Мансардният апартамент от мечтите – пълна трансформация на мрачния подпокривен етаж

Животът в големия град е истинско предизвикателство. Особено за семействата с малки деца, търсещи най-подходящия дом, където да се наслаждават на здравословна и комфортна среда. Търсенето на перфектният дом не е лесна задача. Но с повече креативност, смелост и няколко покривни прозорци мечтаното жилище се превръща в реалност. Днес ще ви разкажем продължението на историята на едно софийското семейство, впуснало се в предизвикателството да създаде мечтания мансарден апартамент, изпълнен с изобилие от светлина, свежест и уют.

мансардният апартамент от мечтите- Моята Мансарда
Светла мансарда под небето

Основен фактор при избора на ново жилище за това софийско семейство е светлината. Тя е жизненоважна за здравето, тонуса и концентрацията. Особено когато семейството прекарва голяма част от времето у дома и съчетава училище и офис под един покрив. Собственичката на апартамента, която е и глава на семейството, винаги е мечтала да живее в просторен апартамент, изпълнен с много светлина от всеки ъгъл. Това е причината да избере да закупи два апартамента на подпокривен етаж и да ги обедини в светла и модерна мансарда. За реализацията на тази идея във всички помещения в мансардата са монтирани покривни прозорци VELUX. Те изпълват пространството с много светлина и осигуряват непрекъснат приток на чист въздух.

мансардният апартамент от мечтите- Моята Мансарда
По-здравословна атмосфера, която семейството заслужава

Във всекидневната са монтирани няколко прозореца от богатото портфолио на VELUX. Два от тях са с горно управление и троен стъклопакет, а вградената иновативна система Thermo Technology® осигурява отлична енергийна ефективност в жилището и помага за постигане на здравословни и комфортни условия. Вентилационната клапа пък допринася за естественото проветрение на стаите дори при затворен прозорец, а филтърът на прозореца предпазва от навлизане на прах и насекоми в жилището. В близост до кухненския плот е разположен прозорец за плосък покрив, който служи за естествена вентилация на парата и миризмите при готвене. Собственичката на апартамента се е погрижила и за специално място у дома, където да се наслаждава на прекрасна гледка и свеж въздух докато отпива чаша ароматно кафе всяка сутрин. Във всекидневната има два прозореца-балкон VELUX CABRIO®,а лесното им управление позволява ежедневно да се използват без никакви усилия.

С грижа за всеки член на семейството  

В детската стая е монтирана системата VELUX Капандура. Благодарение на нея се увеличава достъпът до естествена светлина в помещението, като паралелно с това се създава и усещането за отворено пространство. Точно под прозорците е разположено детското бюро за непрекъснат достъп до естествена светлина и свеж въздух по време на учебния и творчески процес. Под покривния прозорец е и любимото място на най-малкия член на семейството – домашният котарак. Той е изключително любопитен и непрекъснато наблюдава живущите в близост до апартамента.

Спалнята в мансардата изобилства от естествена светлина, благодарение на системата VELUX Мини Капандура. В килерът е разположен още един прозорец за плосък покрив VELUX, който допълнително осветява помещението. Интериорът в мансардата също не е подбран случайно. Белият цвят на стените създава усещане за повече пространство и светлина, а винтидж мебелите създават неповторим облик във всяко помещение. В банята също е монтиран покривен прозорец, който осигурява естествена вентилация и абсорбира влагата в помещението.

Полезни съвети при избор на подходящо обзавеждане за малките мансардни помещения

 

Насладете се на още красиви снимки на помещенията в мансардата :

Повече за историята на този мансарден дом ще видите във видеото:

Ако и  вие желаете да създадете мансардният апартамент от мечтите, където да се радвате уютна и здравословна среда и приятни моменти със семейството, поискайте Безплатна Консултация от нашите специалисти. Те ще ви дадат полезни съвети и вдъхновяващи идеи как от мрачно подпокривно пространство да създадете просторна и светла мансарда.