Когато „от утре“ таванът трябва да е топлоизолиран и да ме приюти…

ВАЖНИ ФАКТОРИ ЗА ДОБРАТА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ НА ПОДПОКРИВНОТО ПРОСТРАНСТВО

Ремонтните дейности по превръщането на неизползваемото подпокривно пространство в уютна и красива мансарда изискват време за планиране, за избор и закупуване на материали, както и време за изпълнение.

Но нека си признаем – дали поради обективно възпрепятстващи обстоятелства, забързан ритъм на живот или пък лично влечение към адреналина от гоненето на кратки срокове, не е изключено да попаднем в ситуация, когато трябва бързо и лесно да преминем през гореспоменатите три етапа на реновирането на тавана.

В такъв момент предпочитаме да боравим с по-малко детайли, с ясна информация, която да ни помогне да вземем по-лесно решение при избора на материали и да използваме продукти, които да улеснят максимално работата ни.

Какво гарантира добрата топлоизолация на подпокривното пространство?
строител-консултации

1. Вярното конструктурно решение и изборът на подпокривните мембрани, с които ще се осигури предпазване от конденз в структурата на покрива и „изтичане“ на топлината от помещението навън през зимата и обратно – навлизането й навътре – през лятото.

2. Правилният избор на топлоизолационен материал – освен с отлични топлоизолационни характеристики, той трябва да бъде паропропусклив, да е дълготраен, да звукоизолира и да е негорим – клас по реакция на огън А1, за да е пожарозащитена вашата мансарда.

3. Точният избор на топлоизолационен продукт

4. Определянето на дебелината на топлоизолационния слой, с която ще се покрият изискванията по Наредба номер 7 за енергийна ефективност на сгради – U (коефициент на топлопреминаване) ≤ 0,25 W/m2K за скатен покрив над отоплявано подпокривно пространство, предназначено за обитаване.

5. Правилните и прецизни монтажни дейности.

От тези 5 основни изисквания, гарантиращи комфорта на обитаване на мансардата, най-кратко формулираните – правилният избор на топлоизолационен продукт и монтажните дейности, често се явяват най-затрудняващите и най-времеемки.

При „паник ситуации“, налагащи бързо вземане на решение – за крайния потребител и изолация по „лесния начин“ – за монтажниците от тази година Knauf Insulation започна да предлага на българския пазар отличен мултифункционален продукт от ново поколение минерални вати, специално разработен за вътрешно сградно приложение –  MPN Plus 037.

 

 

минерална-вата

Минералната вата MPN Plus 037 е с мултифункционално приложение. Подходяща е, преди всичко, за изолация в структурата на скатни покриви, окачени тавани и под на таван – изолация на последна междуетажна подова конструкция. Продуктът осигурява ефективна топло-, звуко- и пожароизолация.

Важни за потребителите предимства на минералната вата KNAUF INSULATION MPN PLUS 037:

✔ Отлични топлоизолационни характеристики – ʎD=0,037 W/mK
✔ Противопожарна защита – клас по реакция на огън A1, негорим материали
✔ Високо ниво на звукопоглъщане и звукоизолация.
✔ Безвреден за здравето и околната среда материал.
✔ Гъвкава и устойчива плоча.
✔ Златен сертификат Eurofins за качество на въздуха в закрити помещения.
✔ Базирана на бързо възобновяеми суровини.

Важни за монтажниците предимства на минералната вата KNAUF INSULATION MPN PLUS 037:

✔  Приятна на допир
✔  Отделя по-малко прах
✔  Гъвкава и устойчива плоча
✔  Не се чупи при огъване
✔ Лесна за рязане
✔  Максимално запълване на пространството
✔  Лесен и бърз монтаж
✔  Повече квадратни метри в опаковка

Knauf-монтьор

 

“С минералната вата MPN Plus 037 се работи лесно и приятно.“

„При изпълнение на монтажа ми се налага да режа по-малко и работя почти без загуба на материал. Лесна работа, бърз монтаж и клиентите са доволни!”

 

ИЗОЛАЦИЯ

0800 15 551 | 02 489 90 53

ПРОЗОРЦИ

02 955 99 30 | 0885 00 20 32

ПОКРИВИ

0700 119 20

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram