Селекция от вдъхновяващи проекти, реализирани през 2020 година с помощта на VELUX

Светлината, свежият въздух и здравословният вътрешен климат са едни от най-важните фактори при избора на жилище. Затова продуктите на VELUX допринасят за създаването на най-добрата среда за живеене, работа и учене, както и за игри и забавления под покрива. 2020 е поредната година, в която VELUX внася повече животворна светлина и свеж въздух в домовете на хората. Модерните решения на VELUX улесняват спестяването на ресурси, максималното усвояване на всяко пространство, включително и подпокривното, както и постигането на естествено осветление и вентилация на мансардните помещения.

В днешната статия представяме на вашето внимание вдъхновяващи проекти на мансарди, които са осъществени с помощта на покривни прозорци VELUX.

 

1. Вдъхновяващи проекти: Еднофамилна къща в китното село Иваняне

Запленени от мечтата си да имат свой дом, изграден съобразно идеята за екологичност и енергийна ефективност, преди близо три години едно семейство от София решава да напусне големия град и да заживее на 12 км. от столицата в китното Иваняне, в подножието на Люлин планина. Основното изискване на собствениците е строителството да бъде изпълнено с естествени материали и къщата да е енергийно ефективна. Тези условия залягат още на етап проектиране, а самият проект е разчетен, така че да се постигне максимално оползотворяване на влизащата слънчева енергия през покривните прозорци VELUX на мансардния етаж и по този начин да се увеличи слънцегреенето в помещенията. „Още преди да започнем да строим къщата, си представях точно такъв дом с такива прозорци. Прозорците VELUX с техните показатели и много добрата им изолация се вписват идеално в цялостната ни концепция за енергийно ефективна къща“, уточнява собственичката.

вдъхновяващи проекти

Желаният климат в къщата ще се поддържа и благодарение на ролетните щори, които предстои да бъдат монтирани към покривните и вертикалните прозорци на втория етаж. Те допълнително ще допринесат за същественото постигане на желаната температура през зимата и за охлаждане на къщата през лятото, така че да не се налага използване на допълнителна енергия за отопление или охлаждане. А през най-горещите дни на годината естественото проветрение, постигано благодарение на подходящото разположение на прозорците, създава прохлада и комфорт.

В обособения на втория етаж кабинет са монтирани общо 3 покривни прозореца с горно управление. Два от тях са допълнени с вертикални прозорци VELUX, оформяйки по този начин светъл и уютен кът за работа. „За мен добавянето на двата вертикални елемента към покривните беше много важно – елемент, на който силно държах – обяснява собственичката. – От тези прозорци се разкрива уникална гледка към Витоша. Обожавам да седя там, да работя или почивам, наслаждавайки се на изключителната панорама, която се открива пред мен“.

Освен прекрасните гледки към простора наоколо, които се разкриват от покривните прозорци на втория етаж,  те  са и източник на обилна светлина, пускайки сияйните слънчеви лъчи в дома през по-голямата част от деня. Банята в съседство също е снабдена с покривен прозорец, от който се открива прекрасна гледка към София. Освен светлината и красотата, които този прозорец вкарват в помещението, той създава и усещането на простор на иначе малката като площ баня. Допълнителният визуален обем, който той добавя, компенсира силното скосяване на външната стена и създава усещане за достатъчно пространство. Още един покривен прозорец е разположен точно над вътрешното стълбище между двата етажа, а идеята за разполагането му там ни най-малко не е случайна. Прозорецът пуска дневната светлина в тази по принцип по-тъмна част на къщата, елиминирайки необходимостта от изкуствено осветление на стълбището. А това неизбежно води до намаление на разходите за електропотребление.

Вижте какво още споделя собственичката за този удивителен дом във видеото:

 

2. Вдъхновяващи проекти: Комплекс от многофамилни къщи „Зеленика“

Нека ви разкажем за модерния комплекс от многофамилни къщи „Зеленика“, разположен в близост до варненския кв. Аспарухово. Петте къщи в комплекса се издигат сред обширен зелен двор с площ над 4500 кв.м., а басейнът, зоните за отдих и барбекюто, както и паркоместата за всички жилища, допринасят за уюта, отмората, спокойствието и удобството на живеещите в комплекса.

Покривните прозорци VELUX, с които са оборудвани мансардните помещения в комплекса, откриват зашеметяващи гледки към морската синева, небесния простор и изумруденото зелено на хълма край красивата ни морска столица. Разположени в спални, детски стаи и бани, тези прозорци внасят светлината и простор в дома. Те създават прекрасни условия за релакс със семейството след дългия натоварен ден и за зареждащи детски игри в здравословен вътрешен климат.

Покривните прозорци са снабдени с уникално горно управление, а елегантната горна дръжка позволява лесно и бързо отваряне и затваряне с една ръка, винаги когато е необходимо. Вградената вентилационна система улеснява навлизането на свеж въздух дори и при затворен прозорец и допринася за здравословния вътрешен климат в дома. Свежестта и чистотата в помещенията се гарантират допълнително от специалния филтър срещу прах и насекоми, а позицията за лесно почистване на прозореца прави домакинската работа, свързана с чистотата на дома, приятно и лесно занимание. Регулирането на вътрешния климат и постигането на идеални условия за работа и почивка също става лесно и удобно благодарение на различните типове вътрешни щори и външните ролетни щори, с които са снабдени покривните прозорци.

За прекрасната гледка допринася и прозорецът-балкон VELUX Cabrio®. Той се отваря за секунди, претворявайки скатния покривен прозорец в уютен балкон. С две лесни движения горният елемент на прозореца VELUX Cabrio® се превръща в навес, а долният – в елегантен и удобен парапет. Така само за миг мансардата се сдобива с чудесен балкон, през който се природата се доближава до дома.

Комбинацията на всички изброени иновативни елементи, вградени в жилищата на комплекс „Зеленика“, допълнени от прекрасната панорама към Варна и залива, зеленината и тишината на района, го правят идеалното място за живеене в градска среда, но в близост до природата.

Полюбувайте се на това прелестно кътче край морето във видеото:

Сигурни сме, че сме успели мислено да ви пренесем край полите на Витоша и в близост до морския бряг. Ако и вие желаете да  създадете модерен, светъл, просторен и здравословен дом с помощта на покривни прозорци VELUX, свържете с нас за безплатна консултация.

За още вдъхновяващи проекти и публикации, както и свежи идеи, последвайте ни във Facebook и Instagram.

 

 

ИЗОЛАЦИЯ

0800 15 551 | 02 489 90 53

ПРОЗОРЦИ

02 955 99 30 | 0885 00 20 32

ПОКРИВИ

0700 119 20

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram