Посрещнете пролетта в мансардата

Официално астрономическата пролет вече настъпи. Нямаме търпение да се сбогуваме със студената зима и да приветстваме нежните пролетни лъчи и звънливите песни на птиците. Но променливото време навън все още не ни позволява да се зарадваме истински на новия сезон. Въпреки това, периодът преди истинското раззеленяване на природата и затоплянето на температурите е подходящ да обърнем внимание на своя прекрасен дом и да се заемем с почистване и освежаване на подпокривното пространство. Така ще внесем повече ред и хармония в жилището и също така ще подобрим своето настроение.

пролет, мансарда

Всяко по-мащабното почистване изисква внимателно планиране. Затова първо трябва да се уверите, че разполагате с всички необходими почистващи материали. След това да обмислите как да разпределите помещенията у дома, така че за оптимално време да изчистите навсякъде. Можете да си отделите един ден само за основно почистване и втори ден за подреждане и освежаване. Не забравяйте да отделите време и за по-дребните неща като забърсване на прах от лампите, листата на цветята и пространството около големите електроуреди у дома. Не се преуморявайте. Най-добре си пуснете приятна музика и отворете широко прозорците, за да проветрявате през цялото време.

мансарда, пролет, посрещане

В унисон с природата

Най-лесно можете да почерпите вдъхновение от природата. Добавете повече естествени материали в интериора като дърво и камък. Изперете килимите и мокетите, махнете тежките възглавници и одеялата от дивана. Приберете зимните обувки и дебелите палта в гардероба. И декорирайте входната врата с пъстри елементи или с любимите ви пролетни цветя.

природа, пролет, мансарда

Пролетта символизира събуждането на природата и новия живот. Затова можете да помислите освен за нови интериорни решения, в унисон с новия сезон, и за лек освежителен ремонт или реконструкция у дома. Ние ще ви предложим няколко идеи, които можете да приложите в жилището още тази пролет.

6 причини за ремонт на мансардата тази пролет

Повече време на открито, дори когато сте у дома

Често заставаме до прозореца вкъщи, когато пием сутрешното си кафе или докато разговаряме по телефона. Красивата панорамна гледка от последния етаж ни помага да се заредим с тонус и добро настроение.  Жителите на големите градове често страдат от липсата на простор и открито пространство в домовете, както и недостатъчно количество слънчева светлина, която да изпълва помещенията.

мансарда, природа, пролет

И тъй като не всички мансардни апартаменти използват своята открита външна площ заради скосението на покрива, едно от най-практичните решения, с което ще си спечелите повече светлина и достъп до свеж въздух, е VELUX системата за покривна тераса. Тя представлява комбинация от покривни прозорци с вертикални елементи, които при отворено положение осигуряват достъп до външна тераса. Откритото пространство ще ви помогне да се възползвате максимално от неизползваемото покривно пространство, без да правите компромис с размера на жилищната площ. Терасата позволява да създадете уютно кътче за релакс или да си обособите местенце, където да работите или учите през слънчевите дни.

посрещнете природата пролет

Инвестиция в слънчева енергия през пролетните месеци

Знаете ли, че в периода март-октомври слънчевата енергия е достатъчна за покриване на 85% от потребностите от топла вода на едно домакинство. Затова и много семейства избират монтирането на соларен покрив Bramac  и използването на най-екологичния и неизчерпаем източник на енергия, а именно слънцето. В резултат, разходите на домакинството за топла вода значително намаляват и много по-рядко се използват допълнителни начини за подгряване на водата.

 

слънчева енергия, соларна система

Соларни покриви използват силата на слънцето, съчетана с иновативна технология и нов дизайн. Вградени в равнината на покрива, колекторите заместват керемидите без допълнителни изрязвания в покривното покритие за закрепване на носеща конструкция и преминаването на тръби. Те са подходящи за всички покривни покрития. Специално при скатния покрив може да се постигне много добра степен на ефективност, когато колекторите се монтират при минимален наклон на покрива от 20 °. Соларната система е ефективно решение освен за затопляне на вода и за подпомагане на отоплението.

пролет в мансардата

Подобряване на обстановката във вашия дом

Повечето хора не се замислят за изолацията на дома преди да настъпи горещото лято или най-студената зима. Затова бързаме да ви напомним, че пролетният сезон е много подходящ да помислите за подсигуряване на температурния комфорт в мансардата и поставяне на изолация. Тъй като температурите през пролетта не са нито прекалено високи, нито прекалено ниски, вашият монтажник по-лесно ще се справи с изолирането на жилището, без да се притеснява, че екстремните температури ще възпрепятстват ремонта.

пролет мансарда

Изолацията значително удължава живота на жилището и осигурява приятен климат в помещенията през цялата година. Кнауф Инсулейшън предлага богата гама от решения за изолиране на дома, които значително да намалят влиянията на външната температура и същевременно да подсигурят отлична звукоизолация и спокойствие в мансардата.

мансарда пролет

На финала ви напомняме, че екипът на проекта Моята мансарда разполага с препоръчани монтажници, които да ви консултират и съдействат с извършването на всички ремонтно-строителни дейности по вашето жилище. Затова не се колебайте, а ни потърсете за безплатна консултация по важните въпроси, свързани мансардата.

 

Безплатна консултация - Моята Мансарда