Как да внесем повече удобство и уют в мансардата

Много често търсим различни начини да освежим интериора у дома и да създадем още повече комфорт и удобство. Разбира се, не е нужно да бъдем интериорни дизайнери, за да постигнем уюта, към който се стремим. Добрите идеи и практичните съвети от специалисти могат да помогнат да подобрим атмосферата у дома и да копнеем да прекарваме още повече време в мансардата. С настъпването на по-топлите дни имаме възможност да помислим и за някои малки и по-големи ремонтно-строителни дейности, които да подобрят средата на живот под покрива и да гарантират домашен уют на цялото семейство.

Със сигурност преустройството на мансардата ще ви зареди с много положителна енергия и радост. Затова днес ще ви дадем някои насоки как да внесете невероятно усещане за уют в мансардния дом и да осигурите здравословна среда за релакс и почивка.

повече удобство и уют в мансардата - Моята Мансарда
Хармония и комфорт както отвътре, така и отвън

Обикновено, когато говорим за модерен и уютен дом, първо в съзнанието ни изниква темата за интериора. Всъщност не по-малко важни са фасадата и покрива на жилището, затова не бива да пренебрегваме и техните естетически характеристики. За да създадете уникален индивидуален облик на вашата мансарда, между всички елементи от покривната конструкция трябва да съществува унисон и хармония. Внимателно обмислете всеки детайл, цвят или нюанс, който ще използвате.

повече удобство, уют, мансарда

Потърсете керемиди, които да пасват отлично на фасадата на жилището. Изберете качествени и здрави материали, за да бъдете спокойни за устойчивостта на покрива години наред. Не забравяйте да помислите и за останалите елементи от покривната конструкция като покривни аксесоари за всеки сезон, соларна система, фотоволтаици и други. Избирайки интелигентна покривна система Bramac , вие получавате сигурност, защита и най-вече красотата и уюта на дома, които търсите.

 

Мечтаният покрив – здрав, красив и на добра цена

Повече светлина в помещенията

Светлината е ключов фактор за подобряване на настроението и концентрацията. След като домът се превърна в офис, училище и занималня е изключително важно да намерите баланса между уютната среда и подходящата обстановка. Преди началото на пролетта е препоръчително да почистите прозорците от натрупания прах и мръсотия, за да позволите преминаване на повече естествена светлина през тях. Свалете плътните зимни пердета и разтворете широко прозорците. Ако използвате завеси, изберете такива в топли и нежни цветове, които допълнително да озаряват помещението.

повече удобство и уют в мансардата - Моята Мансарда

През слънчевите дни проветрявайте стаите за по няколко часа. За добавяне на повече светлината в мансардата, можете да комбинирате скатен и вертикален прозорец. Така освен че ще създадете уникален облик на вашия дом, ще имате достъп до прекрасна гледка през приятните слънчеви дни.

Спокойствие и почивка под покрива

Мансардите дават възможност за пълно усамотение и отдалечаване от шумните съседи. Именно това е една от причините да са толкова предпочитани места за живеене. За да бъдете напълно уверени, че никой няма да ви обезпокоява по време на любимите ви занимания, ви съветваме да поставите подходяща изолация на мансардата. Качествените изолационни материали премахват всички видове шум, за да се наслаждавате на почивка у дома през целия ден. Освен това благодарение на звукоизолацията производителността и микроклимата в помещенията се подобрява, а това несъмнено е от изключително значение за жителите на големи градове.

повече удобство и уют в мансардата - Моята Мансарда

Каменните и стъклени минерални вати Knauf Insulation притежават влакнеста структура, която отлично възпрепятства разпространението на шума. Така вие получавате пълен контрол над микроклимата у дома и възможност да осигурите спокойна и уютна среда за вас и вашето семейство.

Как да намалите вредния шум и да подобрите качеството на живот в мансардата

 

Свежест и допълнително време на чист въздух

Обикновено в следобедните часове времето е меко и приятно. Когато сте на работа или имате онлайн урок, е трудно да се радвате на слънцето и чистия въздух навън. Ако разполагате с външна тераса, спокойно бихте могли да я превърнете в уютно място за работа или учене. Достатъчно е да изберете малка маса и удобен стол, които лесно да прибирате вкъщи, когато не ги използвате. Декорирането на терасата с красиви цветя ще помогне да създадете максимален комфорт.

повече удобство и уют в мансардата - Моята Мансарда

Собствениците на мансардни жилища без обособено външно пространство също могат да прекарват повече време навън докато са у дома. Прозорецът VELUX CABRIO®  има възможност да се трансформират в балкон за секунди. Достатъчно е елементите да се отворят навън, което осигурява допълнително пространство към мансардата и достъп до повече светлина и свежест у дома.

 

Как да превърнете мансардата в здравословно място?

Акцент върху малките детайли

Ако търсите удобство и комфорт, огледайте внимателно вашата мансарда. Забележите ли претрупани с вещи рафтове, празни кашони в стаята или стари и прашни предмети, значи е време да се разделите с част от тях. След като освободите достатъчно място, ще усетите как просторното помещение придобива по-уютен вид. Задължително се погрижете да внесете част от природата в своя дом. Дали ще бъде под формата на ваза с цветя на масата или природна картина – бъдете сигурни, че ще създадете неповторима атмосфера.

повече удобство и уют в мансардата - Моята Мансарда

Комфортът има „аромат“ и той ухае на ванилия, мента или лавандула. Всъщност имаме предвид ароматните свещи, които внасят повече удобство и уют в мансардата. Разбира се, какво е уютна мансарда без меки възглавници по столовете и на дивана или домашен халат и пухкави чехли, с които посрещате гостите у дома.

Лека-полека се приближаваме към пролетта, която ни зарежда с много позитивизъм. Не пропускайте да използвате енергията си за вдъхновяващо преустройство на мансардния дом. Като място, където прекарваме по-голямата част от ежедневието, жилището трябва да бъде достатъчно комфортно и удобно за истинска наслада и удоволствие.

На финала ви припомняме, че специалистите от Моята мансарда са насреща за безплатна консултация по всички важни въпроси, които ви вълнуват около вашето подпокривно пространство. А ако все още не сте ни последвали във Facebook и Instagram, сега е моментът да го направите.

 

повече удобство и уют в мансардата - Моята Мансарда
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram