7 Причини да изберем мансардно помещение за свой дом

7 ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕМ МАНСАРДНО ПОМЕЩЕНИЕ ЗА СВОЙ ДОМ

 

Изборът на дом е едно от най-ключовите решения, които взимаме през живота си.

Сериозна и дълготрайна инвестиция, най-личното пространство трябва да бъде избрано внимателно.

Мансардните жилища са очарователни и изключително функционални. Ако съществуват колебания относно това дали са подходящи за мечтания дом, ето няколко убедителни причини, които да ги разсеят.

 

ДОСТЪП ДО ПОВЕЧЕ ДНЕВНА СВЕТЛИНА

Презастрояването в големите градове причинява истинско неудобство на хората, които търсят повече спокойствие и тишина. Монтирането на  различни видове покривни прозорци VELUX допринася за реализирането на уютна, спокойна и здравословна среда под покрива и осигуряване на блажена почивка на цялото семейство.

За основното помещение в този мансарден апартамент е избран покривен прозорец VELUX с горно управление и троен стъклопакет. Вградената иновативна система Thermo Technology® осигурява отлична енергийна ефективност в жилището и допринася за постигане на здравословни и комфортни условия. Вентилационната клапа допринася за естественото проветрение на стаите дори при затворен прозорец, а филтърът на прозореца предпазва от навлизане на прах и насекоми в жилището.

Няма как да не признаем, че помещенията с покривни прозорци осигуряват много повече дневна светлина. Освен, че създават уют и естетическа наслада, те влияят положително на физическото и психическо здраве. Доказано е, че достъпът до естествена дневна светлина увеличава производителността и намалява стреса. Да не забравяме за чистия въздух, а ако сте достатъчно големи късметлии и страхотната гледка.

 

УЕДИНЕНИЕ

Несъмнено мансардите имат едно страхотно предимство и то е възможността за уединение. Когато съседи от горния етаж са само гълъбите, тишината и спокойствието са гарантирани. Освен чудесна възможност за усамотение и релакс, това е и добра предпоставка за прекарване на време със семейството и близките.

 

НИСКИТЕ ТАВАНИ РАЖДАТ ДОБРИ ИДЕИ

Скосеният таван ще ви вдъхнови да подредите вещите по много по-оптимизиран и умен начин, както и да оцените пространството и да не претрупвате интериора. Като прибавим и неизчерпаемите възможности за декорация и използване на лично въображение, със сигурност ще получим неподправено уютен дом, в който прекараното време ще носи удоволствие.

Чаша ароматно кафе до прозореца сутрин може да бъде много интимен момент, в който човек да се наслади на малко лично време.

 

ОБИЧАТЕ КНИГИТЕ

Няма как да подминем едно от основните предимства на мансардите. Няма нищо по-очарователно от ъгъл за четене до голям прозорец, декориран с меко одеяло и възглавници. Ако обичате да четете на чаша чай или вино, не пропускайте това удоволствие за сетивата и ума. А сега си го представете в дъждовен ден.

 

РОМАНТИКА

Практичните доводи са си практични, изборът на дом обаче до голяма степен е и емоционално решение. За любителите на романтиката и домашното спокойствие мансардното жилище е идеален вариант. Има безкрайни възможности за красив интериор с романтична нотка във всяко помещение. Сгушена на последния етаж с красива гледка и възможност да излезеш на покрива, това би била една прекрасна романтична мансарда.

 

ЗАСПИВАТЕ ПОД НОЩНОТО НЕБЕ

Да, точно така. Мансардите са най-близката алтернатива на спането на открито. Дори и в най-мразовитата зима човек може да се наслади на нощното небе от топлото си легло. Това усещане не е за изпускане.

 

ЩЕ БЪДЕ ЛИ ГОРЕЩО ПРЕЗ ЛЯТОТО? ДА, НО НАВЪН!

Битува схващането, че мансардите обикновено са горещи през лятото и студени през зимата. И да, в миналото този проблем е бил на дневен ред, но не и към днешна дата. Благодарение на модерните и висококачествени материали – изолации, облицовки и керемиди всички проблеми свързани с температурните промени, влагата и мухъла остават в миналото. Още повече когато става дума за мансарда, подборът на материали е въпрос на личен избор, а не заварено положение както би било при новопостроените жилища.

 

МАНСАРДИТЕ ОБИКНОВЕНО СА ПО-ЕВТИНИ

Не е редно да се ентусиазираме прекалено, защото това зависи от редица фактори като държавата, града и много други. Истината е, че мансардните помещения все пак се намират и на по-достъпни цени в сравнение със стандартните апартаменти. Ако прибавим и всички тези приятни мигове, които съпътстват живота в тях – те ще останат за своите собственици, практически безценни.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram