Съвети за ремонт на мансарда и избор на подходящи покривни прозорци– част II

Мислите ли как да превърнете неизползваемото подпокривно пространство в жилищна площ? Ремонтите на тавана Ви осигурява повече пространство и често добавя стойност към Вашето жилище. Монтажът на покривни прозорци VELUX може да Ви осигури свеж въздух, естествена светлина и невероятна гледка!

Всичко, което Ви е необходимо, е малко фантазия, професионалист за изпълнението и VELUX, за да превърнете подпокривното пространство в просторно жилище с невероятна гледка.

Използвайте максимално дневната светлина

Формата и разположението на VELUX покривните прозорци предлагат революционно решение на хората за това как да получат повече естествената светлина в подпокривното пространство. Прозорците на VELUX Ви гарантират много повече естествена светлина, отколкото капандурите със същата големина.

И така, дайте пълна свобода на Вашето въображение и променете тавана в просторно жилище с естествената светлина.

Идеалният размер

Искате да поставите покривни прозорци на Вашата мансарда?

Двете най-важни неща, които трябва да имате предвид са мащаба и функцията на стаята. Например, помещенията използвани за ежедневни дейности като четене или игра, се нуждаят от повече слънчева светлина.

За оптимална осветеност на стаята VELUX препоръчва площта, заета от прозорци да съставлява минимум 10 % от общата площ на стаята ( между 10% и 20%). Това може да се постигне чрез увеличаване размера на прозорците или чрез монтиране на нови прозорци.

Позициониране на прозорците

Тъй като покривите обикновено са разположени нависоко, таванските пространства често предлагат най-хубавите гледки. И като вземете предвид няколко прости принципа, можете наистина да се насладите на най-хубавите гледки от дома си. Важно е да изберете точния размер прозорец в зависимост от дължината и наклона на покривната конструкция.

Разположението на прозореца и гледката

Наклоненият под ъгъл покривен прозорец пропуска повече светлина в стаята, отколкото вертикалния прозорец. Горният ръб на покривния прозорец може да бъде поставен малко по-нагоре от този на вертикалния, като по този начин Ви осигурява по-добър изглед.

Колкото повече прозорци имате, толкова по-хубава ще е гледката. Ето защо, чудесен начин максимално да се насладите на гледката си и да получите повече естествена светлина, е да добавите допълнителни прозорци VELUX над и под покривните си прозорци.

Гледката и наклонът на покрива

Ключът към идеалната гледка е да получите точната дължина на прозореца спрямо наклона на Вашия покрив. Долният ръб на прозореца трябва да е разположен на 90 -110 см от нивото на пода, а горният ръб да е на около 200 см от нивото на пода. Общото практическо правило е – колкото по-малък е наклонът на покрива, толкова по- дълъг трябва да е прозорецът.