Система LDS – Идеалната система за изолация на мансарда

Какво получаваме от системата LDS?

Каменната вата на Knauf Insulation е с голяма плътност, което допринася за по-големия ѝ топлинен капацитет. Тя изключително добре абсорбира и задържа топлината.

Тази характеристика на каменната минералната вата е нейно огромно предимство пред останалите изолационни материали, защото драстично намалява влиянието на високата външна температура и съответно предотвратява прегряването през летния период.

Общоизвестно е, че недостатъчно добре изолираната къща губи енергия чрез своята обвивка, но не толкова известен е фактът, че тази енергия „изтича” в най-голям процент именно през скатния покрив (30-35%).

Тъй като стъклената минерална вата Knauf Insulation, Classic 037, притежава изключителни топлоизолационни свойства (λ = 0,037W/mK), нашата препоръка е този продукт да стане част от топлоизолацията (заедно с каменната минерална вата), които ще ви осигурят приятен комфорт във вашата мансарда.

В случай на пожар, покривната конструкция е особено податлива на последващо разпространение на пожара.

Следователно изолационните материали трябва да отговарят на всички високи стандарти на безопасност при пожар.

Изолационни материали стъклена и каменна минерална вата Knauf Insulation са с най-високия клас на реакция на огън – А1. Това означава, че са негорими.

Високата точка на топене на каменната минерална вата – над 1000 ° C – гарантира най-високата сигурност при пожар.

Шумът от самолетите, движението по пътищата или от близкия строеж може сериозно да наруши комфорта в дадено помещение.

Каменната минерална вата на Knauf Insulation, използвана като звукоизолация, предотвратява разпространението на звука през определени части на конструкцията.

Причината за това е влакнестата структура на каменната вата.

Какво включва системата LDS?

Homeseal LDS 0.02, паропропусклива-водонепропусклива мембрана

Този тип изолация на мансарда позволява дифузия на парата от покривната конструкцията и предотвратява проникването на дъжд и сняг в нея.

Защо паропропусклива-водонепропусклива мембрана?

Тези дълготрайни (с полипропиленова структура) мултифункционални мембрани заместиха някогашните битумни мушами, които много бързо се напукваха и излагаха покривната конструкция на атмосферните влияния.

Виж всички продукти

NaturBoard FIT PLUS, λ=0.037, каменна минерална вата

Предлага термична защита и по-специално топлинна стабилност през летния период поради високата й способност да акумулира топлината. Много подходяща за изолация на мансарда.

Защо каменна минерална вата?

Заради изключително високите температури под покривното покритие е необходимо да се използва изолация, която е устойчива на високи температури и в течение на годините е еднакво функционална както през първия ден.

Минералните вати (каменна и стъклена) са най-идеалното решение за изолация на скатен покрив, защото става дума за негорими, паропропускливи (покривът „диша”) и дълготрайни материали.

Препоръчителната дебелина на каменната минерална вата NaturBoard FIT PLUS, λ=0.037 e 10 cм.
*Въз основа на Закона за ЕнЕф препоръчваме общата дебелината на изолацията в мансардата да бъде най-малко 25 cм!

Виж всички продукти

Classic 037, стъклена минерална вата

Осигурява топлинна защита и допринася за доброто качество на въздуха в дома.

Защо стъклена минерална вата?

Само стъклената вата Knauf Insulation притежава сертификат EUROFINS gold (за регулиране на вредните емисии във въздуха), което я прави своеобразен „филтър за въздух”. Тази изолация за мансарда е изключително желана, освен поради това си свойство, но и заради нейната паропропускливост (покривът „диша”), дълготрайност и негоримост.

Стъклената вата Knauf Insulation благоприятства за приятната обстановка и комфорт на обитаване на мансардата.

Препоръчителната дебелина на стъклената минерална вата Classic 037 е 15 см.

*Въз основа на Закона за ЕнЕф препоръчваме общата дебелината на изолацията в мансардата да бъде най-малко 25 cм!

Виж всички продукти

Homeseal LDS 5, активна парна бариера

Осигурява по-голям комфорт и удобство, пропускайки контролирано водната пара.

Защо активна парна бариера?

Този тип фолио, заради частичната си паропропускливост, пропуска контролирано влагата от помещението и в същото време не позволява излишъкът от водна пара да се наслои в покривната конструкция.

В комбинация с външната мембрана допринася за по-голям комфорт и удобство за живеене. За разлика от класическите строителни фолиа (с PVC структура), тя е дълготрайна (с полипропиленова структура) и позволява покривът „да диша”. Това е добра изолация на мансарда.

Ако желаете да „опаковате” вашата мансарда със системата LDS

Или искате да получите по – детайлна информация

Планирате ремонт на мансардата или усвояване на подпокривното пространство?