Рецепта за вълшебна Коледа от Моята мансарда и нашите читатели

През 2019 година ние от Моята мансарда решихме да съберем, колкото се може повече вдъхновяващи идеи и усмивки под покрива. Запитахме се има ли рецепта за вълшебна Коледа и кои са „съставките“, без които любимото ни време от годината не би било същото?

За да направим празника истински прекрасен, се заехме с тази задача… Споделихме нашите съвети за светли празници и поканихме вас – нашите читатели заедно да допишем рецептата. Благодарим на всички вдъхновители, които се включиха в предизвикателството и споделиха щипка магия и празнично настроение от своите домове.

А сега споделяме с вас цялата рецепта. Вижте кои са най-оригиналните и креативни послания, чиито автори си спечелиха и нашите награди.

Рецепта за вълшебна Коледа от Моята мансарда и нашите читатели

***

 Бъдете с любимите хора

Насладете се на всеки прекрасен миг със семейството на Коледа. Домът с щастливи спомени и вълнуващи емоции озарете, прозорците широко отворете и коледната магия у дома разпръснете.

рецепта за вълшебна Коледа- Моята Мансарда

 Създайте вълнуващи моменти, създайте спомени

Спокойни останете и с купон до зори Коледа посрещнете. За сърдитите съседи не се тревожете, а че добра изолация имате им напомнете… Ако пък решите да се любувате на падащите снежинки през тихата и свята нощ, грижите за страничния шум забравете и на уют под покрива се насладете.

рецепта за вълшебна Коледа- Моята Мансарда

***

Подарете усмивка

На студеното време с усмивка отвърнете и за дъждовете и снега забравете. За Дядо Коледа се погрижете и в здравината на покрива се уверете. Иначе ще се наложи сами подаръци да подберете.

рецепта за вълшебна Коледа- Моята Мансарда

***

Направете малко вълшебство

Коледа е всичко това, но и щипка сърдечност. Направете добро за непознат и си дайте сметка за колко много неща може да сте благодарни.

 

***

Коледa e прекрасен празник, за да бъде той вълшебен, моята рецепта за вълшебна Коледа е следната.
В голяма купа замесваме голямо количество вяра, любов и щастие. Към тях добавяме здраве и позитивни емоции. Слагаме много щипки усмивки, прегръдки, топлина, нежност и благодарност. Разбъркваме и изсипваме във формички и поднасяме на любимите хора в най-изненадващия момент. След това запечатваме хубавия момент и го запомняме за цял живот. Задължително обаче преди да поднесем декорираме с коледна украса, за да създадем по-голяма радост и семейното единство на празника. Ако остане от сместта, изненадайте с нея някой непознат, като му я поднесе с усмивка и Коледата вълшебна направете за него и всички останали.

Магдалена Борисова

 ***

Вълшебната Коледа идва, когато цялото семейство е отново заедно – всички близки хора се прибират от близо и далеч. Това е най-големият подарък, който можем да си подарим в тези времена на отчуждение и бягство от корените.

Вълшебната Коледа е пълна, когато пухкав сняг покрие всичко мрачно и сиво!

Петя Стамова

***

Подаръци разменете!
Любим човек прегърнете и с подарък от сърце го усмихнете. Нещо малко, нещо желано под елхата рано поставете.

Диана Шаркова

***

Изпълнете се с доброта и топлина! Направете нещо добро за непознат (дарете топъл обяд на бездомник, върнете намерения портфейл, почистете снега от колата на съседа…), без да очаквате нещо насреща и ще се учудите колко страхотно ще се почувствате от това.

Кремена Стоянова

 ***

Моят съвет е всеки да запази коледния дух в малък буркан и когато се нуждае от чудо, весело настроение и малко магия, да си открехне капачето и да вдъхне от него. За целта в бурканче аз слагам сушени портокалови корички, няколко пръчки канела, карамфил и за цвят –  коледен имел.

Весели и светли празници желая на всички добри хора по света. Бъдете щастливи и обичани!

Нюлфер Мъстънова

***

Коледа чука на вратата,
чакам я с вълнение и трепет в душата!
Любимите хора да прегърна
и радостта в очите им да зърна!

За грижи и тревоги всички да забравим,
Коледната нощ специална да направим!
Да се насладим заедно на мига
и да стоплим нашите сърца.

Авторски стих на Иванка Марчева

Иванка Марчева

***

Моят съвет е  един единствен. Бъдете нечия мотивация към по- добро, бъдете повод за усмивка на нечие лице, бъдете топлината в нечие сърце!

Недко Дянков

 ***

Традиция в нашия дом е приготвянето на джинджифилови къщички и сладки. В което се включваме всички. Още от началото на месец декември вкъщи започва да ухае на Коледа. Така удължаваме празника.

Споделям за настроение едно стихче на дъщеря ми Ема, 11 годишна.

Зимни приказки разказват
днешните деца,
за дядо Коледа съм чувала,
че правел чудеса.
Курабийки му правили,
той пък ги ядял
и мляко му слагали,
и весело играл.
Подаръци дарявал
и сладко си заспал

Катя Стайкова и Ема

***

Край!

рецепта за вълшебна Коледа- Моята Мансарда
ИЗОЛАЦИЯ
изолация Кнауф- Моята Мансарда
0800 15 551 | 02 489 90 53
изолация Кнауф- Моята Мансарда
ПРОЗОРЦИ
прозорци Велукс - Моята Мансарда
02 955 99 30 | 0885 00 20 32
прозорци Велукс - Моята Мансарда
ПОКРИВИ
покриви Брамак - Моята Мансарда
0700 119 20
покриви Брамак - Моята Мансарда
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram