Ръководство за избор на покривни прозорци

Прозорците представляват огромна част от всяко жилище и са жизнено важни за осигуряването на естествена светлина и вентилация на помещенията. Затова изборът на правилните варианти е основополагащ за комфорта и енергийната ефективност на дома ви. Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид, когато планирате размера, броя и вида на прозорците за бъдещия ви дом.

Колко прозорци са нужни за вашето жилище?

Броят прозорци, които следва да заложите във вашия мансарден дом, зависи от големината на стаите, изложението на жилището и индивидуалните ви предпочитания. За да се насладите на приветлив дом и да постигнете здравословен вътрешен кимат, обмислете внимателно този въпрос. Именно прозорците осигуряват дневна светлина и естествена циркулация на въздуха. Ако разполагате с малко пространство, един или два прозореца са напълно достатъчни, за да се радвате на нужното количество слънчева светлина. В по-големи помещения може да са ви необходими повече прозорци, за да постигнете същия ефект. Ако пък стаята е тъмна или се нуждае от по-често проветряване и повече свеж въздух, добавянето на допълнителни прозорци може да подобри цялостно атмосферата в нея.

кухня в мансардата

Друг фактор, който трябва да имате предвид, е разположението на вашия дом. Ако жилището ви е със северно изложение например, може да имате нужда от повече прозорци, отколкото ако е южно ориентирано. Но спокойно, за всичко има решение. Избирайки покривен прозорец VELUX 3 в 1, ще направите вашия мансарден етаж по-светъл и приветлив.

Какъв трябва да бъде размерът на прозорците?

Какъв трябва да бъде размерът на прозорците?

Той се определя от големината и разположението на стаята. По-големите прозорци могат да осигурят навлизането на повече слънчеви лъчи, чист въздух и по-обширна гледка навън. Изложението им също е от значение при избора на размер. Например, ако искате да увеличитe възможно най-много естествената светлина, може да изберете по-големи варианти с изложение юг, изток или запад. Ако обаче живеете на място с по-топъл или горещ климат, заложете на по-малки прозорци. Това ще ви помогне да поддържате дома си хладен и комфортен.

Защо покривни прозорци VELUX?

Защо покривни прозорци VELUX?

Покривни прозорци VELUX са популярен избор с доказано качество сред собствениците на мансардни жилища, заради множеството си предимства. Вижте някои от основните причини, поради които може да се спрете на тях, при обзавеждането или обновяването на таванския етаж:

Енергийна ефективност

Проектирани са да предложат висока енергийна ефективност, с която да намалите разходите за отопление и охлаждане. Те са изработени с оптимизиран стъклопакет и нискоемисионно покритие, които помагат за регулиране на температурата у дома. ¹

Енергийна ефективност

Естествена светлина

VELUX решенията са известни със способността си да внасят изобилие от естествена светлина, която прави мансардата по-уютна и просторна. В търговската мрежа са налични в различни размери, с различни характеристики, така че можете да изберете варианта, който най-добре отговаря на представите ви за мечтания дом.

Вентилация

Покривни прозорци VELUX гарантират естествена вентилация, която подобрява микроклимата в помещенията. Техният въздушен филтър спира навлизането на прах и насекоми. Дори при затворен прозорец, през вентилационния му отвор се набавя свеж въздух, което ви осигурява по-чиста и приветлива среда у дома. В допълнение те могат да се отварят и затварят лесно, а електрическите и соларните модели дори разполагат с вградени сензори за автоматично регулиране на вентилацията в зависимост от температурата и влажността. 

Вентилация

Надеждност

VELUX решенията са изработени от висококачествени материали, за да ви гарантират надеждност и по-комфортна среда. Те са устойчиви на влиянието на атмосферните условия и UV лъчите, така че можете да бъдете уверени, че ще са в отлично състояние години напред.

Широк избор от възможности

Покривни прозорци VELUX предлагат голямо разнообразие от начини на управление, включително ръчно и дистанционно. Може да изберете и различни варианти на вътрешното покритие, от дърво или полиуретан, което позволява лесно да се впишат в стила на вашия дом.

Широк избор от възможности

В заключение, когато избирате прозорци за дома си, е важно да прецените колко да монтирате, какъв да бъде размерът и типът им. Не забравяйте, че с подходящите прозорци можете да подобрите комфорта и енергийната ефективност на дома си и същевременно да постигнете цялостна завършена визия. Създайте жилището, което заслужавате. Помислете за детайлите и обмислете поставянето на щори и сенници, за да създадете по-добър вътрешен климат и повече уют във вашия мансарден дом.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram