5 неща, с които да се насладите на подготовката за празниците в мансардата

Най-вълшебното време от годината вече е тук, а с него и желанието да прекараме щастливи моменти с любимите хора. За мнозина най-дългоочаквани са подаръците под елхата и почивните дни, но според нас, също толкова специално е времето за приготовления и очакване на дните до Коледните празници. Затова в никакъв случай, не пропускайте да изживеете всички невероятни моменти  ̶  от приготвянето на какаови бисквити до организирането на предколедно парти. Днес споделяме с вас 5 неща, с които да се забавлявате, отброявайки последните дни на декември.

коледна-украса

1. Украсете мансардата

Красивата декорация и коледната елха създават настроение и атмосфера, на които може да се порадвате само в това време от годината. Като първа стъпка изберете стила, който ще следвате и създайте специално усещане у дома. Възможностите са наистина много от класическо излъчване с водещ мотив в снежно бяло, до скандинавска тема със симпатичните Gonks, които са идеален акцент за стълби, камината или около елхата.

украса-на-мансардата

Таванският етаж и неговата уникална гледка през покривните прозорци, осигуряват магична обстановка, особено когато завали сняг… Ако пък времето навън е сиво и мрачно, това не трябва да повлиява на настроението ви. Просто изберете подходяща декорация и за тази част на мансардата. Винаги имате и друг вариант, пуснете щората и се насладете на своето уединение. 

коледна-украса-velux

В повечето случаи украсата за Коледа изисква време и търпение. Затова започнете с план, като предварително осигурите всичко необходимо. Включете цялото семейство и дори поканете приятели в творческата офанзива. Така ще съчетаете две приятни занимания и ще прекарате забавни моменти, докато създавате мечтаната украса. Погрижете се за настроението на всички и подгответе нещо вкусно за похапване. Подходящи напитки за случая са горещ шоколад, чай, а защо не и тематични коктейли, например, яйчен пунш или ябълков ром с джинджифил.

коледна-украса-velux

2. Състезание за коледни сладки

Кой не обича коледни лакомства? В никакъв случай не пропускайте възможността да се потопите и в това удоволствие. Внесете елемент на предизвикателство, като организирате състезание с приятели или колеги за приготвяне на сладки. Изберете ден преди дългата почивка, в който всеки да има възможност да ви изненада със своя специалитет, приготвен собственоръчно по избрана рецепта. Така ще се забавлявате, не само докато творите в кухнята, но и ще похапнете различни вкусотии. В допълнение може да научите различни рецепти или да спечелите надпреварата. Това е идеалният момент да развихрете въображението си и да поизцапате наоколо.

Какво ще кажете за джиджифилова къща, покрита със сняг? Спокойно, изработката ѝ не е никак сложна, а моментът на поръсването ѝ с обилно количество пудра захар, е истинска радост за деца и възрастни. Най-предпочитаните варианти за приготвянето на джинджифилова къщичка са чрез изрязване на шаблони от по-твърда хартия или картон. След това ги поставете върху разточеното тесто и ги изрежете. Когато се опекат, ги слепете и декорирайте.

джинджифилова коледна къщичка

3. Филмов маратон

Идеалният момент затова е именно декемврийски уикенд, когато времето навън е мразовито и ви се иска да останете у дома, приятно сгушени в меко одеяло. Сигурни сме, че може да намерите много предложения за нови и класически тематични филми, с които да разпалите коледния дух. Разбира се, съвсем не е задължително да се спрете на „Сам вкъщи“, поредицата за Денис Белята или романтичен сюжет в немско планинско градче. Вие избирате, отдайте се на любими филми и сериали, за които цяла година не ви е оставало време. Създайте приятна и уютна атмосфера с ароматна свещ и любима напитка. Приглушете светлината, като спуснете щорите или завесите, и се настанете удобно. Насладете се на домашното кино и коледната обстановката. 

филмов-коледен-маратон

4. Коледна работилница за вълшебства

Дните в очакване на празници са най-вълнуващи за децата. Зарадвайте своите малчугани със специално време заедно, в което да насърчите креативната им страна. Организирайте коледна работилница за изработване на играчки и картички от хартия, изсъхващ пластелин или от подръчни предмети. Подгответе цветни листове, различни шаблони и творчески материали предварително, като съобразите сложността на активностите с възрастта на детето си. Дейностите като апликация, оцветяване и рязане развиват фината моторика, прецизността и последователността на вашите мъничета. Затова създайте им поле за изява, което не само ще ги потопи в духа на празника, но и ще им даде възможност за себеизразяване. Освен всичко останало изделията, които сами ще сътворят, са прекрасен начин да подарите още усмивки и да зарадвате възрастните ви родители.

вълшебна-коледна-украса

5. Предколедно парти

Да, предколедно парти, точно така! Поканете приятели и се насладете на всичко, което създадохте до момента. Прекарайте забавни мигове в приятна компания в дните преди Коледа. Ако имате намерение да пътувате, нищо не ви пречи да се забавлявате с приятели няколко дни преди празниците. Подгответе тематично меню и отделете специално внимание на аранжирането на масата  ̶  салфетки, свещи, акценти с борови клонки, шишарки и коледни светлини. 

Вижте още как да си осигурите тишина и спокойстивие по празниците у дома

коледна-украса

Отброяването на времето до празниците е приказен момент, а ако си отделите време да се порадвате на тяхната подготовка, ще се насладите на повече радост и блаженство. Най-вълшебният сезон на годината е вече е тук, изпълнен с толкова невероятни емоции. Затова подарете си сбъднати мечти и повярвайте в магията на празника. Чудесата са случват, когато отворим сърцата си за тях. В очакване на Дядо Коледа, се ослушвайте по-често за тропот на копита и песен на звънчетата, идващи от покрива. Какво ли ще направи първо добрият старец, когато пристигне? Може би ще погледне през покривния прозорец, за да се увери, че вече всички спят дълбоко, а после ще остави под елхата най-желания подарък.