Превърнете празното или пълно с вехтории място в светла, релаксираща баня

11 СЪВЕТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА БАНЯ НА ТАВАНА

 

 

Много от нас нямат място за голяма луксозна баня в дома, освен ако не жертваме пространство от спалнята или не използваме така скъпоценните ни килер или дрешник. Някои разумни собственици на къщи и архитекти са намерили умно решение за разширяване на жилищната площ: реконструкция на таванското помещение. Голяма вана, разположена под скосения таван или удобна мивка може да пасне перфектно в пространството. Възползвайте се от тези няколко съвета за създаването на красиви бани, които се намират в това често забравяно място от къщата

1. Първо ще трябва да се консултирате със специалист, за да определите дали вашето подпокривно пространство отговаря на изискванията да бъде обитаемо и да се превърне във вашето СПА светилище. Не пропускайте да проверите и покрива – здравината на керемидите е предпоставка за радост при ползването на бъдещата баня. Бъдете креативни и не се отказвайте или разочаровайте от пространствените ограничения.

ъглова вана - Моята Мансарда

2. Обикновено един от най-скъпите процеси при изграждането на баня е добавянето на водопровод. За да бъде този разход възможно най-нисък, разположете банята над мокрото помещение или кухнята от долния етаж, като прокарате водопровода директно над тях.

3. От ключова важност е да обърнете голямо внимание на изолацията на покрива без значение какво точно ще е предназначението на таванското помещение. Особено за банята е много важно да се прецени каква е покривната конструкция и как ще се вентилира помещението.

Разгледайте какво включва системата LDS на Knauf Insulation и нашия материал:Как се изолира подпокривно пространство.

Съвети за обзавеждане на баня - Моята Мансарда

4. Тъй като височината е очевидно най-големият проблем на таванското помещение на една къща, най-добре е да поставите душа точно в най-високата му част. Ако вертикалното пространство остане проблем, говорете с вашия изпълнител, за да ви предложи възможности.

5. Вана ще се впише чудесно в близост до скосената стена и покривния прозорец. Преди да изберете вана обаче се уверете, че подът ще издържи тежкия товар – ваната пълна с вода.

 
Баня в мансардата- Моята Мансарда
6. Стъклена душ кабина, направена по поръчка и вградено място за съхранение, са чудесни решения за усвояване на пространства, като таванското помещение с много ъгли и скосявания.
 

7. Покривните прозорци са източник на много естествена светлина. С тях ще подсигурите нужната вентилация за една баня и усещане за простор.

 

баня - Моята Мансарда

8. Циментова плоскост Knauf AQUAPANEL Indoor не променя свойствата си при контакт с вода или влага. Тя е идеална основа за полагане на керамични плочки и се препоръчва за облицовка на стените и тавана във влажни и мокри помещения.

9. Елегантният завършек може да създаде желаната атмосфера за отмора и комфорт. Комбинацията от цветове, форми, материали и светлина са гаранция за постигане на съвършени резултати. Малките детайли ще направят, така че няма да искате да напускате вашата баня на мансардния етаж.

10. Светлите тонове ще създават внушение за повече пространство. Артистично решение е поставянето на малки фаянсови плочки по стените. С големите елементи пък може да се постигне минималистично интериорно решение, но се изисква предварителна точна преценка за тяхното разполагане на стената, за да може да се съчетаят добре с множеството ъгли и скосявания.

11. Възползвайте се от архитектурните дадености и внесете или запазете специалните елементи като дървени колони, например.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram