Хоби стая в мансардата 

 
 

Мансардните помещения отдавна не се използват за складиране на стари и непотребни вещи. Скосеният таван, разчупените форми и покривните прозорци придават неповторим чар на таванските стаи и предразполагат техните собственици към смели дизайнерски решения. Независимо от пространството, с което разполагате с правилната декорация и подходящо обзавеждане, ще покажете личния си стил и ще постигнете модерна визия.

В днешно време усвояването на подпокривното пространство и превръщането му в многофункционално и уютно местенце е истинско предизвикателство. За щастие, пред нас стоят безкрайни възможности за реконструкция на таванското помещение. Предлагаме ви няколко креативни идеи, които да ви вдъхновят как да създадете нестандартно местенце за любимите хобита от една обикновена мансарда.

стая - Моята Мансарда
 

Йога студио или фитнес зала у дома

Често забързаното ежедневие не позволява да се насладите на любимото спортно занимание и се налага да пропуснете тренировка. В такива ситуации си заслужава да обмислите възможността за създаване на такова кътче у дома. Какво ще кажете за  фитнес салон или студио за йога в мансардата? Подпокривното помещение осигурява достатъчно площ за поставяне на гимнастическа топка, постелка, гирички и някои по-леки фитнес уреди. Премахването на излишните мебели от помещението освобождава пространство, което ефективно да се използва за практикуване на различни серии от упражнения.

Мансардното помещение е идеално за създаване на малък спортен кът, защото е отделено от останалите помещения в жилището. Можете да декорирате стените със мотивиращи надписи и да поставите голям стенен часовник, с който да следите времетраенето на всяко упражнение. Предимството да разполагате със собствена спортна зала ще ви мотивира да тренирате по-често и да разтоварвате напрежението след изморителен ден. Внимавайте с тежестта на уредите, които използвате на таванското помещение. Ако мансардата не е добре шумоизолирана, може да предизвикате гнева на ваш съсед или да нарушите почивката на член от семейството.

нестандартни предложения за мансардно помещение- Моята Мансарда

Креативно арт ателие

Търсите още нестандартни предложения за мансардно помещение? Всеки истински творец се нуждае от тишина, спокойствие и доза вдъхновение. С минимален бюджет можете да постигнете тази хармонична обстановка и създадете стая за изкуства у дома. Мансардата е функционална, уютна и разположена нависоко. Прекрасната гледка и обилното количество светлина ще подпомогнат вашия творчески процес и ще ви тласнат към създаване на истински арт шедьоври. Подпокривното помещение позволява да се отпуснете в компанията на бялото платно и четката за рисуване и да творите под звуците на песните на птиците.

нестандартни предложения за мансардно помещение- Моята Мансарда
 

За да постигнете търсения комфорт, ви съветваме да запазите дървесните елементи, така че да придадете усещането за близост до природата. Стайните растения или букет от свежи цветя ще подчертае красотата и уюта на вашето жилище. Отдалечеността на тавана от останалите помещения в жилището позволява да преоткриете и други ваши таланти освен рисуването. Може да опитате да свирите на музикален инструмент или да упражнявате певческите си способности. Мансардата ви гарантира нужното спокойствие и концентрация.

Домашен кино салон

Каква по-прекрасна идеи от филмов маратон в компанията на най-близките роднини и приятели. Подпокривното пространство може да бъде превърнато в домашен киносалон само за няколко часа. Нуждаете се от удобен диван или кресла, които да позиционирате под скосения таван. Задължително осигурете малка маса, на която ще поставите храни и напитки, които обичайно консумирате докато гледате филм. Най-важният детайл от обзавеждането несъмнено е екранът. Вариантите са да осигурите голям телевизор или да изберете бял екран и използвате проектор.

Как да превърнете необитаемия таван във функционално помещение. 

 
 

Финалният щрих, който отличава истинската кино атмосфера, е добрият звук. За тази цел се нуждаете от отлична техника и отличен звук. Не забравяйте да спуснете щорите за покривните прозорци, които изцяло да затъмнят мансардата през деня. Ако сте складирали кашони или стари вещи в помещението, не е необходимо да ги изхвърляте. Така ще засилите чувството на вълнение докато гледате страшен филм с приятели през нощта.

 

Домашен спа център под покрива

Възползвайте от пространството под покрива, за да създадете мечтаната спа зона у дома. В зависимост от помещението, с което разполагате, планирайте внимателно всеки елемент от обзавеждането. Монтирането на вана или джакузи между скосения таван и покривните прозорци ще ви осигури прекрасна гледка и усещане за спокойствие и релаксация. През топлите месеци ще имате възможност да наблюдавате нощното небе и блещукащите звезди, докато релаксирате в горещата вода. Големите секции с книги и разнообразието от осветителни тела ще направят обстановката романтична и отпускаща.

Ако разполагате с вече изградена мансардна баня, помислете за хидромасажни душ панели. Любителите на домашните разкрасителни процедури несъмнено се нуждаят и от удобно кресло и голямо огледало. Истинското спа преживяване задължително преминава под звуците на приятна музика. Преди да закупувате скъпо оборудване, помислете дали не разполагате със стар касетофон у дома. Така ще създадете уникална арт обстановка.

Каквито и нестандартни предложения за мансардно помещение да ви дойдат наум, жилищата нависоко предлагат изобилие от свежи и креативни възможности. Чарът на този тип жилища е в прелестната гледка, тишината и спокойствието. Екипът на Моята мансарда винаги е насреща за нова порция вдъхновение и практични решения за всеки дом. Не се колебайте и поискайте безплатна консултация още днес.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram