Създаваме иновации, които дават реални резултати

ИНТЕРВЮ С ИНЖЕНЕР ТОДОР ТОДОРОВ, МЕНИДЖЪР ПРОДАЖБИ НА КНАУФ ИНСУЛЕЙШЪН ЕООД

 

Каква е мотивацията Ви да се включите в проекта Моята Мансарда?

Проектът Моята Мансарда е инициатива, първоначално стартирала в други държави и в последствие пренесена в България с активното участие на Кнауф Инсулейшън.

Формалният отговор на въпроса е, че имаме за цел да предоставим експертно мнение и съвети на настоящи и бъдещи собственици  на тавански помещения в страната ни.

Неформалните отговори са много – от завистта, която изпитвахме като деца към Карлсон, който живее на (или под) покрива, до желанието ни към настоящия момент да изпълним с въображение, естетика и емоционално съдържание това забравено от много от нас пространство.

Не на последно място имахме желание да обединим нашия и този на партньорите ни от Велукс, Тондах и Кнауф богат опит, да споделим помежду си вижданията ни за оползотворяване на тези често пренебрегвани помещения и заедно да изработим професионални концепции и решения за превръщането на мансардата не само в пълноценно обитаемо пространство, но и в един от най-красивите акценти на съвременните жилища.

Как допринасяте за проекта и най-вече каква е добавената стойност за обикновения краен потребител?

Как допринасяме? Кратко и ясно – допринасяме с компетентни решения и с актуална информация относно предлаганите от нас продукти и решения за топлинна, звукова и пожароизолация с каменнa и стъкленa минерални вати. Казвам го със загадъчна усмивка на лице, защото зад този стандартен може би за някой от вас отговор, в контекста на проекта „Моята мансарда“ се крие креативността, иновативността, професионалната и лична отдаденост на всеки един партньор в проекта, обединени в безценна синергия. Именно в това е тайната на огромната добавена стойност за крайния потребител.

Сайтът www.moiatamansarda.bg  е различен от стандартните фирмени профили, с които интернет пространството изобилства. Проектът обединява професионалното мнение на различни компании, всяка една от които е лидер в различните сегменти на строителната индустрия, и всяка от тях предоставя на собствениците на тавански помещения най-добрите си продукти и детайли, съобразени с предлаганите от останалите фирми-партньори решения. По този начин „моята мансарда“ се превръща в един уебсайт, в който крайният потребител може да получи комплексна информация за всички продукти, необходими за превръщането на тавана в светло, топло и уютно място.

Разкажете ни повече за философията на Кнауф Инсулейшън?

Философията ни накратко се изразява в три думи – Challenge. Create. Care.

Предизвикваме самите себе си и индустрията да развием нови концепции и нов начин на мислене за изолации и сгради. Предизвикваме света да мисли и да действа по различен начин, започвайки със себе си и поставяйки си цел да надминем нашите високи стандарти за качество и обслужване. Предизвикваме нашите колеги и партньори да дават най-доброто от себе си, ден след ден. Предизвикваме нашата индустрия да се стреми към по-висока производителност и устойчивост. Предизвикваме обществото да живее днес с мисълта за утре.

Създаваме иновативни решения, които променят начина, по който работим и поставят нови стандарти за качество, производителност и устойчивост.  Създаваме и развиваме устойчиви и качествени решения за топлинна, звукова и пожарна изолация.  .
Създаваме иновации, които дават реални резултати в областта на енергийната ефективност, пожарната безопасност, акустиката, комфорта, здравето и благосъстоянието. Създаваме решения за всяко приложение на продуктите ни в тясно сътрудничество с всички заинтересовани страни и развивайки силни партньорства. Грижим се за това, което е най-важно – нашия екип, нашите клиенти, обществото ни и света ни.

Всичко, което правим, всяко  решение което вземаме, всеки план който прилагаме оказва влияние върху света около нас. Ето защо се грижим и поемаме отговорност за нашето и на клиентите ни здраве и безопасност. Грижим се и стимулираме предприемчивостта, отговорното поведение и ангажираността на служителите ни. Грижим се за усъвършенстване на нормативната уредба и стандарти в името на обществото. Грижим се за нашата планета днес и за бъдещото поколение.

Има богата гама от продукти Кнауф Инсулейшън, разкажете ни повече за тях?

Oт момента на придобиване на първия ни завод в САЩ през 1978 година до днешни дни гамата от продукти и решения, които предлагаме  в областта на топлинна, звукова и противопожарна защита се развива непрекъснато. Най-общо казано произвеждаме продукти от каменна и стъклена минерални вати , както и изолационни решения на базата на пресовани дървесни стърготини, по-известни като Heraklith.

Продуктите ни наистина са много и разнообразни и намират приложение в почти целия процес на съвременното строителство. Не бих искал да се впускам в изброяване на всичко, което сме в състояние да произведем и доставим.

Приложението на различните ни продукти не е в пряка зависимост от плътностни, топлоизолационни и якостни характеристики, от голямо значение е вида на системата в която се полагат, и затова бих препоръчал при закупуване на продуктите ни да потърсите компетентно мнение от търговските ни партньори, чийто координати можете да откриете в сайта Моята Мансарда.

Моята Мансарда

Кои според Вас са най – важните принципи, към които фирмите в бранша трябва да се придържат?

Отговорност, компетентност, професионализъм, ангажимент към околната среда и мисъл за това, какъв ще е утрешния ден.

Как си представяте бъдещето на проекта или какво развитие предвиждате за него?

Проектът се доказа като успешен, свидетелство за това са не само броят последователи в социалните мрежи, но и множеството запитвания които получаваме, и на които се стараем да дадем възможно най-доброто и целесъобразно решение. За в бъдеще би било удачно според мен да предоставим информация за строителни фирми, които на практика да изпълнят предложено от екипа ни и одобрено от инвеститора решение.

Какви са хората, които седят зад компания Кнауф Инсулейшън? Кой участва в проекта Моята Мансарда в България?

Кнауф Инсулейшън е фирма, част от групата Кнауф. Основана през 1932, Кнауф е фамилна мултинационална компания . Първоначално производител на стандартни гипсови материали , в момента Кнауф Групата предлага системи и цялостни решения за строителството – сухо строителство и гипсови смеси, изолационни материали, тавани и конструкции.

В Кнауф Инсулейшън сме горди с нашата четиридесет годишна история, с тридесет и седемте си завода в петнадесет държави и разбира се с хората – 5 000 служители в повече от тридесет и пет държави.

Конкретно в проекта „Моята Мансарда“ участват с огромно желание всички колеги от българското представителство на фирмата. На някои от запитванията, които касаят намирането на конкретен продукт отговарят колегите – търговски представители по региони, а на други свързани с технически детайли – техническият консултант на фирмата. Относно идеите за посоките на развитие на проекта – целият екип е много креативен 🙂

Вие лично ползвали ли сте продуктите на Кнауф Инсулейшън във вашия дом?

Както аз самия, така и всичките ми приятели. Кой бяга от най-доброто!