Коледа е тук!

 

Коледа под покрива: как красиво да украсим мансардата си

 
 
Остават броени дни до един от най-светлите празници в българския бит – Коледа. Духът на Коледа и общата превъзбуда се усещат във въздуха, градът е украсен и празничен, всички вече отброяват дните в календара. Аромат на греяно вино и канела, шарени сергии с украшения, лампички и светлини са се разположили уютно в целия ни град. Както обикновено търговците са се подготвили с пищни сергии, изкушаващи предложения за всякакви стоки, а промоциите и офертите са в пика си, предвид голямата треска около коледното пазаруване. Дойде онзи очарователен момент от годината, в който всички ще разменят подаръци и ще споделят красиви мигове със семейството си.

Ако и вие сте се заразили вече с Коледното настроение и нямате търпение да се потопите в празника. Ето няколко нетрадиционни идеи за украса, които можете да ви вдъхновят и със сигурност ще внесат настроение у дома.

 

1.ЗАМЕНЕТЕ ЕЛХАТА

Елхата е един от най-традиционните символи на Коледа. Украсяването й е ритуал, който сплотява цялото семейство и носи радост и наслада. От друга страна, всяка малко по-пищна елха, независимо дали е истинска или не, заема място, което може да бъде оптимизирано. Разчупените мансарди определено трябва да се подреждат разумно, за да бъдат практични и комфортни. Собствениците им добре знаят това и се съобразяват с размерите на помещението, когато обмислят нови покупки за дома. В този смисъл, коледното дръвче може да глътне повече място, което иначе да използвате, за да настаните близките и приятелите.

Ето едно умно и оригинално решение, което със сигурност ще впечатли гостите е да направите елхата си сами. Формата на елхата е достатъчно разпознаваема и може да бъде пресъздадена съвсем лесно. Украсата от своя страна е въпрос на въображение и вкус. Алтернативните елхи могат да бъдат много забавни и изключително обрани откъм пространство. Например, можете да изградите чудесна елха от рециклиран дървен материал, какъвто повечето домове имат.

Коледа- Моята Мансарда

Можете да използвате и лампички:

Коледа- Моята Мансарда

Можете да си направите висяща елха или просто да дадете пълна воля на въображението си. Можете да направите проект заедно с цялото си семейство и да изградите елха от материалите, с които разполагате вкъщи:

Освен, че ще имате коледно дръвче каквото никой друг няма да има, по този начин ще бъдете и на гребена на зелената вълна, отдавайки своя принос за опазването на природата.

 

2.УКРАСЕТЕ СТЕНИТЕ

Имате свободно място по стените? Чудесно! Всяко пространство ще се превърне във ваш съюзник по време на коледното украсяване, но стените са едно от местата на които най-добре могат да се разположат декорации. Хубавата новина е, че в днешно време имате толкова огромен избор, че единственото затруднение ще бъде на кое да се спрете. Разбира се, лампичките са най-разпространения вариант, а може би даже сте ги използвали за направата на елха следвайки предишният ни съвет. В такъв случай можете да се обърнете към други декорации, като например стикери, които станаха много популярни:

Коледа- Моята Мансарда

Можете да направите две в едно и да си залепите елха:

Коледа- Моята Мансарда

Лесно и същевременно ефектно решение са и висящите декорации:

Коледа- Моята Мансарда

Ако нямате за какво да вържете връвчиците на украсата, можете да използвате тиксо или щадящи лепенки. Ако върху стените ви има латекс или някаква боя, която може да пострада, обърнете внимание на здравината на залепяне, която ще получите – все пак не искате да обелите стените при свалянето. Изберете средство, което няма да повреди по стените или изобщо мястото, на което ще поставите украсата.

3.ПРЕНЕСЕТЕ КОЛЕДНИЯ ДУХ В ПРЕДМЕТНИЯ СВЯТ

Може би един от най-лесните начини да почувствате коледния дух е като смените някои от най-обикновените предмети у дома с украсени такива. Изборът е неограничен – от свещници, през текстил, до постелки, чаши, чинии и салфетки. Разбира се, празничната покривка е най-забележимият елемент и същевременно важен детайл, който обичаме, защото поставяме само за Коледа. Покривката а от там и специалната коледна трапеза са голяма част от самия празник и основни отговорници за доброто

Моята Мансарда

А ако обичате да готвите и смятате да се развихрите по време на празниците, почерпете гостите си с коледни сладки разположени в специални чинии:

Моята Мансарда

4.НАПРАВЕТЕ СИ УКРАШЕНИЕ

Разбира се, този съвет е универсален и не е валиден само за хората, които живеят в мансардни жилища. За тях обаче е наистина важен, защото така лесно можете да се съобразите със спецификите на този вид домове. Още повече ръчно изработените от вас украси ще Ви донесат повече радост и удовлетворение.

Това е и отличен момент да се позабавлявате чудесно  – кой от нас не е рязал с въодушевление гирлянди за коледната елха като дете! В Интернет можете да откриете хиляди „Направи си сам“ проекти, много от които са изключително лесни за изпълнение и не изискват специално оборудване или материали. Платформи като YouTube и Pinterest предлагат не само интересни идеи и вдъхновение, но и детайлни указания как да направите съответната декорация.

Моята Мансарда

В дните около Коледа отделете време за вас и любимите си хора, защото именно те правят това време от годината толкова специално. Починете си, прочетете приятна книга в уюта на дома си и изпийте чаша горещо какао. Насладете се на Коледа, защото тя е магия.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram