„Облякохте” ли покривните прозорци за зимните дни?

Повечето от нас изровиха зимните балтони и ръкавици, за да ни топлят в мразовитите месеци. Рядко обаче се замисляме над факта, че можем да спестим енергия, „обличайки” нашите покривни прозорци в зимни дрехи през студения зимен сезон.

 
 

Това е напълно естествен рефлекс: когато трябва да излезем на студа, обличаме яке, за да ни топли. Ако ни е студено в някое закрито помещение, вероятно ще облечем допълнителна жилетка или ще засилим отоплението. Когато вечерите са изключително студени, в домовете ни е общо взето хладно и тогава е съвсем логично да увеличим температурата на термостата.

Много по-добре обаче се запазва топлината през студените дни и нощи, ако спуснем щорите. Това с особена сила се отнася за покривните прозорци – специалните термо щори задържат топлината в помещението, благодарение на изолационния материал, от който са направени.

Много добра идея е поставянето на термо щори на покривните прозорци – заради алуминия между двата слоя плисирана тъкан, който подобрява изолацията. Топлият въздух в помещението се издига нагоре, а ако спуснете щорите, това ще помогне за поддържане на температурата, така че ще Ви бъде много по-комфортно да прекарвате времето у дома, докато навън е студено.

Когато е напълно спусната, термо щората подобрява изолацията с до 34% на всеки покривен прозорец.

Мултифункционални термо щори

Ако трябва да посочим още плюсове на термо щорите, освен икономията на енергия ще трябва да добавим затъмняващия им ефект (почти 100%) и атрактивния вид, благодарение на тяхната структура, наподобяваща пчелна пита. Термо щората е напълно регулируема, не е фиксирана нито в долния, нито в горния край на прозореца, може да се позиционира във всяко положение, блокирайки слънчевите лъчи и любопитните погледи.

Когато имате регулируема щора, каквато е термо щората, можете да седите и да си четете вестника до прозореца и да се наслаждавате на светлината, без слънцето да Ви заслепява. Можете да позиционирате щората само там, откъдето слънчевите лъчи блестят най-ярко.

Следователно, сега му е времето да се погрижите за топлината през зимата.

Термо щората е двойно плисирана, с вътрешно алуминиево покритие между двата слоя текстил, което създава ефект на почти пълно затъмнение. Може да се позиционира на всякаква височина на прозореца, да се разтегля и събира. Термо щората много лесно се монтира върху покривния прозорец с помощта на системата Pick&Click!®.

Може също така да се комбинира с комарник VELUX, с външен сенник или външна ролетна щора.

Термо щорите са енергийно ефективни и Ви спестяват от сметките за отопление и охлаждане.

Продават се в богата палитра от атрактивни цветове, така че да могат да се впишат във всяко таванско помещение с покривни прозорци VELUX.

Въпреки че получавате тригодишна гаранция за тези щори, при правилна поддръжка те могат да Ви служат значително по-дълго. Особено ако сте осигурили и външна защита под формата на VELUX външен сенник.

Препоръчват се за:

  • Работни помещения
  • Спални
  • Детски стаи
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram