Практични съвети за използване на скосените пространства на мансардния етаж

Животът под покрива носи усещане за уют и романтика, но често оползотворяването на пространства с по-голямо скосяване изисква креативност и нестандартни решения. Нужни са наистина добри съвети и много вдъхновение, с които да създадете идеалните помещения, изпълнени с хармония. В следващите редове вижте нашите любопитни съвети, с които да трансформирате тавана си във функционално и красиво кътче.

Вижте още защо да поставите подпокривно фолио на мансардата?

Създайте зона за релакс или нестандартна всекидневна

Превърнете мансардния етаж в място за почивка, творчество, а защо не и за йога практика, като сложите меко канапе или големи възглавници на пода и приспособления за упражнения или хобита. Друга страхотна идея е да закачите люлка, която, дори само с присъствието си, ще създава невероятно чувство за свобода и безгрижност. Така с лекота и без много средства ще освежите пространство и ще го заредите с позитивни емоции. Вариантите, на които може да се спрете, са разнообразни ̶ от луксозни модели до такива с или без меки възглавнички или ресни. При всички случаи, съобразете избора си с цялостната концепция на стаята. А когато се отпуснете в новата придобивка с книга в ръка, ще разберете колко голямо е предимството да имате зона за почивка у дома!  

Създайте зона за релакс или нестандартна всекидневна

Ако пък решите да използвате таванското помещение в дома си като всекидневна, прекрасна идея е да подберете лежанка или меки пуфове в комбинация с кресло. Те са по-нестандартно решение, а едновременно с това ще си осигурите възможност за гъвкава организация на площта. Подберете шкафове и рафтове, които не са обемисти и се придържайте към по-изчистени линии без излишни мебели, които да създават усещане за претрупаност.

Създайте зона за релакс или нестандартна всекидневна

Преобразете мансардата в идеалния домашен офис

Творете с размах и енергия при справянето с бизнес задачите у дома. Специално подреденото работно кътче ще ви помогне да разграничите служебните задачи от личното време и ще стимулира концентрацията. На първо място помислете за удобен стол, който да гарантира правилната стойка на тялото, маса или бюро с подходяща височина, която да бъде удобна за работа на компютър. Ако имате възможност, организирайте своя офис точно под покривния прозорец. Това ще ви осигури повече естествена светлина и ще ви зареди с добро настроение.

Преобразете мансардата в идеалния домашен офис

Пълноценна почивка под звездите

Чували ли сте твърдения, че най-подходящото легло за малки пространства е разтегателното, защото пести място? Ние ви съветваме да изберете възможно най-удобната и комфортна спалня, без да правите компромиси. Именно защото една от основните ѝ функции е да ви предложи пълноценна почивка през нощта. Ако височината на таванския етаж позволява, помислете как да спечелите пространство, като направите обзавеждане на нива. Полезен трик е и да обособите място за съхранение под самото легло, както и да заложите на многофункционални мебели. Мансардата спалня е истинска находка, предпочитана най-вече заради невероятната гледка и разчупените форми, така че, ако имате такова помещение у дома, не пропускайте да му вдъхнете живот.

Пълноценна почивка под звездите

Заредете се с красота и вдъхновение

Ако нямате достатъчно простор, но обичате да се наслаждавате на гледката навън, ще ви предложим ефективен и семпъл трик. Сложете малка масичка или удобен стол в близост до покривните си прозорци и организирайте уютно кътче за четене или почивка. Изберете елегантни мебели, които да отговарят на стила на обзавеждане на дома ви, за да получите очарование и хармония. След това се обградете със зеленина, няколко рафта и артистична декорация. По този начин сами ще претворите скучното пространство в специално място за съзерцание, разговори или просто с наслада ще отпивате от любимата си напитка.

Заредете се с красота и вдъхновение

Създайте цветен оазис за приказно детство

Всички малчугани обичат да се крият и да правят къщички още от ранна възраст. Именно затова скосяванията в подпокривното пространство са подходящи за организиране на ниша за игри и забавления. Помислете как да създадете перфектната стая, която да насърчава детското творчество и търсенето на въображаеми светове. Подберете пъстри цветове, отворени лавици, специална декорация, всички те са не само прекрасен акцент, но и ще ви бъдат от полза. Така много от играчките ще намират точното място, а и ще имате възможност да научите малчуганите на полезни навици, като подреждане и спазване на ред.

Създайте цветен оазис за приказно детство