ОФИС В МАНСАРДАТА: СВЕЖИ И НЕСТАНДАРТНИ ИДЕИ ПОД ПОКРИВА

Офисът е мястото, където прекарвате повече от 8 часа дневно. Затова е много важно той да предлага добри условия на работа – добра осветеност, топлина, комфорт и разбира се, подходящ и предразполагащ интериор. Един офис в мансардата може да ви даде всички тези екстри. А що се отнася до подходящата дневна светлина, може би именно това е офисът, който е ненадминат лидер сред офис площите, независимо дали говорим за корпоративен или за домашен офис.

И така, ако работите от дома, вероятно се нуждаете от домашен офис. Място, където да се заемете със задачите си за деня необезпокоявани от никого. В много случаи обаче е невъзможно или по-скоро – доста трудно да отделите една от основните стаи на вашия дом за офис или студио. Възможно е, разбира се, да заделите малка част от дневната за свое кътче за работа. Но дали и доколко това ще бъде удобно и ще ви позволи да работите пълноценно е спорен въпрос.

Затова една добра идея е да погледнете към тавана над вас, ако, разбира се, разполагате с достатъчно функционално и безопасно подпокривно пространство, за да създадете там свой офис. Не всеки има такъв таван, който може да бъде пригоден за офис. Ако все пак разполагате с такъв, смятайте се за късметлия. Все пак таванът не е само място, където да съхранявате коледната украса или старите семейни реликви.

Предлагаме ви няколко атрактивни идеи, които могат да ви вдъхновят да организирате домашен офис в мансардата.

офис в мансардата - Моята Мансарда

Скандинавски стил

Скандинавският стил е много подходящ за оформяне на офисно пространство. Минималистичен по природа, този стил може да ви вдъхнови, ако искате да оформите мансардния си домашен офис семпло, изчистено и удобно. Типичното за скандинавския дизайн са изчистените и красиви бели стени, дървени подове и мебели, както и минимален интериор.

Точно каквото и колкото ви е необходимо за един работен офис – семпло, но стилно бюро, малко мебели и покривен прозорец над бюрото ви, който да осигурява максимално дълго през деня слънчева светлина на работното ви място. Всъщност, от какво повече се нуждаете, освен от един прекрасен прозорец точно над бюрото ви и кътчета в разчупената вътрешна архитектура, където да съхранявате документи и фирмени материали.

Отделянето на бюрото зад декоративна стена в по-голям офис на тавана може. От друга страна, да ви осигури нужното спокойствие и усамотение, така необходими в напрегнатата ви ежедневна работа.

 
офис в мансардата - Моята Мансарда

Винтидж

Вашият офис на тавана може да изглежда страхотно, дори и ако заложите на винтидж стил. Скосените тавани, автентичната тухлена стена и мебелите в старинен стил например не само биха придали очарование на вашия домашен офис, но и биха ви накарали да се отпуснете, докато работите, благодарение на леко романтичната атмосфера около вас.

офис в мансардата - Моята Мансарда

Разчупеност в интериора

Добра идея е да използвате голямо и дълго бюро, разположено под скосените тавани. Така можете много успешно да оползотворите намаленото пространство, постигайки ефективно разпределение на работната площ в таванския офис.

Разчупените тавански помещения предполагат интересни и раздвижени идеи и решения. Огромен прозорец в допълнение към светлите тонове на стените и пода в таванския офис биха придали на вашето работно място много светлина и естетика, както и изискана работна атмосфера.

офис в мансардата - Моята Мансарда

Ако пък имате достатъчно пространство, възползвайте се от него, като вградите по дължината на стените под скосените тавани и покривните прозорци на тях няколко работни маси, подходящи за големи проектантски студиа.

Офисът библиотека

Таванските помещения често създават различни интересни форми при съчетанието на стените и тавана. Вземайки предвид този факт, можете да създадете наистина интересни решения за вашия домашен офис, като подчертаете уникалната архитектура на мансардата. Възможно е да вградите рафтове в по-тесните и скосени пространства по стените, оформяйки раздвижена и полезна библиотека.

офис в мансардата - Моята Мансарда
Елегантен художествен стил

За художниците може би няма по-добро място да творят от ателието на тавана. Всъщност това е мястото, с което свързваме почти всички велики художници експресионисти. Затова замислете се върху идеята да придадете творчески художествен характер на вашия офис непосредствено под тавана. Щипка скандинавско вдъхновение в комбинация с елегантни винтидж елементи и нежни цветни детайли могат да преобразят вашия офис. Както и да го превърнат в истинско творческо ателие.

След като ви разходихме из няколко красиви и функционални мансардни домашни офиси, може би е време да ви попитаме как гледате на идеята за офис под тавана. Според нас, честно казано, предимството да работиш в такъв офис е несъмнено. Особено ако таванското помещение има подходяща изолация, така че да се чувствате комфортно на работното си място и през зимата. И разбира се, не забравяйте покривните прозорци, защото добрата светлина на работното място е много важна предпоставка за пълноценния работен процес.

офис в мансардата - Моята Мансарда
 

А във втората част на статията ни, посветена на корпоративните мансардните офиси, ще ви разведем сред най-известните офиси, разположени непосредствено под покрива. Очаквайте ни!