Мансардно антре – красиво и функционално

Днес отваряме входната врата на мансардата, за да се потопим отново в светлата и просторна атмосфера на подпокривното пространство. 

Днес отваряме входната врата на мансардата, за да се потопим отново в светлата и просторна атмосфера на подпокривното пространство. Докато влизаме навътре обаче, ще задържим вниманието си на коридора. Едно помещение с много потенциал, независимо от размерите, което има важна роля – a именно да ви накара да се чувствате у дома още прекрачвайки прага, но и да ви осигури комфорт и удобство. И този път сме подготвили полезни съвети и щипка вдъхновениe, които ще ви помогнат да организирате това кътче по най-добрия начин.

куче-в-мансардно-антре
Интериорни трикове за малки пространства

Обикновено антрето е доста тясно помещение, що се отнася до стандартните апартаменти. Това в никакъв случай не бива да ви обезкуражава. С доза креативност и желание, несъмнено може да превърнете таванския коридор в приветлива и красива част от жилището и то със страхотна функционалност.

Като отправна точка, добре е да съобразите цветовете с цялостната стилистика на дома и да направите хармоничен преход към останалите стаи. Ако антрето е малко или тясно, непременно заложете на бяло или светли тонове от гамата на останалите помещения. Подовата настилка трябва да е контрастна, като добра идея е да изберете по-устойчив материал като камък, мозайка или естествен паркет. 
мансардно-антре-интериор
Нека антрето не издава на съседите, че вече сте у дома

Поставянето на качествена подова изолация е важна част от оформянето на функционално входно пространство. То ще ви гарантира спокойствие и разбирателство с етажната собственост. Напълно естествено, прибирайки се, първото нещо, което правите, е да пуснете торбите с покупки на пода и да известите на висок глас, че сте у дома. Затова изборът на подходяща изолация ще спре ударния шум, който се разпространява между етажните подови конструкции. Тя блокира звука от всякакъв вид въздействие или движение на предмети по пода, ходене, преместване на мебели, и др.

коридор-мечта-мансардно-антре
Коридор-мечта или мансардното антре, обляно в дневна светлина

Естествената светлина несъмнено е идеалното решение, с което да вдъхнете живот и настроение във всяко кътче у дома. А предполагали ли сте, че може да направите това и в коридора? С уникалните по рода си светлинни тунели VELUX печелите дневна светлина дори на места, при които няма възможност за монтаж на фасадни или покривни прозорци. С тяхна помощ ще трансформирате антрето в чаровна и слънчева част от дома, в която ще прекарвате повече време в подготовка преди излизане… И то с удоволствие. Искате ли да чуете за още едно тяхно предимство? Светлинните тунели VELUX разпръскват динамична светлина, която се променя в зависимост от различните часове на деня и смяната на сезони. Ефектът е по-живо и приятно входно пространство, което дори не сте подозирали, че притежавате.

красиво-защитено-антре
Красиво и защитено за поколения наред

Преди да започнете работа по интериорния дизайн и мебелировката на мансардния коридор, уверете се, че покривът е в изрядно състояние. Спестете си нежелани течове и екстремни ситуации в тoку-що боядисания коридор. Осигурите ремонт на покрива в правилния момент и качествени покривни покрития, които да устоят на атмосферните условия и годините. Това е гаранция за комфорт и по-добра енергийна ефективност на жилището. Бетоновите керемиди BRAMAC например, стават все по-здрави с времето и се отличават с гладка повърхност и модерна визия. Те са надеждно решение, което е в основата на качествен живот в мансардното жилище. Така съвсем неусетно отново подехме темата за покрива, но то е защото той е изключително важен за комфорта във всяко помещение под покрива.

покрив
Елегантност, красота и функционалност

Ако сте се погрижили за всичко дотук, спокойно можете да преминете към любимата си част – планиране на интериора и декорацията. И тук практичността трябва да бъде в перфектна хармония със стилните дизайнерски решения. Когато мебелирате антре със скосен таван, възползвайте се максимално от нишата, която се образува в най-ниската му част или под стълбите. За нея идеални са компактни мебели за съхранение, съобразни с площта и типа на наклона. На стената с най-голяма височина подредете основния кът, на който ще се подготвяте за навън. Подберете многофункционални мебели с чекмеджета и закачалка, в комбинация с място за сядане и малък плот, на който да поставите аксесоари и вещи. В допълнение монтирайте стенни рафтове на няколко нива, които може да оползотворите за обувки, чанти или за декорация.

Създайте практично кътче за чадъри, шапки и шалове, които да са ви винаги под ръка, за да се подготвите за деня бързо и със стил. За финал поставете огледало, което разбира се, ще е от полза преди всяко излизане. Освен това то е страхотен начин да създадете илюзията за повече пространство.
артистични акценти
Малките неща от голямо значение

Идва ред на онези малки декоративни елементи, които ще направят антрето ви красиво и приветливо. Помислете как да внесете артистични акценти, които да изразят характер, без да създават усещане за претрупаност. Поддържайте пространството подредено и извадете на показ любими стилни детайли като керамика и произведения на изкуството. Какво ще кажете за удобен малък стол с мека възглавничка? С него ще създадете още повече уют и кокетна атмосфера. 

мансарден коридор
Надявам се днешните съвети да са ви заредили с вдъхновение и желание за по-красив и комфортен мансарден коридор. Защото дори и малко, антрето има своята важна роля в концепцията на дома. Затова не се колебайте, отделете му нужното внимание и го трансформирайте в едно по-вълнуващо входно пространство.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram