По-близо до небето, по-близо до мечтите – превърнете ги в реалност с мансардна спалня под звездите

Подобно на малък райски остров, таванската стая може да бъде изолирана от външния свят, предлагайки релакс и уединение… Звучи като идеалното местенце за спалня, нали? Независимо дали сте млад родител, бунтарски настроен тийнейджър, изпълнен с цялата творческа енергия на света или семейна двойка, подпокривното пространство може да ви предложи уникална обстановка за отдих със своя скосен таван и архитектурни особености. Нека ви дадем няколко идеи как да превърнете вашата мечтана спалня в реалност!

мансарден дом през лятото

Свободни, като рееща се птица

Таванското помещение е специално кътче и докато му вдъхвате живот, чувствайте се свободни да изразите себе си… волни като рееща се птица. Покажете цялата си креативност и индивидуалност. Това е вашата спалня, затова бъдете смели и предизвикайте себе си! Добавете акцент на една от стените с тематичен тапет или поставете цветно кресло, за да внесете свеж мотив, който ще ви радва и със своята функционалност.

мансарден дом през лятото

Оформянето на симпатична детска стая може да бъде идеално решение за двойки, които се нуждаят от повече място след появата на бебето. Ако и вие сте в очакване на нов член на семейството, не се колебайте да усвоите пространството под покрива за тази цел.

 Вижте още как да създадете уют в таванската стая и да сбъднете детска мечта.

мансарден дом през лятото

Зарадвайте със самостоятелно кътче тийнейджърите, които копнеят за свобода и бягство в свой собствен свят. Отделени от всички, те ще имат свободата да пускат силна музика, да украсяват с плакати на любимите си групи и да канят приятели за безкрайни разговори насаме. 

В хармония с природата 

Естествената светлина е от съществено значение за нашето настроение. Хормонът, отговорен за моментното ни емоционално състояние бележи по-високи нива, когато сме заобиколени от повече слънчева светлина.[1] Да се върнете към корените си и да сте в хармония с природата, без съмнение ще ви накара да се чувствате по-щастливи, по-спокойни и позитивни.

Знаете ли, че покривните прозорци осигуряват поне два пъти повече естествена светлина в сравнение с вертикалните? [2] Препоръчваме ви да обмислите поставянето на два или дори повече покривни прозорци в стаята, за да подобрите вътрешния климат в стаята. Моделите на VELUX са стилно решение със страхотно качество и се предлагат във вариант от дърво или изработени от бял полиуретан. Наличието им ще ви радва с красива гледка към небето и ще създава усещане за близост с природата.

Лято в мансардата

Вижте още 5 съвета как да постигнете мечтаната спалня под покрива.

Лека нощ и сладки сънища

Сънят винаги е бил тема, която  силно ни вълнува. Знаете ли, че прекарваме около 1/3 от живота си в зряла възраст в сън?[3] Качеството му е ключът към това да се чувстваме пълноценни, с добра концентрация и настроение. Именно затова е от особено значение да създадете благоприятни условия за почивка на цялото семейство.

мансарден дом през лятото

Тъмнината в мансардната спалня е решаващ фактор за по-бързо и спокойно заспиване. Изследванията показват, че светлината в помещението води до намаляване на производство на мелатонин – хормона на съня. Ако искате да разчитате на обстановка на пълно затъмнение и комфорт по всяко време на денонощието, препоръчваме да поставите  затъмнителни ролетни щори VELUX. Нека вашето таванско помещение се превърне в истински ловец на сладки и спокойни сънища.

Лято в мансардата

Спалня под звездите – най-доброто кътче за сън на света

Всички знаем какво е чувството около нас да е пълна какофония. Имали сте дълъг ден, пералнята е пусната, децата крещят из къщата, а главата ви сякаш ще се пръсне. Не сте единствени, всички сме се чувствали така в днешния забързания свят. Затова релаксацията е по-важна от всякога.

Лято в мансардата

Осигурете си уединена спалня, която е функционална и в същото време наистина ви позволява да се отпуснете. Затова препоръчваме да обособите помещението на последния етаж на дома си или възможно най-далеч от всички шумни уреди, така че по време на почивка никой да не ви пречи. С известна изобретателност, всяка стая под покрива може да се превърне в привлекателно местенце, където да се чувствате добре след изморителен ден. Предизвикваме ви да използвате въображението си и да превърнете тавана в мечтаната спалня, където да почувствате, че сте на най-доброто място за сън на света!

Прочетете още защо е по-добре спалнята да е на висок етаж?

 


 

[1.] Значението на естествената светлина – Reflections (reflectionsgreenwich.com)
[2.] Вижте какво е значението на покривните прозорци за вътрешния климат на дома (velux.com)
[3.] https://www.sleepfoundation.org/bedroom-environment/making-your-room-dark