Важни фактори, които да вземем предвид, ако живеем в мансарда

Мансардата и важните неща

ВАЖНИ ФАКТОРИ, КОИТО ДА ВЗЕМЕМ ПРЕДВИД, АКО ЖИВЕЕМ В МАНСАРДА

 

Класация на нашите читатели

Мисията на проекта Моята Мансарда е да вдъхновява настоящите и потенциални обитатели на тези така романтични и практични домове, сгушени под покрива. Освен да споделяме практичен опит и ноу-хау, ние се стремим да се вслушваме и да изследваме нуждите и проблемите на своите читатели, както и да създадем активен диалог, за да бъдем максимално полезни. Ето защо в най-капризния месец от годината, решихме да запитаме всички вас, нашите фенове – как бихте подредили приоритетите си и какво смятате за важно когато става дума за вашия мансарден дом. Дали сте практически настроени и за вас от голямо значение е сигурността на дома или сте по-романтично настроени и интериорът и уютът взимат превес. Благодарим на всички, които отговориха на въпроса ни с коментар в нашата facebook страница. Предоставяме на вниманието Ви резултатите от проведената анкета.

НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА

Водач в класацията с цели 28 %  беше отговорът, че мансардата непременно трява да бъде светла. Неслучайно това е водещият отговор. Подкрепяме твърдението и добавяме, че светлината в дома е ключов фактор за създаването на здравословна среда, която да работи в полза на собствената ни продуктивност. Покривните прозорци имат съществен интериорен принос, който е просто въпрос на въображение. Ако обмисляте да пуснете повече светлина в дома си, можете да почерпите вдъхновение и да направите крачка напред към един по-светъл и усмихнат дом.

ГЛЕДКАТА

23 % в полза на хубавата гледка. Безспорно, това е огромно преимущество и специална привилегия на всички, които са избрали високите етажи за свой дом или офис. В големите, презастроени градове, красивата гледка е рядкост, дори лукс, затова не се изненадваме, че този критерии е получил своята подобаваща оценка.

ЕСТЕСТВЕНИ И КАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ

За нас беше голяма радост и истинска гордост да видим че 13 % от хората са посочили естествените материали, а 3 % качествените такива като свой приоритет. Гордост, защото усилията ни да защитим твърдението, че не цената трябва да бъде водеща при избора на материали са се увенчали с успех. Тази теза е валидна за всеки един аспект от живота ни, но в особена степен когато става дума за покрива и изолацията на дома. Все повече хора, изправени пред този избор, се уповават на качествот и взимат вярното решение – да се доверят на естествените материали, а от там да направят една по-дълготрайна и разумна инвестиция.

СИГУРНОСТТА ПРЕДИ ВСИЧКО

Домът – нашата крепост. Ако разгледаме мандарта като крепост, то нейната роля е да ни защитава от атаките на заобикалящата среда, която не винаги е особено гостоприемна. 11 % от отговорилите са споделили, че за тях течовете от покрива или по-конкретно справянето с тях е от голямо значение. В допълнение 3 % са посочили качествената изолация, а още 2 % – топлоизолацията. Това не ни изненадва, защото обитаването на мансарда би било истински кошмар ако има течове от покрива. Още повече можем със сигурност да потвърдим, че не малка част от запитванията, които получаваме са свързани именно с този досаден, но неотложен проблем. Нека отново подчертаем, че решението се крие в правилен избор на качествени и дълготрайни материали в три основни думи: керемиди, подпокривно фолио и добра изолация.

 

НА УЮТА СА МУ НЕОБХОДИМИ КНИГИ

Ако поразсъждаваме какво е уютът по своята същност, то бихме могли да заключим, че той е чувство. Чувството, че принадлежиш към дадено място и би искал да прекарваш времето си там. За различните хора, уютът означава различни неща, но има няколко фактора, които несъмнено са по вкуса на всички и това е показателно от отговорите на нашите фенове. 9 % от запитаните са отговорили, че перфектната мансарда е уютна и има кът за четене, последвани от 8 %, които намират уюта във всички посочени отговори, което означава, че това специфично, гъделичкащо чувство за тях е съвкупност от усещането за сигурност, красивата гледка, топлината и светлината у дома.

Отново благодарим на всички за дозата вдъхновение, която получихме от вашите отговори и се надяваме да останем все така полезни и интересни. Не се колебайте да ни пишете ако имате конкретни въпроси или ако просто искате да ни покажете или разкажете вдъхновяващата история на вашата мансарда и животът в нея.

ИЗОЛАЦИЯ

0800 15 551 | 02 489 90 53

ПРОЗОРЦИ

02 955 99 30 | 0885 00 20 32

ПОКРИВИ

0700 119 20