Стилна есен в мансардата

Есента вече се усеща във въздуха и в настроението ни. През студените месеци прекарваме повече време у дома, затова нека го направим със стил. Създайте обстановка, която да ви кара да се чувствате комфортно и приятно. А сега настанете се удобно с топла чаша билков чай с мед и почерпете вдъхновение за есенно настроение под покрива. 

есенна декорация

Уют, вдъхновен от хармония и нежност

Започнете с избора на цветове за есенна декорация, с които да създадете атмосфера на спокойствие и усещане за природа. Заложете на пастелната гама в меки тонове, които ще ви приканват към релакс и отмора. Използвайте един или два ярки нюанса с фигурален или флорален мотив, така че да внесете модерен щрих, който да напомня за сезона. Разпръснете малки акценти из стаите в тези цветове и принтове и ще получите завършена визия. Сега е идеалният момент от годината да поставите килим в дневната и спалнята, за да добавите повече топлина и комфорт. Не е нужно да застилате подовете от край до край, малкият килим може да бъде чудесен детайл, който ще придаде уют и романтичен чар. Съчетайте го с пухена кожа в другия край на стаята или тъкана пътека и ще получите интересен контраст. Несъмнено ще превърнете пода в истински любимо място за игри и приятни занимания.

есенна декорация

Включете и прозорците

Безспорно покривните прозорци създават невероятна обстановка и прекрасна гледка. Но когато навън е мрачно и сиво, защо и вкъщи да е така. Озарете мансардата с топли есенни цветове на щорите и се радвайте на слънчево време под покрива. Вариантите с жизнен цвят са фантастичен елемент, който ще ви зарежда с настроение дори при най-мъгливото време навън. Те осигуряват не само температурен комфорт, но и изключително добре допълват интериорния дизайн на помещенията, като внасят стил и елегантно излъчване. Съвременните модели предлагат разнообразие от красиви цветове и фини десени, независимо дали търсите пълно затъмняване или пропускане на светлината. Освен всичко останало щорите за покривни прозорци VELUX гарантират висока енергийна ефективност, като подобряват изолацията на тавана.

мансардна спалня

Приятно сгушени под покрива

Какво е есента у дома без меки одеяла и пухени възглавници по креслата и диваните? Те пленяват с топло очарование и разкош, като превръщат вашите кътчета за почивка в уютни местенца за сгушване. Комбинирайте дискретни цветове с различни материи като лен, кадифе и плюш и се насладете на ефирна атмосфера. А сега запретнете ръкави, дори и най-малката новост в темата ще ви донесе добро настроение и ще разнообрази излъчването на стаите.

есенна декорация

Несъмнено с настъпването на по-хладното и дъждовно време, много семейства отново поставят темата за топлоизолация на дома. Затова освен вдъхновяваща идеи за есенна декорация, сме подготвили всичко най-важно по въпроса – как да изберете изолация, какви са основните видове и техните характеристики.

Създайте мека и приветлива атмосфера 

Есенният сезон е идеалният момент да разкрасите мансардата със свещи. Блещукащият им пламък създава симпатична обстановка, а ароматните варианти оказват благоприятен релаксиращ ефект върху организма. Те са още един стилен начин да изпълните пространството с повече уют през хладните месеци и да развихрите креативността си, като изберете артистичен свещник.

есенна декорация

Продължете темата, като поставете настолни лампи с крушки, даващи топла светлина в близост до дивана, любимото кресло или на помощната масичка. Те ще осигурят мека, разпръсната светлина навсякъде из помещенията.

Прочетете още как да вдъхнем живот на мансардата със силата на светлината?

С дъх на билки и канела

Някак естествено е да пренесете тези мотиви и на масата за хранене и в кухнята. Тези оживени кътчета са притегателно място за цялото семейство. Затова не пропускайте да декорирате и тях. Време е любимите чинии в синьо, бяло и високите чаши за коктейли да отстъпят място на красива керамика за топли напитки, кутии за чай и красиви бурканчета с мед, сладкото на баба и канелени бисквити. Подгответе се да събирате приятели на чаени партита или на домашни вечери в дъждовното време. Тематично декорираната маса ще радва вас и гостите и ще приятно въодушевление и то не само заради храната…

есенна декорация

Стилен дом от пода до тавана

Замисляли ли сте се колко голямо значение оказва вида на покрива върху цялостната визия и стил на вашия дом? С какъв наклон е проектиран, с колко ската, на колко нива, какъв цвят и форма ще бъдат керемидите на него? Да, всички тези въпроси са важни, когато търсите красиво и сигурно решение, което да устои на времето. Затова не чакайте есенното дъждовно време, за да правите ремонти на парче, а добре обмислете стила на вашия покрив. Бетоновите керемиди Bramac ще вдъхновят и спечелят дори и най-големите естети и ценители на качеството. С разнообразие от специални цветове и различни форми, те са чудесен начин да изразите характер и да се радвате на впечатляваща визия. 

скатен покрив

Домът е мястото, където трябва да се чувствате себе си, истински щастливи, сигурни и защитени. Насладете му се в компанията на любимите хора и стилна есенна декорация. И този път няма да пропуснем да ви предизвикаме да използвате фантазията си и да поканите есента у дома, а с нея и всички прекрасни споделени моменти, които да ви дарят с блаженство и радост.