Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента

Още едно слънчево лято отмина неусетно. А есента освен с прекрасни и нежни цветове, идва и с променливо време. Собствениците на къщи с обособени тавански помещения добре знаят колко е важно жилището да бъде подготвено за есента. Това включва основно почистване, проверка на фасадата и покрива на жилището, както и равносметка за разходите за предишния отоплителен сезон и търсене на възможни решения за повишаване на енергийната ефективност.

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента

Преди всичко, основна цел на всяко домакинство е да се чувства уютно и приятно през прохладната есен. Затова и днешната статия е посветена на полезните съвети как да се постигне мечтания уют в мансардата независимо от капризите на времето.  

Внесете уют с малко цвят и повече топлина

Ще се изненадате колко по-топъл и уютен става домът, когато поставите пухкав килим на пода. Той задържа топлината в помещенията, защото има ниска топлинна проводимост като естествен изолатор. Освен това, килимът ще внесе цвят и нов акцент в интериора на дома. 

От пода се пренасяме към дивана, където наред с декоративните възглавници можете да намерите място и за меко одеяло. Представете си колко ще бъде приятно докато гледате любимия сериал или четете книга на дивана да се сгушите на топло. 

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента

През есента е подходящо да декорирате холната маса със сухи цветя и ароматни свещи за повече уют и красота. Въпреки че новият сезон ни посреща с по-студено време и хладен вятър, домът трябва да носи вдъхновение и да ни зарежда с положителна енергия. Есенната палитра, която можете да използвате за декорация, е препоръчително да включва огнени нюанси и земни цветове като зелено, синьо, жълто и червено. Избягвайте тъмните и мрачни тонове в интериора. Светлите цветове в декора ще повишат вашия комфорт през есента.  

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента
Създайте естествена бариера срещу студа

Знаете ли, че недобре изолираната сграда губи енергия през обвивката си, като най-големият процент от тази „изтичаща“ енергия преминава през нейния покрив. Определено през зимата не ни се иска мансардата да бъде изложена на неблагоприятни атмосферни влияния. В такива случаи има едно ефективно решение за осигуряване на температурен комфорт, а именно качествено изолиране на скатния покрив.

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента

Сблъсквайки се за пръв път с необходимостта от топлоизолация на мансардата, вероятно се колебаете какви изолационни материали да изберете. За да ви помогнем с избора, ще ви споделим няколко важни изисквания, които изолационните материали трябва да удовлетворяват.

На първо място те трябва да осигуряват дълготрайна топлинна защита на жилището. Освен това е важно материалите да бъдат паропропускливи, за да може влагата да се отвежда безпрепятствено извън сградата. Използваните изолационни материали е важно и да гарантират пожаро- и  шумоизолация на дома за пълен комфорт на обитаване. LDS системата за изолация на скатен покрив, която съчетава каменна и стъклена минерална вата, е отлично решение за гарантиране на уютна и топла зима и прохладно лято. 

Научете защо скатният покрив трябва да бъде топлоизолиран с минерална вата

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента
Малките промени носят истинска наслада

Промените определено вдъхновяват и ни правят по-щастливи, особено когато говорим за нашата крепост – жилището. Дали ще изберете нова ваза, която да напълните с красиви есенни листа или ново кресло, което удобно да разположите до домашната библиотека – бъдете сигурни, че можете да постигнати желания комфорт дори и с малко усилия. 

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента

Промените  могат да бъдат свързани и с подобрения по жилището. Като например, най-накрая да намерите уплътнител за вратата на всекидневната или да смажете пантите на вратите, за да елиминирате неприятния шум при всяко отваряне. Изборът на нови щори за жилището също е малка промяна, която ще внесе много уют и хармония в интериора. 

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента
Пълно озаряване на мансардата дори в най-мрачните дни 

Лошото време навън лесно може да помрачи настроението ни. И това определено не е мит, а самата истина. Доказано е, че една от причините за тревожност и лошо настроение през есенните месеци е намаляването на количеството слънчева светлина. Затова е важно да открием начини как да добавим повече светлина у дома дори през мрачните есенни дни.

Отваряйте завесите и щорите веднага щом се събудите сутрин, за да може светлината да достигне до всички кътчета на жилището. Наблюдавайте цветята у дома. Те най-добре ще ви подскажат дали успявате да озарите помещенията през деня. 

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента

Потърсете подходящо решение за повече светлина и топлина в мансардния дом. Светлинните тунели, например, разпръскват естествената светлина и съживяват вътрешните пространства в мансардата. Те са подходящи както за плоски, така и за скатни покриви и могат да се използват във всяко подпокривно помещение. Монтирането на светлинните тунели помага за оптимизиране на разходите за осветление през нощта и за повишаване на енергийната ефективност в мансардата. 

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента

Създайте здравословна и уютна мансарда 

Комбинацията от скатен и вертикален прозорец увеличава дневната светлина, която ни е така жизненоважна, особено през новия сезон. Освен това с комбинирането на няколко покривни прозореца естествено подпомагате затоплянето на пространството в слънчевите есенни дни. Да не забравяме и за панорамната гледка, която се разкрива от прозорците. Красивите есенни цветове носят блажено удоволствие и вдъхновение за собствениците на мансарди, които имат възможност да им се любуват от високо. 

Здравина и устойчивост през цялата година

Колкото и инвестиции по интериора на дома да направим, ако покривът не е добре укрепен и защитен, няма как да осигурим комфортна среда в подпокривното пространство. Затова в началото на есента помислете дали е необходимо да направите цялостен ремонт на покрива, който да ви донесе мечтания уют. 

Най-важното е да изберете наистина здрави и устойчиви строителни материали за покрива. Ние ви препоръчваме бетоновите керемиди, които остават непоклатими дори при екстремни атмосферни влияния. 

Създайте здравословна и уютна мансарда   Комбинацията от скатен и вертикален прозорец увеличава дневната светлина, която ни е така жизненоважна, особено през новия сезон. Освен това с комбинирането на няколко покривни прозореца естествено подпомагате затоплянето на пространството в слънчевите есенни дни. Да не забравяме и за панорамната гледка, която се разкрива от прозорците. Красивите есенни цветове носят блажено удоволствие и вдъхновение за собствениците на мансарди, които имат възможност да им се любуват от високо.   Здравина и устойчивост през цялата година  Колкото и инвестиции по интериора на дома да направим, ако покривът не е добре укрепен и защитен, няма как да осигурим комфортна среда в подпокривното пространство. Затова в началото на есента помислете дали е необходимо да направите цялостен ремонт на покрива, който да ви донесе мечтания уют.   Най-важното е да изберете наистина здрави и устойчиви строителни материали за покрива. Ние ви препоръчваме бетоновите керемиди, които остават непоклатими дори при екстремни атмосферни влияния.

Преди да настъпят по-студените есенни дни проверете покрива за пукнатини и нарушена цялост. Ако установите проблеми, преценете дали е необходимо да се заменят само отделни керемиди или се налага ремонт на целия покрив. Потърсете услугите на специалист, в случай че не можете да се справите сами с поправките. 

Научете повече как да създадете здрав, но и естетически красив покрив

Комфортна среда в мансардата независимо от времето през есента

Комфортът у дома е ключов фактор за осигуряване на добър живот. Затова е важно целогодишно да осигуряваме здравословна и уютна среда в мансардата. Ако ви предстои ремонт или желаете да реконструирате вашето таванско жилище, свържете се с нас, за да ви консултираме безплатно. С наша помощ ще направите информиран избор по темите за изолация, покривни прозорци и покривни покрития. Разчитайте и за препоръки кои са най-подходящите строителни материали за мансарда, както и за съдействие при цялостното изпълнение на проекти. 

Моята Мансарда
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram