Несравнимото усещане да живееш във връзка с природата

Или как еднофамилната къща извън града ни връща усещането за простор, спокойствие и единение с красотата на света около нас

 

Искате да живеете в мансарда сред природата? Да усещате пулса на сезоните, да се потопите в магията на зелената морава и синия безкрай, да заспивате с песента на щурците и да се събуждате със звучните трели на птиците. Да се наслаждавате на сутрешното си кафе под дълбоките сенки на чинара на двора.  Както и да се любувате на обсипания със звезди Млечен път през покривния прозорец в спалнята ви.

Със сигурност можем да продължим този списък почти до безкрай, но и само тези частички от пъзела, наречен „градски живот vs. живот във фамилна извънградска къща“, са достатъчни да събудят мечтата ни за „само наше“ кътче сред природата. Неслучайно днес все повече жители на градовете се насочват към живот извън града. Те са привлечени от красотата, спокойствието и здравословните условия на живот в тихи и спокойни кътчета. Намаленият стрес и подобреното здраве, породени от близкото общуване с природата, липсата на замърсяване, както и връщането към корените. Това са само част от причините, които карат съвременния човек да потърси спасение от градското ежедневие в живота извън града.

несравнимо усещане, природа

Ако сте от онези мечтатели, неудържимо привлечени от спокойния живот в еднофамилна къща с просторен двор, не чакайте! С малко повече усилия вашата мечта може да се превърне в реалност. Сега е моментът да дадете простор на мечтите си и да развихрите въображението си. Без значение е дали ще ползвате жилището, за да прекарвате в него спокойни уикенди или ще превърнете в постоянен дом. Усилията да откриете и изградите вашия остров на спокойствие и релакс определено ще си струват.

Как да внесем светлина у дома - Моята Мансарда

Как стара наследствена къща може да се претвори в модерен дом

 

Ако имате стара наследствена къща, която можете да преобразите в модерен дом, направете го без колебание. Просторът, светлината и свободата са жизнено важни за нашето здраве, както и децата ни да растат силни, уверени, спокойни.

Верен помощник в реализирането на идеята да пуснете светлината и простора във вашата еднофамилна къща са покривните прозорци VELUX. Преобразете потъналия в прах таван в просторна всекидневна, спалня или детска стая, където цари изобилие от светлина, свежест и уют. А защо не и да създадете мечтаната баня под звездите. В нея ще можете да се наслаждавате на релаксираща ароматна вана и простора на синьото небе след забързан работен ден. В каквото и помещение да решите да превърнете вашия стар таван, покривните прозорци VELUX винаги ще бъдат ваш неизменен съюзник.

природа, дом

С помощта на специалистите от VELUX можете да проектирате тяхното разположение максимално ефективно. В зависимост от ориентацията и конструкцията на къщата можете постигнете изобилно количество светлина в дома си, да се радвате на красиви гледки към простора над и около вас. Докато заспивате, докато се храните или просто докато си почивате с книга в ръка и с чаша ароматно вино.

Покривните прозорци ще пуснат слънцето, топлината и уюта в дома ви. В горещите летни дни можете да разчитате на ефективните щори и сенници, които ще създават прохлада в жилището. И нека не забравяме нещо много важно – комарниците, с които можете да оборудвате вашите прозорци VELUX, ще ви спасят от досадните насекоми и комари, които понякога съпътстват живота сред природата.

връзка с природата - Моята Мансарда

Страстта към природната красота,  уюта на дома, удобството и здравословния вътрешен климат. Това са част акторите, които карат собственика на стара къща в Искърското дефиле, да трансформира малката стара едноетажна постройка в красив, уютен и екологосъобразен дом. Ключов елемент в реализирането на цялостната визия за дома са прозорците VELUX. Те съчетават високо качество, автоматизация, дълъг живот, елегантни детайли и фина изработка и са идеалното решение за претворяване на идеята за създаване на здравословен климат в дома, енергийна ефективност и уют. Обширният двор с градина с плодни дръвчета и зелена морава подсилва зареждащата връзка с природата наоколо и предразполага към единение с нейната непреходна красота.

 

 

Да реализираш мечтата си, започвайки от нулата

Да преследваш мечтата си за живот сред простора и красотата на природата, е нещо, което си струва усилията. Затова днес много хора търсят позагубената вече в градовете връзка с природата и се стремят към свободата извън градовете. Все повече са онези семейства, които решават да изградят своята мечтана еднофамилна къща в провинцията. Те започват строежа си от нулата и реализират дома на мечтите си.

 
Преди години пословичната красота на Пирин кара едно младо семейство от Гоце Делчев да напусне апартамента си в центъра на града и да построи дългомечтаната си къща близо до планината. Фантастичната гледка, чистият въздух, слизащ от планината, големият вътрешен двор, чувството за необятна свобода и уединение с природата. Това са само част от предимствата на техния нов дом. Таванската част на новото им жилище е изцяло обитаема, просторна и няма никакви ограждения, за да се усети максимално комфортът. Петте покривни прозореца VELUX са незаменими в поддържането на здравословен вътрешен климат и висока енергийна ефективност. С много желание, ентусизъм и мечти семейството изгражда своя дом сред природата, където тяхната дъщеря расте здрава и щастлива.
 

Почерпете още вдъхновение с идеи за модерен и красив дом.

Многочленно семейство от Перник също решава с упоритост и постоянство да следва своята мечта. В желанието си да живеят по-близо до природата, семейството построява просторна и светла къща в хълмиста местност близо до града. Решението им е продуктувано от желанието да променят изцяло начина си на живот към по-здравословен.

Таванският етаж на дома е светъл и просторен, като за целта на многоскатния покрив са монтирани 6 покривни прозореца.  Освен изобилието от светлина, те поддържат и перфектна вентилация, което благоприятства здравословния климат в помещенията. В съчетание с тишината на местността, близостта до природата, голямата, просторна и слънчева градина, животните, които семейството отглежда, еднофамилният дом е сбъднатата дългогодишна мечта за здравословен начин на живот на щастливото семейство.

Четиричленно семейство от Банкя също решава да изгради своя дом в наследствен имот във вилната зона на града. Потъналият в зеленина двор е в унисон с красотата наоколо, от която семейството черпи енергия и здраве, а новата къща, проектирана във форма, наподобяваща планина, носи несравними с нищо друго настроение, уют, спокойствие, свобода и независимост. И както на върха на планината човек вижда повече небе, отколкото земя, така и тук този ефект е постигнат много удачно благодарение на петте покривни прозореца VELUX. Освен вдъхновяващите гледки, през тях прониква и изобилие от светлина.

Покривните прозорци позволяват на слънцето да огрява помещенията през по-голямата част от деня, превръщайки пространство в предпочитано място за семейството. По този начин искрящата и животворна слънчева светлина създава уникален светлинен ефект. Тя преминава неуморно ден след ден от единия край на къщата до другия, което допринася за намаляване на негативните мисли и настроения и „влизането“ на позитивната енергия и щастието в дома.

 

Проектирането на удобна и комфортна еднофамилна къща, не е лесна задача. Експертите на VELUX са разработили различни типови архитектурни проекти, които могат да ви помогнат при реализацията на вашия мечтан дом сред. Модерните решения на VELUX улесняват спестяването на ресурси, максималното усвояване на всяко пространство, включително и подпокривното, както и постигането на естествено осветление и вентилация на помещенията и на максимален комфорт и уют.

Да се наслаждаваш на покоя и тишината в неразривна връзка с природата. Съчетавайки всичко това с модерна къща, в която да се радваш на простор, светлина, здравословен климат и уют, е нещо, за което всеки от нас си заслужава да помисли. В днешния забързан и динамичен свят просторната и светла къща, в съчетание с китен двор, където цялото семейство може да прекарва незабравими часове заедно сред зеленината и спокойствието на природата, определено е една сбъдната мечта.

За още идеи, съвети за ремонт или реконструкция на мансардата, можете да ни изпратите запитване за безплатна консултация.

ремонт или преустройство

Не забравяйте да харесате и страницата ни във Facebook и Instagram.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram