Десет години допринасяме за здравословен микроклимат във вашите подпокривни пространства!

Защо минералната вана на Knauf Insulation е кафява?

Защо изобщо е необходимо да мислите за цвета на топлоизолацията?

Освен с цвета й, с какво друго се отличава минералната вата на Knauf Insulation?

здравословен микроклимат - Моята Мансарда

(Р)ЕВОЛЮЦИЯ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТОПЛОИЗОЛАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ

Точно преди десет години бе направено революционно откритие в производството на топлозолационни материали – Knauf Insulation патентована Ecose® Technology – иновативна технология на производство на свързващото вещество без добавяне на формалдехид, базирана на бързо възобновяеми, естествени, намиращи се в изобилие в природата суровини, вместо на химически вещества на петролна основа.


ДОБРЕ, ТОВА ЗВУЧИ ДОСТА СЛОЖНО, ПРИЗНАВАМЕ. ЗА КАКВО ВСЪЩНОСТ СЕ ИЗПОЛЗВА?

Минерална вата (каменна и стъклена) се произвежда от десетилетия по следния начин – суровини с минерален произход се топят при висока температура и се получават фини влакна, които гъсто преплетени задържат въздух между себе си, а знаем, че въздухът е най-добрият изолатор и спомага за здравословен микроклимат в дома. За да се свържат тези влакна в ролка или плоча, се изисква свързващо вещество. Традиционното свързващо вещество, използвано от производителите на минерална вата се основава на вещества на петролна основа. Именно тук Knauf Insulation излезе крачка напред. Компанията създаде, тества и патентова Ecose® технология. Чрез нея се произвежда свързващо вещество на базата на бързо възобновяеми намиращи се в изобилие в природата суровини.


И природата
каза своята дума от нашите производствени линии минерална вата ще е в кафяв цвят!

здравословен микроклимат - Моята Мансарда

Естествено землисто-кафяв, нека бъдем по-точни. Единствената такава на пазара.

Не само на българския пазар – на всички пазари, на които предлагаме нашите продукти (и това е по целия свят). Създадохме и предлагаме продукти, които са без добавен формалдехид, бои, акрил или други вещества, които нямат място в дома и в офиса.

ИМА ОСТАНАЛИ ДРУГИ НЕРЕАЛИЗИРАНИ СЛАДКИ МЕЧТИ?

Колкото и революционна да е нашата технология, тя веднага бе последвана от други производители на минерална вата, като част от тях започнаха да ни копират чрез изкуствено оцветяване на продуктите си в кафяво, а друга част започнаха да създават свои собствени варианти на свързващо вещество от естествени суровини. Уви, продуктите с уникалната Ecose® технология имат по-висока производствена стойност от „обикновените“ минерални вати. И въпреки, че за българския пазар все още се твърди, че важи правилото колкото по-евтино, толкова по-добре, ние ставаме свидетели как през последните няколко години хората започнаха все по-разумно да вземат решения при избора на строителни материали. Приоритет не е вече стойността им, а дълговечността на продуктите и тяхната безвредност за здравето, което е една безценна, дългосрочна инвестицията.

здравословен микроклимат - Моята Мансарда
За Knauf Insulation никога не е било дилема: веднъж открита Ecose® технологията започна да се предлага на всички пазари от самото начало и за всички интериорни продукти (тавански помещения, прегради, тавани и подове).

Фабриката на Knauf Insulation в Сурдулица, Сърбия е първата, която въведе Ecose® Technology в производството на каменна вата.

здравословен микроклимат - Моята Мансарда

КАКВО МИСЛИТЕ КОГАТО ЧУЕТЕ ЗА „ЗДРАВОСЛОВЕН ВЪЗДУХ“?

Топлоизолационните ролки и плочи минерална вата на Knauf Insulation с технологията Ecose са по-лесни за рязане, отделят по-малко прах и без мирис. И какво общо има въпросът по-горе с всичко това? Има нещо, наречено „качество на въздуха в закрити помещения“ и вярвате или не, тази тема става все по-важна дори от качеството на атмосферния въздух.

Защо? Защото по-голямата част от деня си (чак до невероятните 90 %) прекарваме в закрити помещения

Следователно всичко, което е вложено вътре с сградите и ни заобикаля в нашите домове, офиси, училища, стана обект на засилено внимание и сериозно изучаване. Какъв въздух дишаме и може ли да се направи нещо, с което той да бъде подобрен? Разбира се, че може. Необходимо е само материалите около нас да имат ниски или нулеви изпарения в средата, в която се използват. Има дори сертификати, които доказват как определени материали се държат по отношение на емисиите (не бихте повярвали какво дишаме от мебели, килими, тапети, подови настилки …).

здравословен микроклимат - Моята Мансарда

ЧИСТО ЗЛАТО ЗА МИНЕРАЛНА ВАТА С ECOSE®TECHNOLOGY

 Сега правилно бихте предположили – нашите продукти минерална вата с Ecose® технология са носители на „най-високото отличие“ в своята категория: Indoor Air Comfort Gold Standard Certificate (част от Eurofins Indoor Air Comfort Gold стандарт за тестване и сертификационната програма), ЗЛАТЕН сертификат за качество на въздуха в помещенията (в помещенията, в които са вложени каменна и стъклена минерална вата Knauf Insulation с ECOSE®Technology) и гарантиран здравословен микроклимат в дома.

 Моята Мансарда
Какви ползи ви носи по-доброто качество на въздуха в закрити помещения? По-добър микроклимат, по-здравословен сън, по-малко алергии и настинки- допринася за вашия комфорт. Поради всичко това става изключително ясно, че е много важно с какви материали ще топлоизолирате дома си. Важно е да знаете какъв искате да бъде цвета на топлоизолация, която ще поставите във вашия дом! Направете правилния избор за себе си и семейството си!

И не се притеснявайте, ако сте един от тези хора, които прекарват 90% от времето си на закрито, ние ще се погрижим да пренесем природата във вашия дом с нашите продукти! Изолирайте за здраве, поканете природата вкъщи!

Научете повече на: https://izoliram.bg/

 Моята Мансарда