Как да организирате кухня в мансардата?

Кухнята е пространството, което събира около масата цялото семейството и е символ на домашен уют, вкусна храна и любов. Независимо от кулинарните ви умения, важно е да се наслаждавате на приготвянето храната в удобно и функционално помещение, изпълнено със свежест и светлина. Често пространствата в жилищата са ограничени и това затруднява организирането на мечтаната кухня. За нас обаче кухня в мансардата е истинско вдъхновение за практично и светло кътче с много потенциал и възможност за уникален интериор.

Освен спокойствие и тишина, на които ще се наслаждавате докато творите апетитни ястия, вие ще разполагате и с чудна атмосфера заради нестандартните архитектурна форма и скосени тавани. Мансардната кухня позволява пълноценно оползотворяване на пространство, когато планирате гъвкави интериорни решения и внимателно се погрижите за детайлите. Ето и кои са най-важните условия, на които да обърнете внимание при организирането на кухня в мансардата?

кухня в мансардата - Моята Мансарда

Изберете практични интериорни решения за кухня в мансардата

За да организирате кухненското пространство под покрива по най-функционалния начин, заложете на компактно обзавеждане, съобразено с размерите на стаята. Вградените електроуреди и ъгловите шкафове са познати техники за добро оползотворяване на наличното пространството. Един от основните съвети за мансардните помещения е използването на височината в комбинация с избор на мебели за съхранение за скосени тавани. Светлите цветове и нюанси в интериора пък създават усещането за по-просторна и уютна кухня. Ако решите да аранжирате осветлението според дейностите, които се извършват в кухнята, помислите за монтиране на елегантен полилеи над кухненската маса. Така ще добавите приятна и приветлива атмосфера в любимото на цялото семейство помещение.

 
кухня в мансардата - Моята Мансарда
Подчертайте и покажете гредите във вашата кухня. Те имат специално участие в цялостната визия на мансардата и определено й придават атмосфера, която не се усеща във всяка кухня. Това е ефект, който малцина могат да постигнат. Декорирайте с лампички и зелени растения и ще получите романтичен, но модерен стил.

Ако помещението ви е малко, несъмнено заложете на удобството и комбинативността. Направете проучване за най-подходящите функции на кухненските шкафове и изберете такива, които са компактни, но многофункционални. Използвайте всяко свободно пространство, за да добавите рафтове или решения за съхранение. Така например страхотно предложение е кухненският остров, който обединява в себе си плот за готвене, множество чекмеджета, които ви осигуряват бърз достъп до съдове и уреди и разбира се, когато вечерята е готова той бързо може да се превърне и в трапезна маса.

Озарете кухнята в мансардата с дневна светлина

Няма нужда да ви обаждаме, че кухнята се нуждае от достатъчно количество светлина, за да се превърне в просторно и приветливо помещение. Освен това добрата осветеност е важно условие за майсторите кулинари, които желаят да изпипат всеки детайл от храната до съвършенство. Един от най-преките източници на естествена светлина в жилището са покривните прозорци. Те преобразяват изцяло кухнята, внасят свежест в помещението и елегантно подчертават обзавеждането на дома. За да осигурите оптимално количество светлина за готвене и да улесните отвеждане на дима, парите и кухненските миризми извън помещението, може да използвате покривни прозорци с полиуретаново покритие на дограмата, което е водоустойчиво и подходящо за помещения, в които има пари. Те могат да бъдат с горно или долно управление и осигуряват страхотен изолационен ефект, който гарантира спокойствие за всяко домакинство.

кухня в мансардата - Моята Мансарда

За още по-голям комфорт и непрекъсната вентилация в кухнята може да добавите приложение за умен дом, което да ви осигури дистанционно управление с едно докосване. Иновативната система регулира вътрешния климат чрез интелигентни сензори, които непрекъснато отчитат температурата, влажността и нивата на CO2 в стаите под покрива. Така няма да се притеснявате, че докато готвите кухненското помещение може да се изпълни с дим или остра миризма. Системата създава отлична вентилация и ще осигури по-добро качество на стайния въздух в кухнята.

 

Открийте още идеи как да вдъхнете живот на мансардата със силата на светлината.

 

Осигуряване на енергийна ефективност в кухнята в мансардата в помощ на домакинството

Готвенето не е само приятно и отпускащо занимание, но често оставя след себе си бъркотия и мръсни съдове. Без съмнение, за да се почистят внимателно всички повърхности и да се елиминират замърсяванията, се нуждаете от топла вода. Можете да оптимизирате месечните си сметки за енергия с монтирането на соларна система на покрива. Това решение целодневно ще подгрява вода и ще осигурява ценоваефективност от инвестицията.

кухня в мансардата - Моята Мансарда

Знаете ли, че използването на слънчева електроенергия може да покрие 70% от годишното потребление на топла вода? А едно от най-големите предимства на соларната система е, че дори през слънчевите зимни дни семейството може да радвате на голямо количество топла вода. Във времето на непрекъснато растящите разходи на семействата, иновативната система за производство на слънчева енергия е не просто екологична, но и икономически изгодна дългосрочна инвестиция.

 

Осигурете си на комфортна температура

 

За да постигнете уютна среда през цялата година и комфортна температура в кухненското помещение, помислете за поставяне на покривна топлоизолация от минерална вата. Нейните основни предимства са топлинната сигурност, независима от външните атмосферни влияния, безпроблемната дифузия на парата докато готвите и защитата от появата на мухъл и плесен в жилището. С поставянето й ще постигнете също така отлична звукоизолация, пожаробезопасност и качество на въздуха в помещенията. Използването на „дишащи“ подпокривни материали допринася за отвеждането на водните пари извън подпокривното пространство и ограничаване на риска от образуването на конденз.

кухня в мансардата, комфортна температура, комфорт, кухня, температура

Вижте още как се изолира подпокривно пространство?

Мансардната кухня позволява прилагане на различни нестандартни и креативни идеи, които да допринесат за цялостното настроение и уют на обитателите на дома, когато се събират около маса. Ако планирате изграждане на кухненско помещение под покрива или ремонт на мансардна кухня, възползвайте се от безплатната консултация на сайта на Моята мансарда. Направете първите крачки към създаването на модерната и функционална кухня, вдъхновени от нашите експертни съвети.

 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram