината на твоя живот

Независимо дали имаш партньор, който озарява живота ти, или твоите приятели и семейство са тези, които те карат да се усмихваш, домът ти също би трябвало да е източник на щастие и удовлетворение. Той е важно място, където се радваш на компанията на най-близките си и ако добавиш повече светлина и въздух, несъмнено ще му се отрази чудесно. На първо място, ти със сигурност ще се почувстваш по-добре, ще повдигнеш настроението и продуктивността си. Освен това, един по-здравословен дом може да има положителен ефект върху отношенията на обитателите си. Хората обичайно предпочитат добре осветени и проветрени помещения, затова е доста вероятно всички да се събират в едни и същи стаи, което ще рече да прекарват повече време заедно.

„Да се грижиш за любимия си означава да си готов да направиш всичко за него. Тази година, по случай Св. Валентин, му осигури здравословен климат, много дневно осветление и свеж въздух у дома!“, казва Светлана Павлова, маркетинг мениджър на ВЕЛУКС България.

 
идеи за свети Валентин - Моята Мансарда

Разбира се, трябва да се вземат предвид и функционалните и естетически ползи от такава промяна. „Видът и излъчването на даден интериор може да се промени драстично с добавянето на естественo дневно осветление“, обяснява експертът по вътрешен дизайн Емма Джейн Палин (Emma Jane Palin¹). „Добрата осветеност не само подобрява цялостното ни настроение, а също така подчертава декорацията на дома, добавя живот в цветовата палитра и озарява повърхностите, с което придава на дома изтънчена визия. Смятам, че реновирането и подобряването на домовете ни е чудесна емоционална инвестиция, затова съм подготвила моите топ съвети за това как да създадем пространство, в което да се влюбваме всеки ден.“

 

Помисли за разположението

Когато говорим за създаване на перфектно пространство, най-често практичността е много важна. Трябва да се вземе предвид разпределението на стаята – от това къде е входната врата до това къде се намира отоплителното тяло, лампите и мебелите, за да се осигури максимално удобство и въздействие. Например, като поставиш покривен прозорец над кухненската маса, семейството ти винаги ще вечеря под звездите.

 

Добави светлина

Нека стаята бъде окъпана с красива, естествена светлина – инвестирай в покривни прозорци! Поставянето на прозорци на покрива осигурява максимално количество слънчева светлина в дома през целия ден. Постави един над леглото и се наслаждавай на романтиката на красиви залези и изгреви с твоя любим човек, за перфектно начало или край на деня.

Отличителен белег

Страхотен начин да направиш интериора си впечатляващ е да поставиш нещо специално във всяка стая. Това е нещото, което ще привлича погледите и ще бъде център на вниманието в стаята, като същевременно ще има и функционална полза от него. Може да бъде всичко – великолепен кухненски остров, около който приятелите ти да седнат, докато им приготвяш кулинарен шедьовър, или камина в дневната, около която да се събира семейството в студени зимни дни. А защо да не ги подчертаеш допълнително? Можеш да го направиш, като стратегически поставиш отгоре покривен прозорец, който да ги облее в естествена светлина.

идеи за свети Валентин - Моята Мансарда

Финални щрихи

Когато дойде ред на финалните щрихи при обзавеждането на един дом, основен момент е удобството. Всеки иска това да е мястото, където да се отпусне и да се чувства добре, независимо дали е време за семейна кино вечер, или за романтична вечеря по случай Св. Валентин. Един лесен начин да повишиш комфорта в дома си е да разположиш по подходящ начин различни меки декоративни предмети. Дебела черга, меко одеяло и няколко пухкави възглавници могат да направят чудеса и стаята да стане още по-уютна. Или пък постави букет свежи цветя.

 

За повече информация за това как да трансформираш дома си, посети www.velux.bg

идеи за свети Валентин - Моята Мансарда

1 Емма Джей Палин е водещ блогър в областта на графичния дизайн и интериорните решения.

https://emmajanepalin.com/about/

https://www.instagram.com/emmajanepalin/