Перфектен комфорт във вашия дом през лятото

3 идеи как да се спасим от летните жеги на последния етаж

Лятото е слънчев сезон изпълнен както с много положителни емоции, така и с високи температури.  Въпреки схващането  от миналото, че подпокривното пространство е най-топло през лятото и студено през зимата, днес това се променя благодарение на разнообразието от висококачествени и модерни материали, с помощта на които температурните амплитуди да не влияят на уюта в мансардата ни. Подходящо подбраните покрив, изолация и покривни прозорци категорично ще направят жегите поносими. Но когато става дума за подпокривно помещение има някои страхотни идеи, които не са за изпускане, дори и да не включват климатик. Бъдете господар на светлината и температурата като създадете перфектен комфорт във вашия дом чрез преустройство на покрива.

Идея 1: Прозорец към лятото

Покривните прозорци на мансардата са идеално интериорно решение за помещението. Но поради жаркото слънце през лятото се налага да ограничаваме слънчевата светлина в най-горещите моменти от деня. С вътрешни и външни слънцезащитни продукти лесно можем да съхраним хладния въздух като затъмним прозорците и да създадем мечтания комфорт в помещението. Подходящ и елегантен начин е поставянето на външни сенници, които ще предпазят от прегряване  и ще ограничат директния достъп на слънчевите лъчи до стъклото, намалявайки затоплянето на помещението през горещите летни месеци почти на 100%.

За да намалим блестеното на слънцето, затъмнителните покривни щори ще свършат прекрасна работа. Те предлагат изцяло затъмняване по всяко време на деня и пълен контрол над влизащата в стаята светлина.

Наслаждавайте се на свеж въздух без нежелани посетители. Комарникът е идеално решение на проблема с досадните насекоми през лятото. Подвижен, ръчно управляем, но и невидим, когато не се използва, тъй като мрежата е скрита в стилна кутия. Свежият въздух и гледката се запазват, за да се насладите на прекрасно лято в подпокривното помещение.

Идея 2: Добрата изолация и облицовка защитава и удължава живота на къщата

Колкото по-добра изолация има една мансарда, толкова по-приятна е атмосферата в затворените пространства. Плоскостите на гипсова основа са най-лесният път за достигане до съвършено равновесие на температурата в помещение от енергийна  гледна точка. Освен, че е екологичен, материалът е приятен на допир и създава усещане за комфорт. Високата влажност в затворените помещения през лятото също може да създава проблем. Плоскостите са специално създадени така, че да я регулират, защото съдържат множество малки пори, които поемат влагата и при недостиг я отдават.

Мансардата се превръща в мечтаното прохладно пространство през лятото, благодарение на топлоизолацията със система от каменна и стъклена минерална вата. Минералната вата е топлоизолационен материал с отлични изолационни характеристики и е негорима, заради това е предпочитан избор за топлозиолация на подпокривни пространства. LDS система с каменна минерална вата между покривните ребра и стъклена минерална вата между тях и гипсовите плоскови гарантира  предотвратяването на прегряването през летния период. Минералната вата е идеалното решение за изолация на скатен покрив и защото е дълговечен материал с висока паропропусливост, като по този начин се позволява на покривът да „диша”. Добрата и качествена изолация е още един подходящ начин за спасение от летните горещини, задържаща хладината в подпокривното пространство.

Идея 3: Покривът на прохладата

Много важно условие, за да функционира нашият покрив добре, е отделните негови части да взаимодействат помеждуси и да работят в синхрон. За целта е необходим и добър подпокривен материал, за да задържа охладения в помещението въздух за по-дълго време. Подпокривното паропропускливо фолио  се полага от горната страна на топлоизолацията и непосредствено под керемидите. То осигурява водоустойчивост и термостабилност и притежава голяма здравина.  Фолиото е  функционално и сигурно – устойчиво на атмосферни влияния и издържливо на температури до +100° С.

С тези идеи за спасение от летните горещини вече спокойно можем да обявим, че вечното лято е възможно!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram