Как да преобразите таванското помещение според последните тенденции при мансардите?

С настъпването на лятото започват и дълго плануваните ремонти на жилището. Независимо дали ще правите цялостна реконструкция или просто освежаване на дома, винаги има нужда от добри идеи и практични съвети и насоки от специалисти. В наши дни тенденции при мансардите бързо се променят, затова бъдете сигурни, че във вашето жилище винаги ще присъства автентичен за сезона елемент.

Освен да носи вдъхновение и естетическа наслада, домът трябва да създава усещането за сигурност, устойчивост и комфорт. Те се постигат чрез използването на висококачествени материали. Усвояването на подпокривното пространство не е лесна задача, но в днешно време директно у дома може да получите важна и полезна информация. Настанете се удобно и дайте свобода на въображението си.

 

Цветът на годината

Eжегодно институтът Pantone избира цвета за съответната година. Той не е резултат от конкурс, а своеобразно отражение на потребностите на съвременната култура. Viva Magenta е цветът, който предава енергия, страст и индивидуалност. Комбинацията от пурпурен и розов нюанс създава мек и смелият оттенък на този цвят, който лесно привлича окото. Той е отличен избор за хора, които искат да добавят дързост и стил към своите интериорни пространства.

Може да включите цвета в аксесоарите си, за да добавите стилни акценти във вашия интериор. Подберете плюшени възглавнички в този цвят, които ще придадат уют и настроение на дивана или леглото ви. Допълнете с завеси или текстилни пана на стените като акцент, за да пресъздадете топлина и изразителност. Независимо от избора ви, уверете се, че аксесоарите са разпределени хармонично, за да създадат завършен и изискан вид.

viva-magenta
viva-magenta

Нестандартните мебели

Вероятно една от най-изненадващите тенденции при мансардите през тази година е завръщането на заоблените мебели на мода. Този тип обзавеждане беше популярен в средата на ХХ век и заменен от мебелите, които масово се произвеждат днес. Е, модата се променя постоянно и сега извитите форми отново са хит на пазара. Ако се налага да смените старите мебели, помислете за формата на новите. Леките извивки придават елегантен вид на помещението. Същевременно, заоблените мебели се вписват чудесно в малките мансардни стаи, поради тяхната нестандартна форма. Те са подходящи за офиса, банята или детската стая. Модерната заоблена кухня, изработена от естествени материали, е най-новата тенденция в интериорния дизайн през тази година. Предимствата ѝ пред останалите са оптималното използване на пространството, обособяването на различни зони в едно помещение и безопасността. Липсата на остри ръбове е практично решение за семейства с малки деца.

 

Превенция срещу високите температури

Променливото време през годината предизвика безпокойство у всяко домакинство. Възникват въпроси дали жилището е достатъчно добре изолирано, за да се постига и поддържа постоянно комфортна температура. Освен уют у дома, добрата топлоизолация води до създаване на здравословен микроклимат за цялото семейство и ниски разходи за охлаждане през лятото. Високите температури под покривното покритие налагат поставянето на изолация, която е с много добри топлоизолационни характеристики и устойчива на големи температурни амплитуди. Мечтаното прохладно лято е възможно, благодарение на топлоизолация със система от каменна или стъклена минерална вата и подпокривни мембрани. Такава система е идеално решение за изолиране на покрива и спасение от опасните горещини. Хладнината в подпокривното пространство е гарантирана. Лятото е сезон, който се характеризира с висока влажност на въздуха. Подходящата облицовка на мансардата служи за предотвратяване на навлизане на влага в помещението.

 

Грижи за покрива

Покривът е един от най-важните елементи при строителство на бъдещия дом. Той предпазва от външни влияния каквито са горещина, сняг, дъжд, градушка. Размерът, формата и цветът на керемидите също трябва да бъдат съчетани с основата на жилището. С настъпването на лятото е нужно да проверите и устойчивостта на своя покрив. Може да се консултирате с водещи майстор-специалисти в сферата. Всеки ремонт по покрива неизбежно изисква сухо време. Преди закупуването на материали е необходимо да се ориентирате за предложенията на пазара и за най-изгодните и подходящи оферти. Незабравайте, че здравината и плътността на керемидите са водещи фактори при избора и не трябва да правите компромиси с цена и качество.

 

Съчетание на елегантност и практичност

 
тенденции при мансардите - Моята Мансарда

Директната слънчева светлина, която навлиза в помещението през горещи летни дни, повишава температурата в жилището до непоносими стойности. Едно от най-лесните и икономични решения за разрешаване на проблема, е поставянето на сенници или ролетни щори. Те предпазят дома от нагряване, а новите техники в изработката на продуктите позволяват лесен и бърз монтаж. Външните сенници спират голяма част от слънчевите лъчи преди да нагреят въздуха в стаята. Те намаляват притока на топлина и помагат да се поддържа балансирана и подходяща температура през целия ден. Когато се нуждаете от кратка следобедна дрямка, вече няма нужда да се притеснявате от топлината или светлината отвън.

 

Вдъхновение от природата

Живата зеленина и декоративен мъх са сред най-актуалните тенденции при мансардите и облицоването на жилището. Те изискват ежедневни грижи и внимание, но позволяват на въздуха в помещението да се насити по-бързо с кислород и да поглъща праховите частици.

 
тенденции при мансардите - Моята Мансарда

Ако поддръжката ви се струва прекалено скъпа, може да облепите стените с декоративен натурален мъх в различни размери, цветове и форми. Зелените дизайнерски кътчета у дома са не само тренд в интериорните решения, но и радост за окото. Близостта до природата, пренесена в собствения дом, излъчва свежест, вдъхновение и създава комфорт. Зеленината при декорацията на мансардата създава целогодишно позитивно настроение на цялото семейство. Цветът се асоциира с хармонията, спокойствието, жизнерадостта и любовта.

Независимо на кои идеи се спрете, имайте предвид, че обзавеждането и ремонтите на мансардата изискват постоянство и време. Когато инвестирате в продукти с доказано качество, спестявате време, пари и излишно напрежение и то за години напред. Всеки малък ремонт на жилището внася нещо ново и променя частично облика на дома. Запретнете ръкави, защото лятото вече е в разгара си, а жилището очаква своите първи промени.

Проектът Моята мансарда е създаден, за да ви помага да преминете с удоволствие през процеса на преобразуването или изграждането на вашия мансарден дом или офис.

Много от таванските помещения са изоставени или пренебрегвани и вие невинаги си давате сметка, че могат да се превърнат в светли, просторни и здравословни места за живеене. Без значение дали обмисляте реконструкция или планирате изграждане на подпокривно пространство, Моята мансарда ще ви предложи вдъхновяващи идеи, експертни съвети и правилни решения в съответствие с най-модерните тенденции и технологии в строителството и интериора.

ИЗОЛАЦИЯ

изолация Кнауф  - Моята Мансарда

0800 15 551 | 02 489 90 53

изолация Кнауф  - Моята Мансарда

ПРОЗОРЦИ

прозорци Велукс  - Моята Мансарда

02 955 99 30 | 0885 00 20 32

прозорци Велукс  - Моята Мансарда

ПОКРИВИ

покриви Брамак - Моята Мансарда

0700 119 20

покриви Брамак - Моята Мансарда