Строеж на къща или ремонт на покрива – създайте светъл и уютен дом с решенията на VELUX

Разчертайте своите идеи и потребности

 

Не е лесна задача да създадете удобен и комфортен дом, който да отговаря на всички нужди и изисквания които имате. Премислянето и правилното планиране на вашите идеи и потребности е ключов фактор преди да пристъпите към първата стъпка . А тя е консултацията с професионалист проектант и съответно – проектиране и реализация.

За да Ви улесним в този процес разработихме поредица от архитектурни проекти, които да послужат като отправна точка при калкулиране на всичко необходимо, което да съобразите, както и за по-лесно визуализиране и групиране на многобройните идеи, които навярно се борят в съзнанието Ви.

Българската традиционна архитектура, включваща в повечето случаи двуетажна къща със така наречения „студен“ покрив, чието пространство под него оставя неизползваемо, отдавна се доказа като неефективен и не най- оптимален вариант.

Съвременните архитектурни практики, доказват, че има доста по-модерни и надеждни системни решения.  А те благоприятстват за пестене на ресурси, максимално усвояване на всяко пространство, включително и подпокривното, естествено осветяване и вентилация на помещенията и максимален комфорт на обитаване.

Всичко това е възможно благодарение на VELUX решенията, които предлагаме на пазара и в частност – покривни прозорци за скатен или за плосък покрив, светлинни тунели, изходи и димоотвеждащи системи. В следващите редове ще ви представим няколко типови проекти на къщи, които да ви вдъхновят и да ви дадат идеи как да преобразите вашия дом или как да изглежда вашата мечтана къща.

Как да превърнете мансардата в уютно и здравословно пространство?

 

Нека ви представим един модерен и много предпочитан архитектурен стил – двуетажна фамилна къща с обитаемо подпокривно пространство. Изпълнена с изобилие от светлина благодарение на покривните прозорци. Те са проектирани във всекидневната, двете детски стаи и спалнята. Пропускат слънчевите лъчи в помещенията, осигуряват непрекъснат приток на свеж въздух и допринасят за създаване на здравословна среда, а подпокривното пространство е усвоено оптимално, за да осигури нужния комфорт.

Фамилната къща, която напомня за Българската възрожденска архитектура, се характеризира с интересна фасада. Тя съдържа малки отвори, разположени един до друг, които позволяват проникване на достатъчно светлина и топлина. Затова и допълнително са проектирани покривни прозорци, които допускат слънчевата светлина в помещенията.

Проектите за компактни двуетажнифамилни къща, с използваемо подпокривно пространство са сред най-често реализираните у нас. Te дават възможност на жилището да се впише както в градска, така и в извънградска среда. Архитектурата е семпла, a предимство е бързия и лесен строеж. Монтирането на покривни прозорци осигурява достатъчно светлина в помещенията през деня. Допринася и с уютна и ведра атмосфера в стаите под покрива. Това е и едно общодостъпно решение, при което разходите за изграждане могат да се оптимизират значително.

Този проект за еднофамилна къща с плосък покрив определено впечатлява със своя модерен облик и стил. Прозорците за плосък покрив VELUX, които присъстват във всяко едно помещение, помагат да се осветят тъмните кътчета в пространствата, както и допринасят за енергоефективността на къщата и естественaта вентилация  в дома. Към проектите за къщи с плосък покрив е подходящо да се планира и монтиране на димоотвеждаща система в случай на възникване на пожар. Тя е в съответствие с европейските стандарти за естествена димо- и топловентилация и дава възможност за отваряне на прозореца на 85° само за минута.

Еднофамилните къщи – близнаци не са новост у нас, но този проект с остъклени фасади впечатлява с близостта до природата. Излъчва  усамотение и спокойствие. Покривните прозорци не само спомагат за добрия микроклимат и осветеност на помещенията. Те също така благоприятстват за цялостното възприятие и цветоусещане на интериора.

Планирате преустройство на мансардния дом? Желаете да съживите вътрешните пространства в жилището? Без съмнение монтирането на светлинен тунел ще ви позволи да се радвате на променливата светлина през деня и да намалите нуждата от изкуствено осветление през нощта.

Ако у вас са възникнали въпроси или имате нужда от още идеи и съвети при планирането на строеж на къща или ремонт на покрива, попълнете формата за безплатна консултация на сайта Моята мансарда. Създайте светъл и уютен дом с наша помощ.