Създайте своята вълшебна коледна магия под покрива 🎄🌟

Най-яркият и светъл сезон на годината вече чука на вратата ни, изпълнен с любов и невероятни емоции. Коледният дух обзема малки и големи и кара хората да вярват в чудеса. И макар специалната декорация и джинджифиловите лакомства да са основни за доброто настроение преди празниците, вдъхновяващи идеи затова как да украсите мансардата винаги са добре дошли. Позволете ни да ви отведем на едно коледно пътешествие и се потопете във вълшебството на празниците.
коледна-украса

Изживейте своята красива приказка

След две години изолация, настъпи часът отново да поемем глътка свеж въздух и да празнуваме заедно с любимите си хора. Затова насладете се на мига. Освен с мека дневна светлина от зимното слънце, която игриво се промъква през покривните прозорци, озарете мансардата си и с коледни светлини. Те ще донесат истинска радост на вашето семейство. Това е времето от годината, когато можете да се развихрите на воля с декорация, както в интериора, така и при екстериора на жилището си и да отпразнувате обичта и добротата със семейството си. Така че, запретнете ръкави, сигурни сме, че няма да съжалявате…

Коледни-играчки
Подбрана с вкус, тематичната украса може да създаде истински вълшебна атмосфера. Има обаче няколко важни детайла, които си струва да вземете предвид, преди да започнете с приготовленията. Добър избор, например, е LED осветлението. Този вид лампички са по-ефективни и консумират значително по-малко енергия¹. А ако търсите приказно усещане, като в любим коледен филм, заложете на изобилие от цветни светлинки. Те придават специална обстановка, която идеално се вписва в приказната концепция. Поставете ги на места, които не се нуждаят от много осветеност, тъй като те са подходящи само за декоративен акцент. Със сигурност ще изглеждат страхотно около прозорците, правейки снежния пейзаж незабравим. 
коледна-украса

Добавете дъх на ябълка и канела

Друг красив начин да внесете уют и топлина са свещите, които се предлагат в толкова различни аромати. Изберете любимите си варианти и ги аранжирайте на няколко места в мансардата. Гарантираме ви, че това прави чудеса. Не само ще се наслаждавате на приятно ухание, носещо се из цялата къща, но и ще създадете чувство на интимност, спокойствие и красота.

запалена коледна свещ, създаваща уют
„…Направете дома си възможно най-уютен, така че вие самите да се чувствате приятно в него.“

Не е случайност, че сезонът на шарените гирлянди, какаовите бисквитки и пищните декорации разтуптява сърцата ни. Зимата е времето, когато може да се сгушите пред камината с книга или да погледате телевизия с любим човек. За да се насладите на истинска Коледа, направете дома си възможно най-уютен, така че вие самите да се чувствате приятно в него.
А какво точно е комфортът за вас? За нас това е като йерархията на потребностите на Маслоу. Най-важни са чистотата, светлината, свежият въздух и, разбира се, връзката с природата – четирите основни нужди на човек. След това идва и желанието да създадете красиво пространство и да преобразите дома си. Накарайте го да заблести с лампички и гирлянди, вдъхнете интимност със запалени свещи, сгответе любими ястия и поиграйте на настолна игра със семейството си. Всичко, което ви носи приятни емоции, може да ви донесе щастливи мигове и празнична атмосфера под покрива. Например, приготвянето на сладки или портокалов чай ще зарадва всички, а домът ви ще се изпълни с фантастични аромати.

Вълшебна коледна украса

Сърцето на празничната обстановка

Едно от най-важните неща, без които празникът няма да е същият, е коледната елха. Ние поставяме много специално място на грижата към планетата, затова съветът ни към вас е да изберете щадящ вариант. Дръвчето в саксия, например, може да бъде засадено след време и така да помогнем активно с личен принос за опазването на природата. Освен това е хубаво мястото, на което сте избрали да поставите елхата, да бъде защитено от домашни любимци и … деца. Вземете под внимание какви са цветовете и стилът на вашия дом. Украсете така, че всичко да подхожда на интериора. Ако сте почитатели на модерните тенденции, заложете на актуален тренд. През изминалия сезон, например, изключително популярни бяха играчките, покрити със сняг.

коледна-украса

Малка изненада всеки ден

Адвент календарите също са страхотна идея и могат да са интересна част от украсата. Това, което ги прави специални е, че с тях може да отброявате дните, оставащи до най-вълшебния празник. С такъв декоративен акцент още повече ще се потопите в коледния дух и с нетърпение ще очаквате големия ден, похапвайки по парченце вкусен шоколад всеки ден. 

вълшебна-коледна-украса

Добавете ритъм и настроение

За да направите дните до празниците още по-радостни, създайте си плейлист с коледна музика. Може да откриете готови селекции със златни класики или тематични такива в различни музикални стилове като jazz или chill out. Това ще окаже благоприятна роля за цялостното ви настроение, затова не го пропускайте. Отдайте се на приятните мигове, послушайте любимите си песни със семейството и приятелите си и се забавлявайте.

коледни чорапи до елхата

Да създадете празнично настроение не е никак трудно. Стига само да имате желание и да искате да зарадвате хората около вас, споделяйки вълшебни моменти и емоции. Често подготовката на мансардата за Коледа отнема време и усилия, но ако имате ясен план и знаете от какво точно се нуждаете по пътя на изпълнението, ще успеете с всички задачи и то с лекота и усмивка на лице. В крайна сметка, каквато и украса да изберете през това невероятно време от годината, сплотеността и любовта между хората са в основата на всичко.

Ние ви пожелаваме Весела Коледа и Щастлива Нова Година! 🎄🌟

Весела Коледа и Щастлива Нова Година
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram