Спокойствието в дома е най-важно

 

Домът – тих пристан на спокойствие и уют

Тежък работен ден, влудяващ трафик и десетки задачи. Прибирането у дома е мечтаният пристан, в който можем да си отдъхнем. В него владетелят сме ние и можем да го изградим такъв, за какъвто мечтаем.

Домът е огледало на нашия начин живот, където здравословният микроклимат е от изключително значение.

Малко от нас си дават сметка, но статистиката сочи, че 90% от времето си ние прекарваме в закрити помещения. Тогава не е чудно, че съществена роля за нашия жизнен тонус, за нашия комфорт, успеваемост или пък здравословни проблеми играят стените. При променливата стайна температура материалите, вложени в изграждането на стените, влияят на качеството на въздуха. Те отделят вложените в тях химични вещества. Така вдишване след вдишване ние разпространяваме тези вещества до всяка своя клетка. Колко пъти вдишваме на ден?

Изключително важно е от какви стени е изграден домът ни!
гипсови плоскости на Кнауф- Моята Мансарда

Установено е, че гипсът има същото pH като това на човешката кожа и не отделя миризма. Това е и причината все повече от известните производители на висок клас козметика да включват гипс в състава на своите продукти. И нещо повече – благодарение на категорично установените пречистващи свойства се счита, че гипсът повишава и връща хармонията в жизнените функции на организма. По този начин – като използваме преградни стени от гипсови плоскости на Кнауф, ние изграждаме в дома си не просто помещения, а естествен микроклимат, който негласно ни тонизира, стимулира жизнените функции и създава условия за естествен релакс на организма. Така можем да отстраним причините за главоболие, отпадналост и дори депресия. Статистически е установено, че при хора, които живеят в домове с по-чист въздух, лишен от летливи вещества, спокойна среда за възстановяване и пълноценен сън, възможностите за съсредоточаване и креативност са чувствително по-високи, а болничните отсъствия от работа – с пъти по-малко.

Гипсът регулира влажността на въздуха“

По-доброто качество на живот е основателна причина да организираме пространството вкъщи със системи за преградни стени от гипсови плоскости. Те обаче имат и други важни предимства, които ги налагат все повече в съвременното жилищно строителство. Гипсът регулира влажността на въздуха в затворени помещения по естествен начин като минимизира появата на мухъл и плесен. А количеството свързана вода в молекулата на гипса допринася за пожарозащитните му свойства. В зависимост от системата, може да се постигне стена с огнеустойчивост до 120 минути.

 

 

 

 

гипсови плоскости на Кнауф- Моята Мансарда

Различните вариации гипсови плоскости на Кнауф, дават възможност да изградим различни функционални помещения. Помагат да се справим с обичайните проблеми и рискове – специалните влагоустойчиви плоскости например са предназначени за използване в мокри помещения.

Важно е също да се отбележи, че сърцевината на системата за преградни стени се състои от минерална вата. Това позволява на стената при малка дебелина да постигне високи нива на топло- и звукоизолация и да направи нашия дом енергоефективен, като оптимизира разходите за отопление и охлаждане.

Важно е да не забравяме, че преградните стени не могат да се използват като носещи. За сметка на това обаче те са ненатоварващи конструкцията и сравнително по-лесни за монтаж.

гипсови плоскости на Кнауф- Моята Мансарда

Стигаме до „най-красивото“ свойство на системите – стените от гипсови плоскости позволяват много възможности за интериорен дизайн, който отговаря на нашия вкус и начин на живот. С тях могат да се изпълняват сложни овални и обемни форми, които да притежават всички описани досега свойства. Освен това, за разлика от конвенционалното строителство, пространствата могат сравнително по-лесно да се прекрояват и подновяват, за да отговарят на нашите нужди и желания. Те ни позволяват да развихрим въображението си. Така домът ни може да бъде наистина едно „свое“ място, където всеки от нас да се чувства най-добре.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram