3 практични съвета за новодомци в мансардата

Топлите летни месеци са най-подходящият период да преобразите своя дом. Сезонът на ремонтите вече настъпи, така че смело можете да планирате реконструкция на подпокривното пространство. Ако съвсем скоро ви предстои да се нанесете във вашето ново жилище, несъмнено се нуждаете от удобство, уют и здравословна вътрешна среда.

След като сте взели решение да стартирате ремонт на мансардата, следващата стъпка е консултация с експерт, с чиято помощ да установите всички необходими ремонтни дейности. За да улесним вашия избор, проектът Моята мансарда предлага безплатна консултация с екип от специалисти, които да бъдат ваши пътеводители за полезни съвети, модерни решения и вдъхновяващи идеи. Разбира се, Моята мансарда предлага подходяща алтернатива и за любителите на предизвикателствата, които сами са решили да се заловят с реконструкцията на мансардния дом.

Нека не губим повече време, а да ви насочим към 3 практични съвета, на които да обърнете внимание преди ремонта на мансардата.

 

 
 

 

3 практични съвета - Моята Мансарда

Поставете качествена изолация на подпокривната конструкция

Комбинацията от слои каменна и слой стъклена минерална вата и подпокривни мембрани (LDS система) е подходящо решение за изолация на скатен покрив, тъй като гарантира едновременно термоизолация, звукоизолация и пожароизолация. При поставяне на каменната минералната вата между наклонените покривни греди е важно да се спазват някои основни препоръки.

На първо място, след измерване на разстоянието между наклонените покривни греди (покривните ребра), плочите минерална вата трябва да се изрежат с около 1 или 1.5 см. по-широки, така че да се закрепят добре. Освен вертикално, плочите каменната вата могат да се изрежат и по диагонал, като за целта може да се използва един от металните профили, на които по-късно ще се монтират гипсовите плоскости на окачения таван. Не се притеснявайте за парчетата вата, които остават в излишък, защото те също ще бъдат използвани. Най-важното правило, което трябва да спазвате при полагане на плочите, е те да бъдат поставяни плътно една до друга по цялата дължина на покривните ребра.

Повече информация ще откриете във видеото.

 

Изберете най-подходящия материал за вашия покривен прозорец

Покривните прозорци трансформират напълно помещенията, тъй като отварят пространството, внасят свежест и естествена дневна светлина в жилището. Преди да преминате към закупуване и последващо монтиране на покривен прозорец е важно да съобразите материала, от който прозорецът е изработен. Това е от значение заради типа помещение, в който планирате да се постави, за да сте спокойни, че в следващите 25 години няма да мислите за подмяна на вашия покривен прозорец.

Дървен покривен прозорец с лаково покритие е изработен от устойчива и здрава дървесина. Фугите на касата и крилото са с вграден сив изолационен материал, който гарантира перфектна изолация на прозореца. Покритият с полиуретен дървен прозорец е изработен от топлинно обработена дървесина и гладко полиуретаново покритие. Прозорецът е в бял цвят, напълно устойчив на UV лъчи, което премахва нуждата от поддръжка или бъдещо пребоядисване. Прозорецът е устойчив на влажни условия и дори при ежедневно намокряне не може да се повреди, поради което е особено подходящо решение за монтиране в кухни и бани.

За повече информация гледайте видеото.

 

Изградете здрав и устойчив скатен покрив

Правилното покривно покритие не само подобрява вътрешния климат на вашия мансарден дом, но и предпазва вашето жилище от неблагоприятни атмосферни влияния. Изборът на висококачествени продукти дава сигурност и защита на семейството под покрива и създава красиво и естетично оформяне на жилището.

Изграждането не покрив не означава само да се наредят керемиди. Преди това е необходимо да се изгради устойчива дървена конструкция. Върху нея може да се постави дъсчена обшивка или за по-голямо удобство да се положи подпокривно хидроизолационно фолио, което напълно заменя дъсчената обшивка при необитаемо подпокривно пространство. Фолиото осигурява качествена защита от вода, позволява на покрива да диша и на водните пари да излизат отвътре навън. За да се осигури добро вентилиране на подпокривното пространство, върху дъсчените ребра се заковават летви, наречени контралетви, които да осигурят необходимото разстояние между керемидите и фолиото. С поставянето на допълнителни летви успоредно на стрехата се пристъпва към монтиране на керемидите. При реденето на покрива освен обикновени се използват и специални керемиди. Те биват снегозадържащи и вентилиращи керемиди, които се слагат на определените за целта места върху покрива.

Цялостният процес по изграждане на покрив ще откриете във видеото.

Ще отскоча до морето… но имам да правя покрив

След тези 3 практични съвета, ви оставяме да кроите планове за вашата мансарда.

3 практични съвета - Моята Мансарда
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram