Промяната на дома е промяна и на съзнанието

“Животът не се подобрява случайно, а чрез промяна.” ¹

При всички прозорци идва момент, когато остаряват функционално или морално и това е идеалното време да отстъпят място на новото поколение. Обратно на очакването на повечето хора, подмяната на старите покривни прозорци не е никак сложна и времеемка, а в действителност отнема само няколко дни. Съвременните модели са проектирани с много по-добри енергийно ефективни характеристики и могат да ви служат наистина дълго време. Например серията Стандарт Плюс е създадена с иновативна технология ThermoTechnology™ и в комбинация със специално уплътнение между крилото и касата гарантира отлични изолационни показатели и комфорт. В допълнение, тези покривни прозорци са с 5 или 10-годишна гаранция за качество.

Промяната на дома е промяна и на съзнанието
Има много стресови фактори в живота ни, затова нека не превръщаме и подмяната на покривните прозорци в още един, тъй като наистина не е необходимо да бъде. Вие сами знаете кога е дошъл моментът за промяна. Няма нищо сложно и трудно, просто се консултирайте със специалист. Той ще ви съдейства и ще изпълни задачата за не повече от 3 дни.

Какво включва процесът?

Има няколко подхода при подновяването на покривните прозорци. Възможно е да направите смяната им без вътрешната облицовка, като така ще намалите разходите за покупка на различни елементи. Този вариант е приложим само ако старият ви прозорец е бил VELUX. В допълнение ще избегнете създаването на бъркотия с ремонтни дейности и материали.  

подходи при подновяването на покривните прозорци
При цялостна подмяна на прозорците и вътрешната облицовка, и двата компонента ще са отлично съчетани. Така няма да е нужно да напасвате цветовете или типа на покритията на прозорците. Поставянето на нова вътрешна облицовка ще ви осигури по-добри изолационни характеристики, като освен това спокойно може да се спрете на желаната ширина или дължина.

Вдъхновете се и запретнете ръкави

И вие ли сте от хората, които обичат предварително да знаят какво точно купуват? Тогава виртуалният шоурум на VELUX е точно за вас. В комфорта на своя дом, 24 часа в денонощието може да почерпите вдъхновение за ефекта на VELUX решенията, да добиете представа за различните варианти и да получите полезни съвети и препоръки. Ако искате да увеличите усещането за простор и да направите таванския етаж по-светъл, това е чудесен момент да модернизирате старите покривни прозорци. Така ще обедините ремонтните и монтажни дейности в едно и ще се радвате на повече слънчева светлина и по-здравословен вътрешен климат.   

Вдъхновете се и запретнете ръкави
Осигурете си спокоен и комфортен дом, блокирайки външните шумове като градския трафик или поройния дъжд. Новите покривни прозорци от серия Премиум са с подобрени звукоизолационни качества и предлагат тишина и уединение по всяко време на денонощието. Наслаждавайте се на прекрасна гледка без прах и замърсявания по прозорците. Знаете ли, че можете да почистите лесно и безопасно дори външното стъкло на вашия покривен прозорец? Просто завъртете крилото му на 180 градуса, фиксирайте го към касата с помощта на резето и забършете с препарат и мека кърпа.
Вдъхновете се и запретнете ръкави

Ако винаги сте искали да поставите мебели под покривните си прозорци, съветваме ви да се спрете на модел, който предлага отваряне с горна дръжка. Така освен нужното пространство, ще получите и чудесен изглед навън. За помещения с надзид и по-голяма височина на монтаж изберете вариант с долна дръжка, която гарантира по-удобно управление. Ако мечтаете за панорамна гледка пък, покривни прозорци VELUX с двойна ос на отваряне са идеалният избор, тъй като откриват таванския етаж към хоризонта и увеличават максимално количеството естествена светлина, която навлиза в помещението.²

Доверете се на професионалист

Важна особеност по време на ремонтно-монтажните дейности е, че покривът трябва да бъде защитен от влага. За да се гарантира качество и здравина, препоръчваме поставянето да се извършва единствено от сертифицирани майстори. Заложете на професионалисти и потърсете отзиви за тях. Бъдете взискателни и се уверете, че ще намерите точния човек, който да изпълни надеждно проекта.

Доверете се на професионалист
Имайте предвид, че смяната на прозорците обикновено изисква пребоядисване на стените или поне на тази, на която ще поставите покривните прозорци. Помислете добре от какви други подобрения се нуждае домът ви. Влагайки време и енергия си струва да се направи всичко наведнъж, за да се радвате на мансардата, която заслужавате.

Създайте защита срещу капризите на сезоните

Въпреки че покривните прозорци превръщат мечтания дом в реалност, начинът, по който прекарвате времето си вкъщи, до голяма степен зависи и от избора на подходящи щори и сенници за вашите прозорци. Бъдете подготвени за всеки сезон и неговите капризи! Например, затъмнителните ролетни щори блокират изцяло слънчевата светлина и през лятото дори могат да намалят топлината с до 40%. Но все пак, най-добрата защита от прегряване са външните ролетни щори. Те могат да ограничат навлизането на слънчевите лъчи с до 93% и същевременно да предложат ефективна топлинна изолация през студените месеци, като осигурят до 17% по-добра енергийна ефективност на дома ви.

Създайте защита срещу капризите на сезоните

Сега е идеалното време за освежаване на жилището, затова обмислете дали не е дошъл и моментът за подмяна на старите покривни прозорци. Дори само тази малка стъпка може значително да подобри вътрешния микроклимат и комфорта във вашата мансарда.


¹ Източник
² Възможно е таванският прозорец да се управлява с фабрично сглобено дистанционно управление.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram