Мансардата и горещото лято – идеи как да разхладим и освежим подпокривното пространствo

Очаквахте с нетърпение горещото лято, но как да му се насладите истински през този сезон у дома? С подходящата защита от топлината можете да създадете приятно пространство за сън, работа, учене и дори за домашни тренировки през горещите дни.

Почти 90 процента от европейците усещат прекомерно нагряване в своите домове в даден момент от годината. Въпреки че температурите навън се покачват, можете да осигурите по-уютна и прохладна обстановка у дома. Това е лесно постижимо като се придържате към някои основни съвети.

Най-доброто решение срещу топлината са екстериорните слънцезащитни продукти, които се монтират по лесен и бърз начин и спомагат за незабавното намаляване на температурите през горещите дни у дома. 

 

 

ролетни щори - Моята Мансарда

Също така е препоръчително да се погрижите и за правилната вентилация през лятото. Най-подходящо е да отваряте широко прозорците рано сутрин или късно вечер, когато слънцето се е скрило и навън е прохладно и приятно. 

Ако не желаете да се срещате с комарите след проветряване и същевременно да се наслаждавате на чист въздух през горещите нощи, защитете жилището си като поставите комарници.

ролетни щори и комарници - Моята Мансарда

Перфектно за лятото

В случай че желаете да запазите температурата на мансардата си приятна и през лятото, превенцията от топлината е най-ефективното решение, в допълнение с добрата изолация. Важно е защитата да се осъществява още от външната страна на прозорците, за да се блокират слънчевите лъчи, преди да са достигнали до стъклопакета. 

Най-новото решение за  защита от топлина e нашата мека ролетна щора VELUX  със соларно захранване и затъмняваща функция. Издръжливи на различни атмосферни влияния и направени от водоустойчива материя. Това са Velux ролетни щори. Те пасват идеално на покривния прозорец и предпазват от навлизане на слънчеви лъчи в помещенията. 

ролетни щори - Моята Мансарда

Блокирайки топлината и светлината, меките ролетни щори отговарят на две основни нужди – защита от горещина и затъмняване. Алуминиевите странични лайстни осигуряват допълнителна стабилност на тъканта. Благодарение на елегантния дизайн, меките ролетни щори пасват идеално към покривната конструкция. Те могат да се отварят и затварят дистанционно, с натискането на един бутон. Затъмнителната мека щора се монтира на крилото на външната страна на прозореца. Тя позволява отварянето му дори при спусната щора. 

сенници - Моята Мансарда

Меката ролетна щора със соларно захранване VELUX може да се управлява по всяко време чрез смартфон или чрез гласово управление в комбинация с VELUX App Control или VELUX ACTIVE системата. Умната система също така позволява контрол на слънцезащитните продукти, базирана на сензори, които измерват основни показатели. Когато се предвиждат високи температури, продуктите ще се затворят автоматично, за да може помещението да се предпази от горещината.

ролетни щори - Моята Мансарда

Защитени, но същевременно светли

Всяко таванско помещение има части, където дневната светлина е от съществено значение, като например в кухни, детски стаи и дневни. За тези пространства най-подходящи са външните сенници VELUX. 

Освен че осигуряват защита от топлина, външните сенници запазват дневната светлина вътре в помещенията и ги поддържат светли и приятни за игри и работа. Освен това вие можете да поглеждате навън през прозореца, без сенника да пречи на гледката ви. 

Външните сенници VELUX могат да се монтират много лесно от вътрешните страни на помещенията.

комарници  - Моята Мансарда

Подпомага качествения сън и удобство

Преди да изберете продукт за топлинна защита на жилището, е необходимо да помислите какво точно искате да постигнете. Желаете да блокирате светлината, шума, както и топлината? Колко важни за вас са естествената светлина и гледката навън? Или е приоритетно монтажът да изисква възможно най-малко усилия? 

Ако желаете да се възползвате от решение за топлинна защита през цялата година, изберете ролетна щора VELUX. Тя не просто предпазва от слънчевите лъчи, но също и намалява шума и напълно затъмнява стаите – дори при ярка слънчева светлина. С електрическо или соларно управление, ролетната щора VELUX има значителни удобства. Топлинната защита и затъмнението на помещенията могат да се гарантират само с натискане на един бутон.

защита от комари през лятото - Моята Мансарда

Ако търсите ефективна защита от топлината и консултация с професионалист за най-подходящите продукти за вашата мансарда, пишете ни в сайта. Не забравяйте да харесате и нашата Facebook страница и профил в Instagram

ИЗОЛАЦИЯ
0800 15 551 | 02 489 90 53
ПРОЗОРЦИ
02 955 99 30 | 0885 00 20 32
ПОКРИВИ
0700 119 20
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram