Наслаждавайте се на прохладно лято в мансардата

Да можете да разпределяте своето време, да отделяте достатъчно внимание на децата и да избягвате пътуванията през най-горещите дни – точно така, дистанционната работа има толкова много предимства през лятото. Но е изключително важно да превърнете своя дом в подходящо офис пространство. Знаете ли, че хората са по-удовлетворени от дистанционната работа, когато имат обособено кътче у дома? Това не е изненадващо, имайки предвид неприятното усещане заради горещините. Или пък умората и постоянното разсейване от шумове, които влияят негативно както на концентрацията, така и на психичното здраве. 

Защитата от горещините, контролирането на светлината и задържането на насекомите навън са от решаващо значение, за да можете да се концентрирате, да бъдете отпочинали и мотивирани. А продуктите VELUX могат да ви помогнат за целта. 

 

мансардата като дом

Защо работата от вкъщи може да бъде вашето перфектно решение за лятото?

Да управлявате собственото си време и да се радвате на повече свобода е изключително удобство, особено през лятото, когато децата не ходят на училище и времето навън ви привлича да излизате повече на балкона, в градината или просто да се любувате на лятото до отворения прозорец. 

 

мансардата като дом

Дистанционната работа ви дава тази възможност докато сте със семейството и създавате приятни спомени. Можете да си планирате кратки почивки, за да се погрижите за градината с децата или да прочетете книга с тях на сянка. Или сега, когато имате енергия и време, да преустроите тяхната стая и да им осигурите сигурна слънцезащита с някои от уникалните щори от детската VELUX колекция.

мансардата като дом

Работата от вкъщи през най-горещия сезон също е изпълнена с редица предизвикателства. Помещенията могат да станат много горещи, светлината твърде ярка, а шумът може да бъде смущаващ. Затова ще трябва да се подготвите с ефективни решения. За щастие, с някои бързи и лесни подобрения, вашият дом може да се превърне в мястото, където с удоволствие да работите през лятото. 

 

мансардата като дом

Създайте удобства у дома

Прохладна стая с чист въздух е това, от което имате нужда да бъдете мотивирани, пълни с енергия и фокусирани. Вентилацията е ключов фактор, за да ги постигнете. Например, уверете се, че прозорците са отворени още от ранните часове на деня и преди да е станало прекалено горещо, както и през нощта, когато температурите са по-ниски. VELUX INTEGRA® електрически покривни прозорци, щори и сенници дори са съвместими с приложението VELUX App, за да можете да ги управлявате удобно от своя телефон. 

мансардата като дом

Също така можете да оставите системата да разчита на вградените сензори за вътрешен климат и да използва метеорологичните данни в реално време за автоматично управление и осигуряване на по-добра среда за вас и вашето семейство. По този начин не е необходимо дори да ставате от бюрото или от леглото. Добавете и комарник на покривните прозорци за допълнителен комфорт, така че насекомите да не ви притесняват по време на работа или докато спите. 

Слънчевата светлина несъмнено ви дава енергия. Но светлината, която заслепява очите или екрана на вашия монитор, не трябва да ви разконцентрира от работния процес. Затова контролирайте осветлението с бързи и лесни решения: можете да регулирате щорите според разположението на слънцето, за да има достатъчно светлина в помещението, но тя да не свети директно в очите или върху екрана ви. 

 

мансардата като дом - кухня с покривни прозорци, трапезна маса и бар плот

Външните алуминиевите ролетни щори VELUX блокират светлината сутрин, така че слънцето да не ви събужда. Те осигуряват пълно затъмняване и намаляване на шума. Това е изключително важно, ако живеете на оживена улица, или ако вашите деца играят с приятели в градината, докато вие се опитвате да се фокусирате върху работните задачи в мансардата. 

Поддържайте прохладно помещението и запазете ниски сметките за електроенергия 

Мансардата може да се превърне в перфектния домашен офис, тъй като е отдалечена от останалите жилищни етажи и има приятна и уютна атмосфера. Но през лятото, на тавана може да стане наистина горещо – до степен, в която престоят там е непоносим. Затова също ще трябва да измислите решение

Наслаждавайте се на прохладно лято в мансардата

Сенниците и затъмнителните щори са по-екологични, много по-икономични от използването на климатик и доста ефективни. Външните слънцезащитни продукти VELUX намаляват топлината с до 93%! Така че те могат да ви помогнат да поддържате свежест и прохлада у дома и да запазите спокойствие. Дори когато видите битовите сметки за месеца.